Joi, 23 ianuarie, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, va participa la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuția Variantei Ocolitoare Timişoara Vest între CNAIR şi compania turcă Nurol Insaat ve Ticaret AS. Evenimentul va avea loc în Sala Revoluție din cadrul Consiliului Județean Timiş. Turcii de la Nurol se vor putea apuca de treabă, după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins toate contestațiile depuse. Chiar dacă cei de la ARL Cluj (Strabag) mai pot depunde contestație la Curtea de Apel București, semnarea contractului nu mai poate fi întârziată, fiind obligatorie conform noilor prevederi ale Legii Achizițiilor Publice.
Constructorul Nurol din Turcia a finalizat cu o ușoară întârziere lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania (13,5 km), lucrează conform graficului pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldovei (14 km) și urmează să înceapă lucrările efective pe lotul PNRR al Autostrăzii Unirii Târgu Mureș-Miercurea Nirajului (25 km).
Varianta Ocolitoare Timişoara-Vest va avea o lungime de aproximativ 13 kilometri şi trebuie construită în 30 de luni, dintre care şase luni alocate pentru proiectare şi 24 luni pentru execuţie.
Noua variantă ocolitoare va închide centura în jurul Timișoarei. Va avea un pasaj peste DN59A, continuat cu un pasaj peste CFR 100 (în lungime totală de 750 metri), un pasaj peste DN 6 și CF 133 (450 metri), un pod peste râul Bega (450 metri) și patru noduri rutiere (cu DN 69 /E671 și cu Drumul Național Centura Timișoara, la intersecția cu DN 6, la intersecția cu DN 59A și la intersecția cu Radiala Nouă de Vest/C30).