PROGRAM. Puteți cumpăra deja bilete pentru Les Films de Cannes a Timișoara, festivalul care face senzație an de an - Tion

PROGRAM. Puteți cumpăra deja bilete pentru Les Films de Cannes a Timișoara, festivalul care face senzație an de an - Tio
📅 2024-10-18
foto: Les Films de Cannes a Timișoara
Les Films de Cannes à Timișoara 2024 reunește pe ecranele cinematografelor din oraș cele mai premiate și apreciate filme de la festivalurile internaționale din acest an.

Les Films de Cannes à Timișoara 2024 va avea loc în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, la Cinema Victoria și Cinema Timiș. Primul film din program este „Emilia Pérez”, care va putea fi vizionat joi, 31 octombrie, de la ora 19:30, la Cinema Timiș. Proiecția va fi urmată de o discuție online cu regizorul Jacques Audiard.

Fac parte din program și filmele premiate la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul lui Sean Baker, „Anora”, este câștigătorul marelui premiu Palme d’Or la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul este și principalul favorit la premiile Oscar de anul viitor. „All We Imagine as Light”, descris de criticul Peter Bradshaw pentru The Guardian ca „un film miraculos, care te trezește ca dintr-un vis”, este primul film indian premiat cu Grand Prix la Cannes.

Noul proiect ambițios al consacratului Francis Ford Coppola, „Megalopolis”, va putea fi văzut la Cinema Timiș. Partea de imagine este realizată de românul Mihai Mălaimare Jr.

Cu o distribuție impresionantă, ce include actori de renume precum Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight și Laurence Fishburne, filmul aduce pe ecran o poveste captivantă despre colapsul societății și încercarea de a o reconstrui într-o formă nouă și inovatoare. Francis Ford Coppola a început să dezvolte “Megalopolis“ la începutul anilor 1980 și a investit în producție un buget de peste 100 de milioane de dolari.

Filmele care completează maratonul Les Films de Cannes à Timișoara 2024

„Girasoli”, debutul regizoral în lungmetraj al româncei Catrinel Marlon (Menghia), ce a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Torino, va putea fi văzut la Cinema Victoria. Filmul este inspirat din realitate și expune povestea a două tinere, Lucia şi Anna, ambele prizoniere, fiecare în felul ei, în spitalul psihiatric S. Therese of Lisieux, în anii ’60.

„Am decis să spun această poveste pentru că m-a atins îndeaproape. Vreau să amintesc cum azilurile au fost locuri teribile de suferință si de detenție, dar și cum, printre sute de vieți distruse și uitate, se poate naște o frumoasă poveste de dragoste”, a declarat Catrinel Marlon despre filmul său.

Filmul „Bird” al regizoarei distinse de trei ori cu Premiul Juriului de la Cannes, Andrea Arnold, aduce pe marele ecran trio-ul Franz Rogowski, în rolul celui mai straniu înger păzitor, Barry Keoghan, simpatic și nenorocit în același timp, și Nykiya Adams, cu o interpretare plină de forță. Proiecția de la Cinema Timiș va prezenta povestea unei prietenii neobișnuite.

„Diamant Brut” urmărește povestea lui Liane, o tânără de 19 ani, impulsivă și plină de pasiune, care locuiește cu mama și sora sa mai mică în orașul prăfuit Fréjus. Obsedată de frumusețe și de dorința de a deveni faimoasă, Liane visează la o viață plină de succes, crezând că reality show-urile îi pot oferi recunoașterea pe care o caută. Filmul regizoarei Agathe Riedinger a făcut parte din Competiția oficială Cannes 2024.

„Motel Destino”, regizat de brazilianul Karim Aïnouz, a fost numit „unul dintre cele mai erotice filme din cursa pentru Palme d’Or”. Acesta explorează teme precum vina, destinul și consecințele inevitabile ale alegerilor noastre.

Unul dintre cele mai așteptate filme franceze ale anului, „L’Amour Ouf”, face parte din programul maratonului de filme. Gilles Lellouche prezintă povestea a doi adolescenți din clase sociale diferite care cresc în același oraș, la același liceu, în jurul acelorași docuri portuare. Drumurile lor se încrucișează și se îndrăgostesc nebunește.

Regizorul Paolo Sorrentino oferă în „Parthenope” o călătorie prin istoria și misterele orașului Napoli. Titlul face referire la sirena Parthenope, una dintre figurile mitice ale orașului, iar filmul reinterpretează povestea acesteia într-un context contemporan: mai exact, viața Parthenopei, de la nașterea sa în anii 1950 până în prezent.

