Cristian Măcelaru a dirijat Orchestra Națională a Franței la deschiderea Jocurilor Olimpice - Tion

Cristian Măcelaru a dirijat Orchestra Națională a Franței la deschiderea Jocurilor Olimpice - Tion
📅 2024-09-08
foto: captură video
Dirijorul român Cristian Măcelaru, născut în Timișoara, a dirijat Orchestra Națională a Franței la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Dirijorul român Cristian Măcelaru a dirijat vineri Orchestra Națională a Franței la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

Născut la Timișoara în anul 1980, Cristian Măcelaru a studiat vioara la Liceul de Muzică „Ion Vidu” și apoi vioara și dirijatul în America, la Interlochen Arts Academy din Michigan, University of Miami din Florida și la Rice University din Houston.

În 2020, acesta a câștigat un premiu Grammy pentru „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, regăsită pe albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”, la care a colaborat alături de violonista scoțiană Nicola Benedetti și Orchestra Simfonică din Philadelphia.

Extraordinarul muzician este al doilea dirijor român care a câștigat un astfel de premiu, după succesul înregistrat de Christian Badea în 1985.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost prima din istorie care s-a desfășurat în afara unui stadion. A generat însă numeroase comentarii în lumea întreagă, creând diviziune. Unii au numit-o „spectaculoasă”, „incluzivă”, „creativă”, în timp ce alții au spus că este „o greșeală”, „un afront adus religiei” sau „un dezastru”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Ce facem astăzi, 8 septembrie 2024, în Timișoara?

Duminică puteți merge la mai multe concerte și proiecții.

Mesajul d-lui consul Pavel Ernest Dupta cu ocazia Zilei Independenței Republicii Macedonia de Nord

La data de 8 septembrie 1991, in urma unui referendum, poporul macedonean a votat cu 95,26 %pentru declararea independentei fata de fosta Iugoslavie, care era stat federal, luand nastere Republica Macedonia si devenind o democratie parlamentara suverana.

Concurs pentru școlile din Timișoara: pot câștiga un pachet de ateliere STEAM

Clubul de știință Mattika Explore organizează un concurs pentru școlile din Timișoara, în cadrul proiectului Știință Creativă. Câștigătoarea va beneficia de opt ateliere STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică).

Elena Lasconi, la Timișoara: „Îmi doresc o reformă profundă în România”

Elena Lasconi, candidata USR la președinția României, s-a aflat sâmbătă la Timișoara, alături de Dominic Fritz, unde cei doi au vorbit despre șansele USR la alegerile parlamentare și prezidențiale.

Atelier de educație pentru adolescenții în grija asistenței sociale

Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului Timiş şi Clubul Lions Diamond Timişoara au colaborat pentru a ajuta copii și persoane adulte defavorizate, cum ar fi persoane vârstnice, victime ale violenței domestice, persoane cu nevoi speciale.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..