O șansă pentru bolnavii de cancer: Clinica Oncohelp se extinde - Ziua de Vest

O șansă pentru bolnavii de cancer: Clinica Oncohelp se extinde - Ziua de Vest
📅 2025-01-15

Marți, 14 ianuarie, Primăria Timișoara a organizat o dezbatere publică în CL Timișoara, referitoare la un PUZ, necesar dezvoltării Clinicii ONCOHELP, pentru ca această clinică, cunoscută la nivel național pentru rezultatele profesionale excepționale  să se poată extinde și să poată construi noi facilități medicale.

Oncohelp este locul în care o mână de oameni, în frunte cu prof. univ. dr. Șerban Negru, a făcut minuni: de la trei saloane, în 2009, la un spital cu cinci nivele și cu dotări de ultimă oră. Este locul în care s-au tratat și se tratează bolnavi de cancer și în care speranța și dragostea pentru oameni și Dumnezeu își dau mâna cu medicina modernă.

La dezbaterea publică, prezidată de viceprimarul Paula Romocean, au participat reprezentanții clinicii, filantropul Zoltan Kovacs, în trecut patron de trust de presă, jurnalista Tania Stavilă – Ţunaș, Irina Petecel, fondatoarea Asociației Oncologice „Părintele Arsenie Boca”, fostul viceprimar Cosmin Tabără și zeci de alte persoane interesate direct de subiect, multe dintre ele fiind exemple care au învins cumplita boală. De asemenea, susținere a venit și din partea Asociația Dăruiește Viață, fondatoare Oana Gheorghiu fiind prezentă la Timișoara.

În fapt, subiectul dezbaterii a fost stârnit de o confuzie și o eroare în documentația prezentată inițial consilierilor locali, lucru care s-a lămurit, astfel că proiectul de dezvoltare al Oncohelp merge mai departe.

La dezbatere au fost prezentate documentele necesare: trei extrase CF care confirmă clar că statul român nu este înscris în Cartea Funciară și că nu există acele probleme invocate. Actualizarea extraselor de Carte Funciară s-a realizat în lunile septembrie-octombrie, ceea ce înseamnă că acest PUZ este în deplină legalitate și poate fi votat de Consiliul Local.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Extindere zonă de servicii medicale și funcțiuni complementare” (PUZ Oncohelp) vizează extinderea unei funcțiuni medicale existente, cu o importanță deosebită pentru sănătatea publică și impact social major, atât la nivel local, cât și regional. Documentația propusă are toate avizele tehnice necesare și o valabilitate de trei ani, timp în care investițiile prevăzute pot fi demarate.

În fapt, consilierilor locali li se va supune spre aprobare Planul Urbanistic Zonal „Extindere zonă de servicii medicale și funcțiuni complementare” generat de imobilele cu CF nr. 448112, CF nr. 451448, CF nr. 452473, CF nr.423595, CF nr. 408586, CF nr. 452274, CF nr. 423374, CF nr. 451618 Timișoara, de pe strada strada Ciprian Porumbescu.

Terenul reglementat în suprafaţă totală de 10.440 mp, este situat în intravilanul Municipiului Timișoara, în partea de sud-vest a Municipiului Timișoara, în cartierul Elisabetin, parcelele din proprietatea ASOCIAȚIA ONCOHELP, Oprean Cristina Marinela, Negru Șerban-Mircea și soția Negru Alina Gabriela, Sîrbu Daniela-Elvira, căsătorită cu Sîrbu Ioan-Ovidiu, Schwengler Alexandra, Costelnic Eugenia – Doina, respectiv a Municipiului Timişoara.

Astfel, ONCOHRELP  are nevoie de o suprafață de un hectar pentru dezvoltare. Proiectul este unul complex și prevede construcții supraterane și subterane, o parcare absolut necesară ținând cont de traficul din zonă și de spațiul deloc generos oferit în prezent precum și spații verzi, conform reglementărilor în vigoare.

Autorizaţia de construire se va emite doar după realizarea în prealabil a operaţiunilor reglementate prin documentaţia de urbanism cu privire la obligativitatea asigurării acceselor din domeniul public şi asigurarea tuturor utilităţilor necesare investiţiei în conformitate cu Planul de acţiune asumat.

La eliberarea Autorizaţiei de Construire se vor respecta toate condiţiile impuse prin avizele eliberate de deţinătorii de reţele şi utilităţi publice precum şi ale altor instituţii avizatoare, care se vor realiza pe cheltuiala inițiatorului.

Toate acestea spre binele bolnavilor de cancer, care vin la Oncohelp din întreaga țară pentru tratament.

Centrul OncoHelp a fost construit din dorința de a susține necondiţionat pacienții cu afecțiuni oncologice din România, prin servicii medicale de specialitate, profesionalism și devotament. Echipa medicală este alcătuită din medici cu o vastă experiență în oncologie, hematologie, îngrijiri paliative, radioterapie și radiologie.

