Regula care nu se învață la școala de șoferi, dar toți...

Regula care nu se învață la școala de șoferi, dar toți...
📅 2025-01-08
Conducere defensivă

Regula care nu se învață la școala de șoferi, dar toți conducătorii auto trebuie să o aplice!

Sfaturi de la Titi Aur

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat la ce trebuie să fim atenți când ne urcăm la volanul unui bolid, dându-l drept exemplu pe înotătorul David Popovici.

David Popovici a fost criticat de personalități din societatea civilă, după ce a dezvăluit că și-a achiziționat mașina visurilor din banii câștigați la campionatele de înot. Puțini știu însă că, înainte de a-și cumpăra respectivul bolid, campionul a urmat cursuri de conducere defensivă la Academia Titi Aur.

„În primul rând, David este un tânăr excepțional, nu trebuie să mai spun eu cuvinte frumoase despre el, pentru că îl știm, îl cunoaștem, face lucruri minunate și este și foarte, foarte calculat în tot ce face în viață.

Faptul că îi place, că e îndrăgostit de o mașină, că iubește un automobil, ar trebui să înțeleagă oricine acest lucru, dar din păcate sunt și unii care nu înțeleg că poți să iubești automobilismul în orice formă, nu neapărat automobilismul sportiv, să-ți placă o mașină, sau să conduci o mașină care este și sigură, și frumoasă. Și este un tânăr care merită acest lucru”, a declarat Titi Aur pentru Digi24.

Titi Aur a declarat că gestul lui David Popovici demonstrează cât de conștient este. Expertul a explicat că, înainte de a conduce un bolid, acesta a dorit să înțeleagă cum se pot conduce mașinile în siguranță.

„A venit acum două luni, trei luni, nu mai știu exact, a făcut împreună cu niște colegi cursul de conducere defensivă. Asta arată din nou cât de conștient este. Înainte de a de a se urca la volanul unui bolid a vrut să înțeleagă cum se conduc mașinile în siguranță. Atenție, nu cursul de conducere sportivă, nu de pilotaj, ci cel de conducere defensivă”, a mai spus el.

Ce este conducerea defensivă

Titi Aur a explicat că prin conducerea defensivă se învață cum să eviți pericolele, atât prevenind propriile greșeli, cât și apărându-te de greșelile altora, prin stăpânirea mașinii și aplicarea unor manevre sigure și legale.

Expertul a subliniat că, deși respectarea limitei de viteză legale este importantă, conducerea în condiții de siguranță implică adaptarea vitezei la condițiile de drum, deoarece a fi legal nu înseamnă neapărat a fi și în siguranță.

„Conducere defensivă, sau «defensiv» înseamnă să te aperi. La modul general, vorbind despre termen. Când mergi pe stradă trebuie să te aperi de două lucruri. Unu, să nu greșești tu, deci să știi ce să faci ca să nu te pui singuri în pericol, și trebuie să înțelegem că foarte mulți dintre noi ne punem în pericol făcând manevre greșite, intenționat sau nu, din neștiință. Și doi, să te aperi de ce greșesc ceilalți. Adică, pentru a ajunge în siguranță undeva trebuie să nu greșești, dar și să te aperi. Și asta se face la cursul de conducere defensivă. Se învață tot felul de proceduri prin care stăpânești mașina, faci manevre care sunt și legale, dar și în interiorul conducerii defensive.

Vă dau doar un exemplu foarte scurt – dacă mergi pe polei pe o stradă aglomerată cu 30 sau cu 40 km/h în oraș, ești legal pentru că viteza este de 50 km/h, dar e și foarte riscant, îți asumi riscuri foarte mari, pentru că nu înțelegi. Deci nu e totul să fii legal”, a explicat el.

Titi Aur a explicat că, pentru orice tip de mașină, dar mai ales pentru una puternică, este important să ai o conducere defensivă, deoarece un astfel de vehicul te poate tenta să conduci mai repede și îți poate da o senzație de siguranță, chiar dacă, de fapt, aceasta nu este corectă.

„Pentru orice mașină este necesar, dar cu atât mai mult când ai o mașină puternică care, vrând-nevrând, te îmbie la viteză, mai mult, îți dă senzația de siguranță, nu îți de senzația de viteză. Într-o mașină, dacă ne imaginăm într-un Aro, într-un Oltcit, într-o Dacie 1300, la 80, 90, la 100 km/h credeai că-ți iei zborul. Într-o mașină modernă, și în această mașină, dar într-o mașina modernă, la 130, la 140 km/h ai senzația că stai, dacă ești pe autostradă, cu atât mai mult”, a spus el.

Cursuri de conducere defensivă

Expertul în conducere defensivă a subliniat că totul constă în a înțelege ce conduci, menționând că David Popovici este un tânăr responsabil. De asemenea, a remarcat că din ce în ce mai mulți tineri se îndreaptă către cursurile de conducere defensivă, iar David este unul dintre ei.

Acesta a subliniat că, prin această alegere, David a demonstrat că este un tânăr cerebral, capabil să înțeleagă multe aspecte.

Potrivit lui Titi Aur, mesajul ce trebuie transmis, și care nu este tot timpul înțeles de părinți, este că înainte de a te urca la volanul unei mașini puternice, trebuie să înțelegi ce conduci.

