VIDEO | A început defrișărea a peste 20.000 de copaci pe Valea Oltului pentru Autostrada Pitești - Sibiu

VIDEO | A început defrișărea a peste 20.000 de copaci pe Valea Oltului pentru Autostrada Pitești - Sibiu
📅 2024-07-20

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început lucrările de defrişare a versantului aflat în zona de protecţie a DN7 - Valea Oltului, pentru lucrări la autostrada Sibiu - Piteşti, relatează Agerpres.

"Au început lucrările de defrişare a versantului aflat în zona de protecţie a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 şi km 250+000", a anunţat CNAIR pe pagina de Facebook.

Până la finalul lunii iulie, vor fi tăiaţi aproximativ 20.000 de copaci pe o lungime de opt kilometri, între Boiţa şi Lazaret şi se va lucra la o înălţime de 60-70 de metri pe versanţi, în apropierea carosabilului, a explicat Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Circulaţia rutieră pe Valea Oltului este închisă, pe timpul zilei, între orele 6.00 şi 20.00, începând de luni, 8 iulie, până în 9 august, cu două pauze de 30 de minute pentru a se asigura tranzitul riveranilor, a precizat şi directorul CNAIR, Cristian Pistol.


"În perioada restricţiei de circulaţie, au fost stabilite intervalele orare 7:30 - 8:00 şi 16:30 -17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localităţile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor", a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Rute alternative pentru șoferi

IPJ Sibiu a comunicat şi rutele alternative pentru circulaţia rutieră pe DN7 Valea Oltului:

În perioada 8 iulie - 9 august a.c., pe DN 7 Piteşti-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri - 250, în zona localităţii Boiţa, judeţul Sibiu, traficul rutier se va desfăşura pe rute ocolitoare, după cum urmează:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

  • Pentru relaţia Bucureşti - Veştem (Sibiu) şi retur:Bucureşti - A3 - Ploieşti - DN1A - Braşov - DN 1 - Veştem - intersecţie cu DN 7;
  • Pentru relaţia Piteşti - Braşov şi retur: Piteşti - DN73 - A3 - Râşnov - Braşov;
  • Pentru relaţia Bucureşti - A1 Simeria (precum şi zonele de vest, centru şi nord ale ţării) şi retur: Bucureşti - A1 - Piteşti - DN7 - Râmnicu Vâlcea - DN67 - Târgu Jiu - DN66 - Simeria - Nod Rutier Simeria A1.

Totodată pentru această relaţie sunt propuse şi următoarele variante alternative:

  • Bucureşti - A1 - Piteşti - DN65 - DEx12 - Craiova - DN6 - Filiaşi - DN66 - Târgu Jiu - DN66 - Simeria - Nod Rutier Simeria A1;
  • Bucureşti - A1 - Piteşti - DN65 - DEx12 - Craiova - DN6 - Drobeta Turnu Severin - DN6 - Lugoj - A6 - Nod Rutier Lugoj A1.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naţionale şi judeţene din proximitatea sectorului închis circulaţiei pe DN7.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă şi să utilizeze şi variantele de traseu propuse pe următoarele relaţii: Făgăraş - DN1 - Şercaia - DN73A - Braşov şi retur; Făgăraş - DN1 - Şercaia - DN1S - Hoghiz - DN13 - Braşov şi retur.

Concomitent, au fost demarate acţiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău - Braşov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Informaţii suplimentare precum şi actualizări ale variantelor de ocolire propuse găsiți AICI.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri wall street

Pe plajă, dar cu gândul la vacanța de Crăciun și Revelion: ce destinații au ales până acum românii și cât costă un sejur

DAL Travel anunță că la ora actuală înregistrează o creștere de 30% a cererii pentru sărbătorile de iarnă (Crăciun și Revelion), față de aceeași perioadă a anului precedent (primele 6 luni ale anului).

”Cumpărători de bună credință”. S-a dublat numărul mașinilor furate în primele 6 luni din an

În primele şase luni din anul 2024, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 167 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi...

Programul complet al Făgăraș Fest, festivalul cu intrare gratuită de la poalele munților Făgăraș

Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, trupa Coma, film în aer liber, drumeții la cascadele de pe Valea Moașei, tururi ghidate în natură pe diverse teme, ateliere de reciclare creativă, ateliere de meșteșugărit, activități pentru copii, dezbateri –...

Vânătoare de comori la Wizz Air: cum poți câștiga un voucher de 100 de euro

Wizz Air își sărbătorește cea de-a 18-a aniversare în România cu un eveniment special care promite distracție și recompense pentru participanți. Sărbătoarea va debuta cu o vânătoare de comori captivantă, care va avea loc în cele șase orașe din România...

Rute alternative pentru frontiera Giurgiu - Ruse. MAE avertizează șoferii români să nu recurgă la manevre ilegale de ocolire a aglomerației

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește cetățenilor români care intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Republica Elenă ori Republica Turcia că în perioada sezonului estival există...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..