China pornește o contra-investigație împotriva Uniunii Europene după anunțarea taxelor vamale mărite

China pornește o contra-investigație împotriva Uniunii Europene după anunțarea taxelor vamale mărite
📅 2024-07-10

Ministerul Comerţului din China a anunţat demararea unei investigaţii formale privind "barierele comerciale" impuse de Uniunea Europeană companiilor chineze, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

Investigaţia, care se va întinde până în data de 10 ianuarie 2025 (cu posibilitatea de extindere până în aprilie anul viitor), se va centra pe practicile UE în investigaţiile sale privind companiile chineze, în baza "Regulamentului privind subvenţiile străine care distorsionează piaţa internă a Uniunii Europene" şi a normelor de implementare.

Comunicatul publicat miercuri de instituţia chineză subliniază că investigaţia va analiza în detaliu impactul măsurilor UE în sectoare specifice, precum cel feroviar, al energiei fotovoltaice, energiei eoliene şi echipamentelor de inspecţie de securitate.

Autorităţile chineze vor utiliza diferite metode pentru a colecta informaţii, inclusiv sondaje, audieri publice sau inspecţii la faţa locului.

Ministerul Comerţului a creat canale de comunicare pentru ca părţile interesate să prezinte comentarii şi să aibă acces la informaţii relevante privind investigaţia, stabilind un termen de 20 de zile pentru transmiterea comentariilor iniţiale.

Această decizie vine ca răspuns la recenta aplicare de taxe compensatorii de către UE pentru autovehiculele electrice din China, o măsură pe care gigantul asiatic o consideră nejustificată şi protecţionistă.

Purtătorul de cuvânt al Cancelariei chineze, Mao Ning, a transmis săptămâna trecută "puternica opoziţie" a Beijingului faţă de taxele provizorii ale Uniunii Europene pentru autovehiculele provenite din China, care au intrat în vigoare de la 5 iulie, şi a declarat, într-o conferinţă de presă, că "problemele comerciale ar trebui rezolvate prin intermediul dialogului şi al consultărilor".

Dat fiind faptul că mai sunt patru luni până când taxele vor intra în vigoare definitiv, Beijingul speră ca blocul comunitar să facă un pas înapoi, motiv pentru care a crescut presiunea comercială, mai scrie EFE.

În ultimele săptămâni, autorităţile chineze au contracarat cu o investigaţie privind "porcul european" - care afectează în special Spania, principalul furnizor- şi avansând taxe pentru autovehiculele cu capacitate cilindrică mare, sau investigaţii antidumping pentru produsele lactate provenite din blocul comunitar.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri wall street

Iohannis, despre problema urșilor în România: S-a ajuns prea departe!

Cei responsabili trebuie să rezolve problema urşilor care atacă turişti în pădurile din România, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă, mărturisind că în weekend a fost foarte aproape de locul în care o femeie a...

BMW își depășește rivalii tradiționali Mercedes-Benz și Porsche pe fondul vânzărilor solide de modele electrice

BMW a raportat cel mai solid nivel al vânzărilor în rândul principalilor producători germani de maşini premium, şi a fost singurul brand care şi-a majorat semnificativ livrările de vehicule electrice (EV), în condiţiile în care Mercedes-Benz şi Porsche...

Blinken: Ucraina va începe să primească avioane F-16. Doar Norvegia donează șase aeronave

Statele membre ale NATO au început transferul de avioane de luptă F-16 către Ucraina, pentru a întări apărarea acestei ţări în faţa Rusiei, a anunţat secretarul de stat american Antony Blinken, informează AFP, conform Agerpres.

Premierul Ciolacu cere INML să transmită în maximum 3 zile rezultatele analizelor de sânge pentru șoferii cu permise suspendate

Guvernul va modifica ordonanţa referitoare la testele antidrog, astfel încât IML să fie obligat să dea un răspuns în maxim 72 de ore în cazul şoferilor al căror permis de conducere a fost confiscat sub acuzaţia de consum de droguri, urmând ca în cazul...

Ciolacu vrea o sesiune parlamentară extraordinară pentru a tranșa problema urșilor

PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea şi adoptarea unei iniţiative legislative prin care sunt vizate noi măsuri de gestionare a populaţiei de urşi, a anunţat, recent, premierul Marcel Ciolacu. Ministrul mediului,...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..