Două sensuri giratorii noi în Giroc. Pot începe exproprierile - Tion

Două sensuri giratorii noi în Giroc. Pot începe exproprierile - Tion
📅 2024-10-18
foto: arhivă
Pe masa consilierilor județeni a ajuns vineri și proiectul prin care aproximativ 160.000 de euro vor fi folosiți pentru exproprierile proprietăților aflate în calea viitoarelor sensuri giratorii din Giroc.

Vineri, 18 octombrie, consilierii județeni – în ultima lor ședință în această formulă – au aprobat declanșarea procedurii de expropriere necesară pentru proiectul de amenajare a două sensuri giratorii în Giroc, unul la intersecția dintre DJ 595 cu Bulevardul Soarelui, iar altul la intersecția cu strada Jupiter.

Drept despăgubiri se vor acorda aproape 1 milion de lei (mai exact 817.825 de lei, echivalentul a puțin peste 160.000 de euro). Conform uneia dintre anexele proiectului, banii vor ajunge la:

„Se aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică «Amenajare a două intersecții DJ 595 cu amplasament fosta UM, în localitatea Giroc», potrivit planului topografic […]

Se aprobă declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării […]

Se aprobă lista imobilelor afectate de coridorul de expropriere, identificat conform planului topografic cu amplasamentul lucrării vizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, precum și lista proprietarilor și a suprafețelor care urmează a fi expropriate […]

Se aprobă ca justă despăgubire pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică prevăzut la art. 1, suma globală de 817.825,8036 lei, compusă din sumele individuale aferente despăgubirii”, se arată, pe scurt, în proiectul aprobat astăzi în ședința consilierilor.

Vă reamintim, Studiul de Fezabilitate pentru amenajarea celor două sensuri definitive pe Calea Timișoarei din Giroc a fost aprobat anul trecut, în decembrie. Consiliul Județean Timiș se arăta dispus să plătească peste 2,3 milioane euro pentru amenajarea celor două sensuri giratorii pe DJ595.

Consilierul județean Ioan Sorincău (PSD) s-a declarat contrariat de sumă, întrebând dacă la sensuri se va folosi cumva „marmură de Cararra”. Detalii, AICI.

Anterior, administrația județeană a cheltuit 100.000 de euro pentru amenajarea a patru sensuri giratorii provizorii pe Calea Timișoarei. Cum acestea mai mult au îngreunat traficul, s-a luat decizia de a se renunța la două dintre ele.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Sprijin de jumătate de milion de lei de la CJT pentru localități din Galați și Vaslui inundate luna trecută

Consiliul Județean Timiș, în ultima ședință din acest mandat, a aprobat pe lista suplimentară și un proiect de hotărâre pentru ajutorarea localităților din estul țării afectate de inundații în septembrie. Astfel, cinci localități din județul Vaslui și cinci din județul Galați vor primi câte 50.00...

Hipoacuzie: cauze comune și modalități de prevenire

ADVERTORIAL. Hipoacuzia sau pierderea auzului este o problemă de sănătate publică tot mai des întâlnită la nivel mondial, afectând peste jumătate de miliard de persoane și având un impact semnificativ asupra calității vieții și a capacității de comunicare a indivizilor afectați.

PROGRAM. Puteți cumpăra deja bilete pentru Les Films de Cannes a Timișoara, festivalul care face senzație an de an

Les Films de Cannes à Timișoara 2024 reunește pe ecranele cinematografelor din oraș cele mai premiate și apreciate filme de la festivalurile internaționale din acest an.

Două sensuri giratorii noi în Giroc. Pot începe exproprierile

Pe masa consilierilor județeni a ajuns vineri și proiectul prin care aproximativ 160.000 de euro vor fi folosiți pentru exproprierile proprietăților aflate în calea viitoarelor sensuri giratorii din Giroc.

Primăria începe preluarea cererilor de la cei care vor să vândă produse specifice de Ziua Morților

În prima zi a lunii noiembrie, de Ziua Morților, credincioșii vizitează mormintele celor dragi care au trecut la cele veșnice. Cei care vor să vândă coroane, lumânări sau alte produse comemorative pot depune cereri la Primăria Timișoara începând de luni. Vor fi șase locații disponibile, pe trotua...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.