Concurs pentru școlile din Timișoara: pot câștiga un pachet de ateliere STEAM - Tion

Concurs pentru școlile din Timișoara: pot câștiga un pachet de ateliere STEAM - Tion
📅 2024-09-16
foto: organizatori
Clubul de știință Mattika Explore organizează un concurs pentru școlile din Timișoara, în cadrul proiectului Știință Creativă. Câștigătoarea va beneficia de opt ateliere STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică).

Cele opt ateliere vor fi pregătite de coordonatoarea și realizatoarea proiectului Știință Creativă Irma Băloi. Acestea sunt dedicate elevilor din clasele primare. Școala câștigătoare va obține următorul pachet:

  • două ateliere în care copiii vor construi un robot de desenat
  • două ateliere de pictat cu ajutorul reacțiilor chimice
  • două ateliere în care copiii vor descoperi lumea culorilor
  • două ateliere în care se va construi un caleidoscop

Pentru a participa la concurs, fiecare școală va trimite, până pe 17 septembrie la ora 16, pe adresa message@mattikaexplore.com, un desen sau un colaj pe tema științei, de dimensiunile 1200px X 630px sau A4 landscape. Alături va fi atașat și răspunsul propoziției: „Dorim ca atelierele de știință să ajungă la școala noastră pentru că…”.

Imaginile trimise vor fi postate pe paginile de Facebook și Instagram, iar școala care primește cele mai multe aprecieri până în data de 25 septembrie, la ora 20, va fi câștigătoare. Irma Băloi va susține cele opt ateliere în luna octombrie.

Irma Băloi (de origine estoniană), reprezentant Mattika Explore, organizează ateliere creativ-știintifice pentru copii din anul 2021. Atelierele se desfășoară în cadrul after-school-urilor ca ateliere opționale sau în școli, în cadrul Săptămâna verde sau Școala altfel.

De asemenea, Irma a susținut diverse ateliere educaționale pentru copii și adulți în cadrul festivalului PLAI începând cu anul 2018, iar în 2023 a organizat ateliere de experimentare și creație pentru copii în cadrul proiectului „Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei” finanțat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

PROGRAM. Maraton, ateliere pentru copii și multe altele, pe final de săptămână, la Noaptea Filosofiei

Noaptea Filosofiei se va desfășura, și în acest an, și la Timișoara, și la București. În capitala Banatului, ziua dedicată evenimentelor din cadrul acestei ediții este cea de vineri, 20 septembrie. Tema acestei ediții este: „O compoziție europeană – spasme și tensiuni, dificultăți și dorințe de v...

VIDEO. Un pui de hipopotam din Thailanda a devenit vedetă pe internet

Cea mai nouă celebritate din Thailanda, puiul de hipopotam „Moo Deng'', reprezintă o adevărată provocare pentru îngrijitorii săi de la parcul zoologic în care este ţinut, aflat la sud de capitala Bangkok, pentru că atrage un flux neaşteptat de mare de vizitatori, transmite Reuters, relatează Ager...

Răgazuri Culturale pentru Mămici cu Pitici. Evenimente dedicate femeilor în perioada post-partum, la Timișoara

Asociația Camelot continuă proiectul „Răgazuri Culturale pentru Mămici cu Pitici” dedicat mamelor și copiilor. Sunt organizate o serie evenimente culturale și educative menite să vină în sprijinul mamelor aflate în perioada post-partum.

VIDEO. MAI intervine în zonele afectate de inundații. Un elicopter Black Hawk transportă stâlpi de electricitate

Inspectoratul General de Aviație al MAI intervine pentru refacerea infrastructurii critice în zonele României afectate de inundații.

Un tânăr a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost lovită și s-a răsturnat într-o intersecție din Timișoara

Accident produs luni după-masă, într-o intersecție din Timișoara. Un tânăr de 24 de ani a fost rănit. Oamenii legii au deschis un dosar penal.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..