Din aprilie 2015, pacienții cu patologie oncologică pot beneficia de servicii medicale de radioterapie în cadrul Centrului de Radioterapie OncoHelp. Aceste servicii sunt oferite pe baza contractului cu CJAS Timiș tuturor pacienților asigurați, consultatiile realizându-se numai pe bază de programare.

Prin Ambulatorul OncoMed, clinica pune la dispoziția tuturor pacienților oncologici, servicii medicale de specialitate în baza contractului încheiat cu CJAS Timiș. În acest mod, fiecare pacient asigurat poate beneficia de consultații gratuite în oncologie, hematologie, radioterapie, cardiologie, medicină internă și psihologie.

Vestea bună e că, mai ales în lipsa unui spital oncologic de stat – proiect promis de mulți ani și care se apropie de realizare, Oncohelp este singura șansă pentru sute de bolnavi care se roagă pentru ziua de mâine.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri ziua devest

Cele mai dinamice orașe din România. Orașele-magnet atrag tinerii care pleacă din localitățile îmbătrânite

În perioada tranziției, România a trecut prin multiple transformări demografice. Urbanizarea intensă din perioada comunistă dusese populația urbană de la circa 20% în anii ’40 la peste 50%. Apăruseră, după Capitală, 7 mari poli regionali de dezvoltare: Timișoara, Cluj, Brașov, Craiova, Iași, Gal...

Protest în Ziua Națională a Culturii: Angajații din muzee și biblioteci cer condiții mai bune

De Ziua Națională a Culturii, angajații din muzee, biblioteci și alte instituții culturale se revoltă, cerând drepturi salariale și condiții de muncă echitabile. Protestul, organizat pe 15 ianuarie de Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA, este susținut de CNS „Cart...

CCIA Timiș oferă programe de formare profesională adecvate nevoilor pieței muncii

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția de Formare Profesională organizează o serie de programe cuprinzătoare adaptate nevoilor instituționale și individuale, în contextul unor importante avantaje: Experiență practică (sesiuni de formare interactive în contexte reale); Cur...

Accident în Timișoara: Șofer suspectat de consum de droguri, implicat într-o coliziune pe liniile de tramvai

Miercuri dimineață, un accident rutier a avut loc într-o intersecție din Timișoara, unde un șofer, suspectat de consum de substanțe psihoactive, a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Potrivit polițiștilor, un bărbat de 47 de ani conducea un autot...

175 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Detalii mai puțin știute despre viața poetului

Miercuri, 15 ianuarie 2025, comemorăm 175 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, simbolul poeziei românești și una dintre cele mai importante figuri ale culturii noastre.  Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, în satul Ipotești, județul Botoșani. Fiu al lui Gheorghe și Raluca Em...

Până la finalul lui februarie trebuie depus planul de gestiune al deșeurilor

Producătorii și generatorii de deșeuri medicale, umane și veterinare, au obligația ca, până la 1 martie 2025, să depună Planul de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală (umană și veterinară) desfășurată în anul precedent, reamintește Primăria Timișoara. Proceduri similare tre...

Primăria Timișoara, somată să rezolve problema colectării separate a deșeurilor textile

Începând cu data de 1 ianuarie, primăriile trebuie să asigure colectarea separată a deșeurilor textile, în caz contrar fiind pasibile de amenzi semnificative. Obligația e stabilită de legislația din domeniu, care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2025. La Timișoara problema nu a fost încă rezolv...

Compania scandinavă Sellpy, controlată de H&M, a închiriat 6.000 mp la Arad pentru comerțul cu haine second-hand

Oresa Industra anunță închirierea a 6.000 mp către Sellpy, lider european în servicii de vânzare second-hand, în Industra Park Arad. Parcul logistic este rezultatul unei reconversii de succes a unei foste galerii comerciale. Noul depozit Sellpy, planificat să devină operațional în trimestrul al ...

Ziua Culturii Naționale. Basmele lui Mihai Eminescu”, cu prof. Otilia Hedesan, UVT, la Universitatea din Padova

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată printr-o manifestare culturală organizată de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Departamentul de Studii Lingvistice și Literare al Universității din Padova și Societatea de Studii Românești “Miron Costin”, eveniment ce se va...

Boala de reflux gastroesofagian afectează milioane de oameni, și poate duce la complicaţii severe dacă este netratată

Medicul Greta Dancu, de la Spitalul Clinic CF Timişoara, a atras atenţia că boala de reflux gastroesofagian este una dintre cele mai întâlnite boli digestive, care afectează milioane de oameni, iar netratată poate duce la complicaţii severe.  ”Boala de reflux gastroesofagian este una dintre...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.