Consilierul lui Putin: UE nu mai poate reprezenta România și alte țări neutre față de Rusia, iar Moldova și Ucraina vor dispărea ca state - Tion

Consilierul lui Putin: UE nu mai poate reprezenta România și alte țări neutre față de Rusia, iar Moldova și Ucraina vor
📅 2025-01-15
foto: EPA
Nikolai Patrușev, consilierul lui Vladimir Putin, a declarat într-un interviu că „România este printre statele care susțin stabilitatea în Europa și o poziție echilibrată față de Rusia”, iar „Moldova va deveni fie parte a altui stat, fie va dispărea” din cauza politicii antirusești de la Chișinău, potrivit HotNews.ro.

„Nu exclud ca politica agresivă antirusească de la Chişinău să ducă la faptul că Moldova fie va deveni parte a unui alt stat, fie va înceta să existe. În această situaţie, ne putem uita la exemplul Ucrainei, unde neo-nazismul şi rusofobia au dus ţara la colaps, şi asta cu mult înainte de operaţiunea militară specială”, a spus Nikolai Patruşev, într-un interviu pentru Komsomolskaia Pravda, preluat de TASS, potrivit News.ro.

Mâna dreaptă a lui Putin afirmă că autoritățile din Republica Moldova poartă vina pentru criza energetică, urmând cu obediență ordinele Bruxelles-ului, iar principala prioritate a Rusiei este protecția și bunăstarea cetățenilor ruși din întreaga lume.

„Dacă vorbim despre aspectul internaţional al intereselor globale ale Rusiei, discriminarea împotriva populaţiei ruse într-o serie întreagă de ţări şi, bineînţeles, în ţările baltice şi Moldova, trebuie să înceteze. Autorităţile din aceste state continuă să se afunde în cea mai profundă criză prin acţiuni necugetate, în timp ce se încăpăţânează să învârtă retorica rusofobă.

Deosebit de relevantă este criza energetică, a cărei vină o poartă sută la sută autorităţile moldoveneşti, care urmează obedient ordinele Bruxelles-ului de a reduce dependenţa de gazul rusesc.

Autorităţile moldoveneşti nu trebuie să caute duşmani în interiorul ţării sau în Transnistria, ci să-şi recunoască greşelile şi să înceapă să corecteze situaţia”, a declarat consilierul rus al liderului de la Kremlin.

El mai susține că România se află printre țările „interesate de a lua o poziție echilibrată faţă de Rusia”.

„Conducerea UE, de exemplu, a pierdut de mult dreptul de a vorbi în numele multora dintre membrii săi, precum Ungaria, Slovacia, Austria, România şi alte câteva ţări europene interesate de stabilitatea în Europa şi de adoptarea unei poziţii echilibrate faţă de Rusia”, a declarat reprezentantul liderului de la Kremlin.

„Este posibil ca Ucraina să nu mai existe deloc în acest an”

„Este deosebit de îngrijorător faptul că aplicarea violentă a ideologiei neo-naziste şi rusofobia incendiară distrug oraşele cândva prospere ale Ucrainei, inclusiv Harkov, Odesa, Mîkolaiv şi Dnipropetrovsk. Este posibil ca Ucraina să nu mai existe deloc în acest an”, a afirmat Patruşev.

Potrivit HotNews.ro, consilierul lui Putin a formulat un nou obiectiv pentru Moscova: să obţină recunoaşterea internaţională că teritoriile cucerite în Ucraina fac parte din Federaţia Rusă, excluzând astfel orice fel de cedare teritorială în timpul unor eventuale negocieri de pace.

„Acest lucru nici măcar nu este subiect de discuţie. Teritoriile, cândva conduse de Kiev, au devenit parte a Rusiei ca urmare a voinţei cetăţenilor, în conformitate cu dreptul internaţional, legile Federaţiei Ruse şi legislaţia acestor regiuni”, a susţinut Patruşev.

El consideră că este important ca lumea să recunoască încorporarea în Federaţia Rusă a Republicii Doneţk, a Republicii Luhansk, a regiunilor Zaporojie şi Herson, a Republicii Crimeea şi a Sevastopolului, „care sunt parte integrantă a ţării, în conformitate cu Constituţia”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Consulturi gratuite pentru o boală digestivă care afectează milioane de oameni la Spitalul CFR Timișoara

Medicii Spitalului CFR Timișoara ne informează despre boala de reflux gastroesofagian. Este una dintre cele mai întâlnite boli digestive și afectează milioane de oameni anual.

Bărbat din Iași, arestat după ce a încercat să violeze aceeași femeie pentru a patra oară

Un bărbat din Iași, care a făcut și închisoare 15 ani pentru agresiuni sexuale, a fost din nou arestat după ce a încercat să violeze aceeași femeie pentru a patra oară.

Școala de Arte Timișoara a dat startul înscrierilor pentru sesiunea a doua a anului școlar 2024-2025

Până în data de 23 ianuarie puteți opta pentru una din specializările oferite de Școala de Arte din Timișoara, compartiment în cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Spectacol despre Revoluție dedicat liceenilor și expoziție retrospectivă a evenimentelor din 2024, la Timișoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara începe anul cu o serie de evenimente. Prima expoziție din acest an va reuni toate evenimentele de anul trecut, iar pentru elevii din oraș va fi organizat un spectacol dedicat Revoluției din 1989.

Prințesa Kate anunță că boala sa a intrat în remisiune

Prințesa Kate, care a anunțat la începutul lunii septembrie 2024 că a finalizat ședințele de chimioterapie preventivă, a declarat că este o ușurare să se afle acum în remisiune după ce a fost diagnosticată cu cancer, scrie Agerpres.

Președintele suspendat al Coreei de Sud a fost arestat

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost arestat miercuri în timpul unei descinderi a anchetatorilor, o măsură fără precedent în urma crizei politice cauzate de încercarea sa eșuată de a impune legea marțială la începutul lunii decembrie, scrie Agerpres.

Ce activități sunt potrivite pentru familii?

Timișoara, supranumită și „Mica Vienă,” nu este doar un oraș al artei și istoriei, ci și un loc plin de oportunități pentru familiile care vor să petreacă timp de calitate împreună.

Artiștii stradali din Timișoara, invitați de Casa de Cultură să se autorizeze. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Casa de Cultură îi invită pe artiștii stradali din Timișoara să se înscrie la procedura de autorizare. Aceasta va avea loc în perioada 28-29 ianuarie în Sala Lira a Casei de Cultură de pe strada Miron Costin numărul 2.

Lucrări ale SDM în Timișoara, astăzi, 15 ianuarie

Miercuri, 15 ianuarie, au loc mai multe lucrări realizate de SDM Timișoara care vizează reparații rutiere.

Ce înseamnă să îți asculți corpul și să îi oferi ce are nevoie

Cât de des îți faci timp să te oprești și să asculți ce îți transmite corpul? Nu e vorba doar de dureri evidente sau oboseală extremă, ci de acele semnale subtile pe care le simți zilnic. Corpul tău are un mod propriu de a comunica, iar dacă îl ignori prea mult timp, poate să îți „strige” prin pr...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.