Deși clădirea fostei școlii nr. 6 e liberă, / Liceeni de la „Mihai Eminescu” se mută un an la „Avram Stanca”

Deși clădirea fostei școlii nr. 6 e liberă, / Liceeni de la „Mihai Eminescu” se mută un an la „Avram Stanca”
📅 2024-07-19

Deși clădirea fostei școlii nr. 6 e liberă, / Liceeni de la „Mihai Eminescu” se mută un an la „Avram Stanca”

După ce elevii de gimnaziu de la „I.G. Duca” au aflat, cu bucurie, că din toamnă vor învăța în altă locație decât școala lor, și liceenii de la teoretic au primit această veste. Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani a intrat și el în reabilitare, moment așteptat de ani buni atât de elevi cât și de corpul profesoral. Deși pentru elevi și pentru profesori cel mai bun spațiu ar fi cel al fostei școli generale nr. 5. Nu înțelegem de ce, după închiderea acestei școli, Colegiul „Mihai Eminescu” nu a fost mutat aici. Astfel, nu ar mai fi înghesuiți într-o clădire veche. Care, să ne înțelegem, oricât ar fi de „coafată”, nu va câștiga spațiu pentru elevi și pentru buna desfășurare a actului pedagogic.

Colegiului Național Mihai Eminescu Petroșani a intrat în reabilitare. Clădirea unde elevii de liceu au învățat ani de zile avea nevoie urgentă de reabilitare, proces care a și început de curând. În trecut, se lua în calcul mutarea definitivă a elevilor și profesorilor din acel loc, dar cum în urma unei așa-zise consultări acest lucru a fost exclus, pentru școală s-au scris proiecte în așa fel încât să se obțină finanțare și să intre în reabilitare. La fel ca și în cazul școlii gimnaziale „I.G. Duca”, sediul vechi, și la „Mihai Eminescu” au început lucrările, iar din toamnă cursurile se vor ține în alt loc.

„Întrucât am intrat în reabilitarea sediului liceal al colegiului, până la terminarea acestor lucrări, ne vom desfășura orele de curs în sediul gimnazial de la școala Avram Stanca, atât pentru liceu, cât și pentru ciclul gimnazial și primar. Acum suntem în discuții astfel încât, clasele terminale a-VIII-a și cele de început a-V-a și a IX-a să le putem organiza programul orelor de curs dimineața. Bineînțeles, programul ciclului primar nu va suferi modificări, dar restul claselor vor avea program după-amiaza până la terminarea lucrărilor. Care sperăm ca în câteva luni după închiderea anului școlar să se termine și să ne putem relua activitatea în condiții normale”, a spus Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani.

Prin aceste lucrări liceul va cunoaște o transformare va avea un spațiu modern, dar la fel de mare (adică.. mic), o școală verde din punct de vedere energetic, dotată cu mobilier și aparatură de ultimă generație. Termenul de finalizare a lucrărilor este mai 2025, dar este posibil ca acest termen să se reducă cu câteva luni.

„Pentru noi sunt extrem de importante aceste lucrări, chiar dacă acum ne produc foarte mari probleme în privința orelor. Dar, pe lângă faptul că va fi reabilitată din punct de vedere termic, va deveni o școală verde, în sensul că vom fi independenți din punctul de vedere al energiei electrice. Pe lângă asta, lucrările de modernizare, atât pe interior, cât și pe exterior, vor fi unele de excepție” a mai adăugat Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Petroșani.

Proiectul care include modernizarea celor două instituții de învățământ din care elevii sunt relocați are finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin această inițiativă, administrația locală își propune să aducă clădirile celor două școli la standarde energetice ridicate, asigurând un confort termic adecvat în timpul iernii și verii, precum și reducerea consumului de energie.

Păcat că fosta școală generală 6 a ajuns cum a ajuns, doar pentru a satisface ambițiile deșarte ale unora...Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri zvj

Care sunt cauzele cancerului gastric si cum se diagnosticheaza?

Cancerul gastric se numara printre cele mai agresive tipuri de cancer, avand un impact major asupra sanatatii globale. Procesul malign, initiat de leziuni la nivel celular, conduce la dezvoltarea unei tumori care poate evolua intr-o forma severa, cu o rata de mortalitate ridicata, mai ales in ra...

Minerul l-a transferat pe Abraham

Echipa de fotbal Minerul Lupeni face transferuri pe banda rulanta, semn ca are planuri mari. Abraham Ayemantey se alatura echipei pregatite de Dan Voicu. Abraham vine de la CS Unirea Santana, iar in trecut a evoluat la FC Academica Clinceni si CS Stiinta Miroslava! si ~Ii uram mul...

Vesti noi de la Avram Iancu

Inotatorul Avram Iancu a realizat primul antrenament de acomodare la Dover si se simte excelent. Sportivul din Vale, care va face o dubla traversare a Canalului Manecii inot, spune ca si-a marit echipa. si ~Andrei Daz este noul membru al echipei. I-am si predat tricoul de coechipier cu oc...

Avertisment pentru echipele din Vale. Santamarie Orlea vrea sa lupte la promovare

Santamarie Orlea este una dintre surprizele placute ale Campionatul Judetean de Fotbal. A pus serioase probleme echipelor de Vale, acolo pe terenul de joc. Primarul comunei si sustinatorul numarul 1 al echipei spune ca gruparea fanion a comunei va ataca promovarea. si ~Am ramas in liga a pat...

Universitatea din Petrosani. Sedinta festiva a Consiliului Facultatii de Mine

Ca de fiecare data atunci cand in mod traditional este celebrata excelenta, e prilej de sarbatoare in comunitatea academica a Facultatii de Mine. Astfel, la initiativa conducerii Facultatii de Mine, in cadrul Sedintei Extraordinare Festive a Consiliului universitar din data de 17.07.2024, a a...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..