FOTO. Jocurile Olimpice, oficial deschise - Tion

FOTO. Jocurile Olimpice, oficial deschise - Tion
📅 2024-10-18
foto: EPA
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a început, vineri seara, cu un clip video care îl prezintă pe fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torţa olimpică prin capitala Franţei, potrivit AGERPRES.

În prezenţa preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, defilarea delegaţiilor pe Sena a început cu o ambarcaţiune care transporta echipa Greciei, urmată de alta purtând echipa refugiaţilor.

foto: EPA

Showul a continuat cu Lady Gaga interpretând în franceză o melodie clasică ”Mon truc en plume”, de Zizi Jeanmaire. Au urmat 80 de artişti de la Moulin Rouge, cu celebrul dans de cabaret French can-can. Între artiştii care au încântat asistenţa a fost pop starul francez Aya Nakamura, au fost difuzate scene din celebrul muzical Les Misérables (Mizerabilii), pus în scenă la Teatrul Chatelet, dar şi solista de operă Marina Viotti, acompaniată de trupa de heavy metal Gojira.

Capitolul opt, Festivité (festivitate), a cuprins ultimele 70 de delegaţii, printre care şi cea a României, care i-a avut purtători de drapel pe canotorii Marius şi Ionela Cozmiuc, soţ şi soţie.

foto: EPA

România participă la JO 2024 cu o delegaţie de 106 sportivi (atleta Florentina Iuşco a fost exclusă din echipă, după ce a fost suspendată pentru dopaj), care vor concura la 18 sporturi.

foto: EPA

În total circa 6.800 de sportivi din cele 206 comitete olimpice naţionale au traversat cei 6 km pe Sena, de la Pont d’Austerlitz până la Trocadero, la bordul a 85 de vase, în faţa a 320.000 de spectatori, pe o vreme ploioasă.

foto: EPA

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost prima din istorie care s-a desfășurat în afara unui stadion. A generat însă numeroase comentarii în lumea întreagă, creând diviziune. Unii au numit-o „spectaculoasă”, „incluzivă”, „creativă”, în timp ce alții au spus că este „o greșeală”, „un afront adus religiei” sau „un dezastru”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Substanță periculosă descoperită în parfumurile unor branduri de lux

A fost emisă o alertă de către autoritățile europene după ce s-a descoperit o substanță chimică interzisă în parfumuri de renume, care ar putea reprezenta un risc pentru sănătate.

VIDEO. A fost ucis liderul Hamas, în timpul unei operațiuni la Rafah

Armata israeliană a confirmat uciderea liderului Hamas, în urma unor operațiuni în sudul Fâșiei Gaza. A publicat un film care arată cum o dronă a găsit ceea ce părea a fi un terorist în interiorul ruinelor unei case. Un tanc a bombardat imediat locația, iar, ulterior, identitatea lui Sinwar a fos...

Un bărbat și-ar fi dat foc în scara unui bloc din Arad

Un bărbat de 75 de ani din Arad este în stare gravă după ce şi-ar fi dat foc în scara unui bloc, vineri dimineaţă. Mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti au ajuns la faţa locului.

SC TRIAMED SRL angajează pentru fabrica din Timișoara, C.Buziașului, nr.77 Hala 1-C1/A

Eveniment caritabil la Giroc. La Festivalul Recoltei se adună bani pentru nevoiașii din comună

A doua ediție a Festivalului Recoltei va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 13, la Căminul Cultural din Giroc. Evenimentul este unul caritabil.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.