”Atelierele CRED” au revenit în județul Gorj | Vertical

”Atelierele CRED” au revenit în județul Gorj | Vertical
📅 2023-12-02

Atelierele marca ”Proiectul CRED” revin în județul Gorj, fiind, de data aceasta, dedicate Resurselor Educaționale Deschise realizate în cadrul proiectului și adresate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar românesc Astfel, în Târgu Jiu, în 10 noiembrie 2023, la Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” Târgu Jiu a avut loc Atelierul Managementul curricular în învățământul primar și gimnazial  ”.Această nouă serie de Ateliere CRED, a VI-a, este intitulată, în mod sugestiv, ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, evenimentele fiind centrate pe toate tipurile de Resurse Educaționale Deschise ce au fost elaborate în cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

De la documente de politici educaționale, ghiduri metodologice, programe școlare pentru opționale integrate sau resurse educaționale digitale și până la rapoarte de cercetare și analize diverse (analiza nevoilor de formare ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în domeniul abilitării curriculare; analiza situației curriculumului la decizia școlii și a cadrului actual de reglementare; analiza comparativă a recomandărilor europene referitoare la competențele-cheie; analiza nevoilor cadrelor didactice legate de utilizarea și crearea de Resurse Educaționale Deschise etc.), Resursele Educaționale Deschise CRED se constituie într-un fond educațional complex și valoros pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar românesc.

Atelierul este  organizat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Gorj.

Publicul țintă al Atelierului CRED este, și el, unul variat și plurivalent, fiind constituit din cadre didactice din învățământul primar și gimnazial, atât din mediul rural, cât și din cel urban, directori de școli, reprezentanți de asociații și organisme non-guvernamentale, reprezentanți de sindicate etc.

Atelierele CRED sunt organizate pe o structură comună, iar ariile de interes și acțiune ale publicului prezent au directă legătură cu tematica abordată în cadrul Atelierului CRED.

Mai multe detalii despre proiectul CRED și activitățile desfășurate sunt disponibile pe www.educred.ro sau pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.

Sursă: comunicat de presă

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri vertical online

Probe pentru iluminatul de Sărbători la Târgu Jiu

Autoritățile au terminat pregătirile de Sărbători și au făcut, deja, problele pentru iluminatul festiv. Târgujienii au avut posibilitatea, astfel, să vadă, în avanpremieră, cum va arăta orașul, începând din 1 … The post Probe pentru iluminatul de Sărbători la Târgu Jiu first appeared on Ver...

Ziua Mondială de Combatere a SIDA – 1 Decembrie

Ziua de 1 Decembrie marchează, în fiecare an, lupta împotriva infecției HIV și solidaritatea cu persoanele afectate de HIV/SIDA din întreaga lume. În 1988 Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Adunarea … The post Ziua Mondială de Combatere a SIDA – 1 Decembrie first appeared on Vertical.

,, 105 trepte către România de azi ’’-proiect educațional

              Casa Corpului Didactic Gorj în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj ,, Alexandru Ștefulescu ’’, Consiliul Judeţean Gorj și Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, au organizat Proiectul Educațional cu … Th...

Programul de 1 Decembrie, la Târgu Jiu

Autoritățile din Târgu Jiu au anunțat programul de 1 Decembrie: „Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, vă invităm în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, acolo unde se vor desfășura … The post Programul de 1 Decembrie, la Târgu Jiu first appeared on Vertical.

IMAGINI ÎN CUVINTE La Sfântul Andrei, când toamna îşi încheie toate socotelile!

Soarele acestei toamne a tot încercat să zâmbească în linia orizontului, dar norii iviţi peste vârfuri de Carpaţi i-au acoperit cu nonşalanţă chipul uşor strălucitor, ascunzându-l privirilor noastre. Au fost … The post IMAGINI ÎN CUVINTE La Sfântul Andrei, când toamna îşi încheie toate soc...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..