VIDEO. Roadele toamnei, sărbătorite de elevii din ciclul primar de la „Lenau”, în cadrul unui nou „Erntedank” - Tion

VIDEO. Roadele toamnei, sărbătorite de elevii din ciclul primar de la „Lenau”, în cadrul unui nou „Erntedank” - Tion
📅 2024-10-18
foto: Tion
O nouă toamnă, o nouă recoltă. Elevii Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, cei din clasele a II-a și a III-a, au marcat acest moment, ca în fiecare an, cu program artistic și culinar, în cadrul evenimentului „Erntedank”, cum sună sărbătoarea în culturile germanice, sau „Ziua Recoltei”, pe românește.

Evenimentul a reunit, ca în fiecare an, copiii, profesorii și părinții sub semnul recunoștinței. Prin sărbătorirea Erntedank la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, pe de-o parte, se scoate în evidență munca adulților, care au adus „roadele”. Pe de altă parte, copiii au muncit la rândul lor, prin momente artistice – dans și cântece – la care au luat parte în curtea școlii.

Încă de dimineață, copiii din clasele primare de la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara s-au pregătit cu bucate aduse de părinți, aranjate frumos pe mese festiv decorate. Și nu doar pe mese, pentru că și în mijlocul curții au fost așezată o grămadă frumoasă de roade fructifere și legumicole, în culorile specifice toamnei.

Îndrumați de doamnele învățătoare, în cadrul ceremoniei propriu-zise, elevii au devenit centrul atenției în timpul programului artistic. Aceștia au cântat și recitat în limba germană, iar apoi s-au bucurat de roadele pregătite. Împreună cu preotul, micuții au adus mulțumire divinității și s-au rugat pentru bunăstare, atât în germană, cât și în română.

În tradiția germană, această sărbătoare străveche îi aduce pe oameni împreună nu numai pentru a celebra recolta abundentă, ci și pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru ea și pentru a o împărtăși din bunătăți cu cei mai puțin norocoși.

Astfel, cuvântul-cheie al „Erntedank” ar fi „recunoștința”. În baza acestei valori, Liceul Teoretic vrea să aducă împreună oamenii, tradiția, cultura și generozitatea.

foto: Tion

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

PROGRAM. Puteți cumpăra deja bilete pentru Les Films de Cannes a Timișoara, festivalul care face senzație an de an

Les Films de Cannes à Timișoara 2024 reunește pe ecranele cinematografelor din oraș cele mai premiate și apreciate filme de la festivalurile internaționale din acest an.

Două sensuri giratorii noi în Giroc. Pot începe exproprierile

Pe masa consilierilor județeni a ajuns vineri și proiectul prin care aproximativ 160.000 de euro vor fi folosiți pentru exproprierile proprietăților aflate în calea viitoarelor sensuri giratorii din Giroc.

Primăria începe preluarea cererilor de la cei care vor să vândă produse specifice de Ziua Morților

În prima zi a lunii noiembrie, de Ziua Morților, credincioșii vizitează mormintele celor dragi care au trecut la cele veșnice. Cei care vor să vândă coroane, lumânări sau alte produse comemorative pot depune cereri la Primăria Timișoara începând de luni. Vor fi șase locații disponibile, pe trotua...

VIDEO. „Voi alimenta gratis la tot orașu'”. Ambuteiaj pe strada Cluj din Timișoara după ce un influencer a promis că face cinste cu benzină

O postare pe rețelele de socializare, în care un tânăr le promitea șoferilor că face un „giveaway” cu benzină gratis, a fost suficientă pentru a declanșa un adevărat haos pe strada Cluj din Timișoara. UPDATE. Polițiștii sunt la fața locului pentru a fluidiza traficul

VIDEO. Sunt gata lucrările pe bulevardul Stan Vidrighin. De sâmbătă revin și tramvaiele

De sâmbătă, la ora 13, revin pe traseul clasic, pe Stan VIdrighin, tramvaiele 4 și 8. Lucrările de modernizare a bulevardului, începute în 2022, sunt gata. Momentan, însă, liniile 4, 8 și 9 vor întoarce în bucla de la AEM, cea de la Ciarda Roșie urmând a fi relocată din cauza unei alte investiții...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.