Noii aleși locali din 9 iunie încep să își preia mandatele. Dobra, de sâmbătă, Fritz mai are de așteptat - Tion

Noii aleși locali din 9 iunie încep să își preia mandatele. Dobra, de sâmbătă, Fritz mai are de așteptat - Tion
📅 2024-10-18
foto: arhivă
Prefectura a anunțat lista primilor primari și consilieri locali care își vor prelua mandatele după ce au fost aleși pe 9 iunie. Vineri au preluat mandatul primarul și consiliul local din Făget, sâmbătă urmează Lugojul, după care încă șapte comune, luni. Timișoara mai are de așteptat, nefiind pe lista cu primele UAT-uri.

Potrivit Instituției Prefectului Județului Timiș, ședințele în care vor fi organizate ceremoniile de constituire a consiliilor locale din actualul mandat și depuse jurămintele primarilor aferenți au început de vineri. Vor continua sâmbătă și luni, însă doar o parte a unităților administrativ-teritoriale din județ a fost programată.

Mai exact, în perioada 18 – 21 octombrie 2024, în județul Timiș, ședințele privind ceremoniile de constituire a Consiliilor Locale și depunerea jurământului de către primarul ales vor avea loc după următorul program:

Vineri, 18 octombrie

  • 10:00 – Orașul Făget;

Sâmbătă, 19 octombrie

  • 12:00 – Municipiul Lugoj.

Luni, 21 octombrie

  • 09:00 – Comuna Topolovățu Mare;
  • 10:00 – Comuna Bara;
  • 12:00 – Comuna Fârdea;
  • 12:00 – Comuna Secaș;
  • 13:30 – Comuna Bethausen;
  • 15:00 – Comuna Dumbrava;
  • 15:00 – Comuna Nițchidorf.

„Dacă programul anunțat va suferi eventuale modificări, vi le vom comunica. De asemenea, pe măsură ce va fi hotărât, vă vom comunica programul și pentru următoarele zile”, precizează reprezentanții prefecturii.

Se rezolvă criza de la Lugoj

Preluarea mandatului de primar al municipiului Lugoj de către Călin Dobra va rezolva criza prin care a trecut instituția în ultimele luni.

Vă reamintim, Lugojul a funcționat „în regim de avarie”, fără primar și viceprimar – cu secretarul general în frunte, pe cât îi permite legea –, de la 1 până pe 9 octombrie. Viceprimarului cu atribuții de primar Adrian Serendan (PNL) i-a intrat în vigoare renunțarea la funcție la începutul lunii. Pentru că secretarul general nu putea face și pe ordonatorul de credite – iar salariații nu își putea primi salariile, de exemplu –, a fost ales până la urmă un alt „primar interimar”, pesedistul Marius Baboniu.

Serendan ajunsese în fruntea instituției după ce, în urma alegerilor locale, și-a dat demisia fostul viceprimar cu atribuții de primar, Bogdan Blidariu. Și acesta, ajuns acolo după terminarea prematură a mandatului lui Alexandru Buciu, prin ordin de prefect. Buciu a rămas, însă, conducător de facto, deși a ocupat doar poziția de consilier personal al primarului în ultimii doi ani. Pe 9 iunie, la alegerile locale, Buciu (PNL) a fost bătut de Dobra, cel care va prelua cât de curând mandatul.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Sunt gata lucrările pe bulevardul Stan Vidrighin. De sâmbătă revin și tramvaiele

De sâmbătă, la ora 13, revin pe traseul clasic, pe Stan VIdrighin, tramvaiele 4 și 8. Lucrările de modernizare a bulevardului, începute în 2022, sunt gata. Momentan, însă, liniile 4, 8 și 9 vor întoarce în bucla de la AEM, cea de la Ciarda Roșie urmând a fi relocată din cauza unei alte investiții...

Industrializarea României, o prioritate pentru PSD. Senatorul de Timiș Eugen Dogariu: „Importurile trebuie reduse”

Vineri, la Timișoara, prim-vicepreședintele PSD Timiș, senatorul Eugen Dogariu, a detaliat planul partidului de reindustrializare al României, care prevede investiții strategice în industrie, reducerea dependenței de importuri și creșterea exporturilor.

VIDEO. Roadele toamnei, sărbătorite de elevii din ciclul primar de la „Lenau”, în cadrul unui nou „Erntedank”

O nouă toamnă, o nouă recoltă. Elevii Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, cei din clasele 0-IV, au marcat acest moment, ca în fiecare an, cu program artistic și culinar, în cadrul evenimentului „Erntedank”, cum sună sărbătoarea în culturile germanice, sau „Ziua Recoltei”, pe românește.

Noii aleși locali din 9 iunie încep să își preia mandatele. Dobra, de sâmbătă, Fritz mai are de așteptat

Prefectura a anunțat lista primilor primari și consilieri locali care își vor prelua mandatele după ce au fost aleși pe 9 iunie. Vineri au preluat mandatul primarul și consiliul local din Făget, sâmbătă urmează Lugojul, după care încă șapte comune, luni. Timișoara mai are de așteptat, nefiind pe ...

Marș de solidaritate pentru siguranța femeilor, organizat în centrul Timișoarei

Anul acesta va avea loc a zecea ediție a marșului „Împreună pentru Siguranța Femeilor” la București. Ca gest de solidaritate, Asociația SPICC vă invită în Piața Libertății din Timișoara să vă alăturați luptei pentru siguranța femeilor.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.