Documentarul „Averroès & Rosa Parks”, aduce în față povestea a două unități ale spitalului Esquirol, care face parte din Grupul de Îngrijire Psihiatrică Parizian. De la interviuri individuale cu pacienţii şi până la întâlniri colective cu îngrjitorii, regizorul Nicolas Philibert explorează o formă de psihiatrie care încurajează pacienţii să comunice şi să se exprime fiecare după posibilităţi.

Trecutul și prezentul se ciocnesc în thrillerul „Les Fantomes” al regizorului Jonathan Millet. La Cinema Victoria veți putea vedea povestea lui Hamid, membru al unei organizații secrete aflate pe urmele liderilor fostului regim sirian și care ajunge față în față cu fostul său torționar.

Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov a realizat „Limonov: The Ballad”, un film bazat pe cartea scriitorului francez Emmanuel Carrere. Filmul a avut premiera mondială în cadrul Competiției oficiale Cannes 2024 și îl are ca protagonist pe Eduard Limonov, care pornește într-o călătorie plină de peripeții în Moscova, New York și chiar în cartierele mărginașe ale Parisului.

Program

Programul festivalului este următorul:

Joi, 31 octombrie

  • 18:00 – Dahomey, la Cinema Victoria
  • 19:30 – Emilia Pérez + discuție online cu regizorul, la Cinema Timiș

Vineri, 1 noiembrie

  • 18:00 – Bird, la Cinema Timiș
  • 18:30 – Girasoli, la Cinema Victoria
  • 20:30 – Les Fantomes, la Cinema Victoria
  • 20:30 – All We Imagine as Light, la Cinema Timiș

Sâmbătă, 2 noiembrie

  • 15:00 – Diamant Brut, la Cinema Timiș
  • 17:15 – L’Amour Ouf, la Cinema Timiș
  • 17:30 – Grand Tour, la Cinema Victoria
  • 20:00 – Motel Destino, la Cinema Victoria
  • 20:30 – Megalopolis, la Cinema Timiș

Duminică, 3 noiembrie

  • 15:00 – Parthenope, la Cinema Timiș
  • 17:00 – Averroès & Rosa Parks, la Cinema Victoria
  • 17:45 – The Substance, la Cinema Timiș
  • 20:00 – Limonov: The Ballad, la Cinema Victoria
  • 20:30 – Anora, la Cinema Timiș

Biletele pentru proiecțiile de la Cinema Timiș pot fi achiziționate AICI, iar cele pentru proiecțiile de la Cinema Victoria AICI.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Sprijin de jumătate de milion de lei de la CJT pentru localități din Galați și Vaslui inundate luna trecută

Consiliul Județean Timiș, în ultima ședință din acest mandat, a aprobat pe lista suplimentară și un proiect de hotărâre pentru ajutorarea localităților din estul țării afectate de inundații în septembrie. Astfel, cinci localități din județul Vaslui și cinci din județul Galați vor primi câte 50.00...

Hipoacuzie: cauze comune și modalități de prevenire

ADVERTORIAL. Hipoacuzia sau pierderea auzului este o problemă de sănătate publică tot mai des întâlnită la nivel mondial, afectând peste jumătate de miliard de persoane și având un impact semnificativ asupra calității vieții și a capacității de comunicare a indivizilor afectați.

PROGRAM. Puteți cumpăra deja bilete pentru Les Films de Cannes a Timișoara, festivalul care face senzație an de an

Les Films de Cannes à Timișoara 2024 reunește pe ecranele cinematografelor din oraș cele mai premiate și apreciate filme de la festivalurile internaționale din acest an.

Două sensuri giratorii noi în Giroc. Pot începe exproprierile

Pe masa consilierilor județeni a ajuns vineri și proiectul prin care aproximativ 160.000 de euro vor fi folosiți pentru exproprierile proprietăților aflate în calea viitoarelor sensuri giratorii din Giroc.

Primăria începe preluarea cererilor de la cei care vor să vândă produse specifice de Ziua Morților

În prima zi a lunii noiembrie, de Ziua Morților, credincioșii vizitează mormintele celor dragi care au trecut la cele veșnice. Cei care vor să vândă coroane, lumânări sau alte produse comemorative pot depune cereri la Primăria Timișoara începând de luni. Vor fi șase locații disponibile, pe trotua...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.