„Deci totul e să înțelegi ce conduci. Și David este unul dintre tinerii responsabili. Din fericire, sunt din ce în ce mai mulți care vin către cursurile de conducere defensivă.

Dar el este unul dintre cei responsabili care a preferat întâi să învețe anumite lucruri, și abia pe urmă să se urce la volanul unui bolid, ceea ce înseamnă că este cerebral, ceea ce înseamnă că înțelege multe lucruri, și nu este doar un tânăr teribilist care și-a băgat banii într-o mașină scumpă să facă nebunii.

A luat-o pentru că îi place, să o stăpânească sănătos, și să transmită acest mesaj mesaj tuturor – prima dată învățăm să mergem în siguranță, și pe urmă ne urcăm la volanul unor mașini puternice, ceea ce nu prea înțeleg unii părinți care cumpără mașini puternice puștilor, tinerilor și pe urmă își smulg părul din cap că uite ce au făcut”, a spus el.

Sursa: Capital

Regula care nu se învață la școala de șoferi, dar toți conducătorii auto trebuie să o aplice!

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri ziarul argesul

Un nou proiect mamut în Argeș. Va revoluționa întreg județul!

Un nou proiect mamut în Argeș. Va revoluționa întreg județul! Un nou proiect cu finanțare europeană la CJ Argeș – ”Îmbunătățirea serviciilor de educație timpurie în județul Argeș” Consiliul Județean Argeș a început noul an cu o ședință extraordinară cu convocare de îndată pentru aprobarea d...

Pruncuța Ioana rămasă orfană la doar 7 luni, așteptată acasă de cei 5 frați. Drama care a impresionat o lume întreagă

Pruncuța Ioana rămasă orfană la doar 7 luni, așteptată acasă de cei 5 frați. Drama care a impresionat o lume întreagă. Vestea morții subite a Ilinei Pârvu, de numai 35 de ani, care se mutase cu soțul ei, diacon, din Capitală în Albeștii de Argeș, a impresionat o lume întreagă. După cum v-am infor...

SEND 92 ROYAL PARK angajează

SEND 92 ROYAL PARK angajează. SEND 92 ROYAL PARK SRL cu sediul în Bascov, angajează urgent muncitori necalificați. Angajările se fac pe perioadă nedeterminată. Salariul este negociabil. Mai multe informații puteți obține la la numărul de telefon 0744673195. SEND 92 ROYAL PARK angajează. The post ...

Măsură de sprijin pentru românii cu venituri mici. Se dau 1000 de lei în 2025

Măsură de sprijin pentru românii cu venituri mici. Se dau 1000 de lei în 2025. Guvernul României vine cu o măsură de sprijin importantă pentru pensionarii cu venituri mici, afectați de amânarea indexării pensiilor. În 2025, aceștia vor putea beneficia de un ajutor financiar unic de până la 1.000 ...

Cod Fiscal 2025. ANAF a anunțat astăzi noua lege privind impozitul pe venit

Cod Fiscal 2025. ANAF a anunțat astăzi noua lege privind impozitul pe venit.  Se schimbă legea pentru impozitul pe venit Referitor la modificările și completările aduse impozitului pe veniturile microîntreprinderilor prin H.G. nr. 1393/2024, publicată în Monitorul Oficial nr. 1125/ 11.11.2024, de...

Se fac angajări la cel mai mare spital din județul Argeş

Se fac angajări la cel mai mare spital din județul Argeş. Spitalul Județean de Urgență Pitești angajează. Astfel – pe lângă posturi de chimist, farmacist-şef, biolog şi biochimist precum şi de medic stomatolog – cea mai mare unitate spitalicească a județului caută şi medici legişti. Serviciul de ...

Argeș. Mașină căzută în șanț, tânăr de 29 ani, rănit

Argeș. Mașină căzută în șanț, tânăr de 29 ani, rănit. Pompierii de la Secția Costești au intervenit în orașul Costești, zona Podu Broșteni, în cazul unui accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a căzut într-un șanț. Paramedicii SMURD au asistat o persoană de sex mascu...

Românii sunt obligați să obțină acest document în luna martie 2025!

Românii sunt obligați să obțină acest document în luna martie 2025! Începând cu 2 aprilie, cetățenii români care vor să călătorească în Regatul Unit (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) vor avea nevoie de o Autorizație Electronică de Călătorie (ETA). Cererile pentru această autorizaț...

Protest la cea mai importantă instituție din Argeș. Măsuri de ultimă oră!

Protest la cea mai importantă instituție din Argeș. Măsuri de ultimă oră! Polițiștii din toată țara, nemulțumiți de Ordonanța-trenuleț, organizează azi, 8 ianuarie 2025, proteste în mai multe județe și în București. Cei din Sindicatul „Sidepol” vor picheta sediile inspectoratelor județene de poli...

Pitești. Înscrieri deschise acum pentru anul școlar 2025 la creșa Akademy Babygarten!

Pitești. Înscrieri deschise acum pentru anul școlar 2025 la creșa Akademy Babygarten! Cea mai modernă creșă din Pitești, Akademy Babygarten anunță deschise înscrierile pentru anul școlar 2025. Astfel, părinții și bunicii sunt invitați la înscrieri, începând chiar de astăzi. Grăbiți-vă pentru că l...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.