Marș de solidaritate pentru siguranța femeilor, organizat în centrul Timișoarei - Tion

Marș de solidaritate pentru siguranța femeilor, organizat în centrul Timișoarei - Tion
📅 2024-10-18
foto: pexels.com
Anul acesta va avea loc a zecea ediție a marșului „Împreună pentru Siguranța Femeilor” la București. Ca gest de solidaritate, Asociația SPICC vă invită în Piața Libertății din Timișoara să vă alăturați luptei pentru siguranța femeilor.

Acțiunea de solidaritate „Împreună pentru siguranța femeilor și fetelor la Timișoara” se va desfășura duminică, 20 octombrie, de la ora 16, în Piața Libertății.

Marșul din acest an este, în mod special, dedicat violenței sexuale împotriva femeilor și fetelor din România, o țară în care legile care protejează victimele de abuz sexual sunt mult prea puține.

În cadrul acțiunii de solidaritate din Timișoara, voluntarele asociației SPICC vor citi manifestul realizat de rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (VIF). Asociația SPICC este membră a rețelei VIF încă din 2016.

Mai jos sunt câteva pasaje care urmează să fie citite la manifestația de solidaritate și care prezintă căile de acțiune necesare pentru a oferi fetelor și femeilor siguranță:

„Ieșim din nou în stradă pentru că ne dorim o lume în care fetele și femeile să trăiască în siguranță, o lume în care violența de gen să fie descurajată și sancționată. Anul acesta, aducem în prim-plan violența sexuală, un subiect delicat și adesea tabu, care afectează în principal fetele și femeile și pentru care politicile publice actuale din România sunt aproape inexistente.

CUM ARATĂ VIOLENȚA ÎMPOTRIVA FEMEILOR ÎN CIFRE?

⚠️ 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de fostul partener (FRA, 2014).

⚠️ 3.551 plângeri privind infracțiuni contra libertății și integrității sexuale au fost înregistrate la Poliție în primele 6 luni ale anului 2024. Dintre acestea, 1.984 privesc violuri săvârșite asupra unui minor și 487 infracțiuni de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor.

⚠️ Conform ultimului recensământ, 521 de fete cu vârsta între 11 și 14 ani trăiau în uniune consensuală.

⚠️ Aceleași date arată că 2.523 de fete cu vârsta între 11 și 14 ani aveau deja unul sau doi copii, însă nu există informații despre vârsta taților acestor copii.

CE CEREM?

✊ Incriminarea căsătoriei forțate ca infracțiune distinctă, recunoașterea acesteia ca formă specifică de violență sexuală și armonizarea legislației naționale cu toate prevederile Directivei 1385/2024 privind violența împotriva femeilor și a violenței domestice.

✊ Asigurarea unui cadru legislativ transparent și clar pentru sesizarea, cercetarea și sancționarea hărțuirii sexuale din sistemul de educație, proporțional cu gravitatea faptei.

✊Politici publice eficiente care să conțină cel puțin: monitorizarea implementării legislației existente, sancționarea instituțiilor care nu respectă legislația, finanțarea sistemului național de suport pentru victimele violenței sexuale, modificarea legislației pentru încurajarea raportării cazurilor”, conform manifestului rețelei VIF.

Întregul manifest poate fi citit AICI.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Sunt gata lucrările pe bulevardul Stan Vidrighin. De sâmbătă revin și tramvaiele

De sâmbătă, la ora 13, revin pe traseul clasic, pe Stan VIdrighin, tramvaiele 4 și 8. Lucrările de modernizare a bulevardului, începute în 2022, sunt gata. Momentan, însă, liniile 4, 8 și 9 vor întoarce în bucla de la AEM, cea de la Ciarda Roșie urmând a fi relocată din cauza unei alte investiții...

Industrializarea României, o prioritate pentru PSD. Senatorul de Timiș Eugen Dogariu: „Importurile trebuie reduse”

Vineri, la Timișoara, prim-vicepreședintele PSD Timiș, senatorul Eugen Dogariu, a detaliat planul partidului de reindustrializare al României, care prevede investiții strategice în industrie, reducerea dependenței de importuri și creșterea exporturilor.

VIDEO. Roadele toamnei, sărbătorite de elevii din ciclul primar de la „Lenau”, în cadrul unui nou „Erntedank”

O nouă toamnă, o nouă recoltă. Elevii Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, cei din clasele 0-IV, au marcat acest moment, ca în fiecare an, cu program artistic și culinar, în cadrul evenimentului „Erntedank”, cum sună sărbătoarea în culturile germanice, sau „Ziua Recoltei”, pe românește.

Noii aleși locali din 9 iunie încep să își preia mandatele. Dobra, de sâmbătă, Fritz mai are de așteptat

Prefectura a anunțat lista primilor primari și consilieri locali care își vor prelua mandatele după ce au fost aleși pe 9 iunie. Vineri au preluat mandatul primarul și consiliul local din Făget, sâmbătă urmează Lugojul, după care încă șapte comune, luni. Timișoara mai are de așteptat, nefiind pe ...

Marș de solidaritate pentru siguranța femeilor, organizat în centrul Timișoarei

Anul acesta va avea loc a zecea ediție a marșului „Împreună pentru Siguranța Femeilor” la București. Ca gest de solidaritate, Asociația SPICC vă invită în Piața Libertății din Timișoara să vă alăturați luptei pentru siguranța femeilor.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.