Ce facem astăzi, 23 ianuarie 2025, în Timișoara? - Tion

Ce facem astăzi, 23 ianuarie 2025, în Timișoara? - Tion
📅 2025-01-23
Joi puteți merge la spectacole, proiecții și laa petreceri.

Zâna lebădă, Teatrul Maghiar, ora 10, cu bilet

Druckeria XV / Viola Preseason Minifest, D’arc, ora 17.30, cu bilet

  • În fiecare zi punem la bătaie mii de materiale, articole de îmbrăcăminte, promoționale mici, echipamente purtate de jucători în sezoanele trecute – un 𝐎𝐜𝐬𝐤𝐚 𝐏𝐢𝐚𝐜 masiv, la care vă așteptăm cu drag să vă înnoiți garderoba și să retrăiți nostalgia unor momente memorabile din istoria noastră.
  • 𝟏𝟕.𝟑𝟎 – Deschidem taraba
    𝟏𝟗.𝟎𝟎 – Discuție despre Polistoria / realizări în 2024, planuri pentru 2025 și mai departe. Ce am mai găsit în ultima vreme?

Împreună, spectacol dedicat Unirii Principatelor Române, Centrul de Cultură și Artă, ora 18, acces liber

Captura, Cinema Victoria, ora 18, cu bilet

Burlac la 40 de ani, Sala Capitol, ora 19, cu bilet

Seară de poezie și vin #4. Invitată: Ioana Cătălina Obreja, Scena, ora 19, cu bilet

O scrisoare pierdută, Teatrul Național – Sala Mare, ora 19, cu bilet

Limonov, Cinema Studio, ora 19, cu bilet

Stand-up cu Nae Nicolae, Bogdan Nistor și Gabriel Dinu, Charlie’s Pub, ora 19.30, cu bilet

Fără Zahăr – Show 2 – Tradiții și apucături de iarnă, M2 event venue, ora 20, cu bilet

Cum aș putea trăi fără tine?, Cinema Victoria, ora 20, cu bilet

Daniel Tudor Live, Stage Pub, ora 21

Spin the Bottle #65 w/ Marian Belean, Reciproc, ora 21, 20 lei

Expoziții temporare la Muzeul Național de Artă

  • „MNArT Open View”, un proiect inedit prin care „Galeria Mercy” fereastra muzeului de pe strada cu același nume, va găzdui pe parcursul anului unele dintre cele mai frumoase opere ale marilor artiști ai lumii. Începând cu luna decembrie, spațiul galeriei prezintă publicului lucrarea „Hyphen – Cratimă” semnată de artistul Paul Neagu.
  • „Bufetul Simțurilor@Galeria ARCADA”- începând cu 24 mai 2024, în continuarea programului cultural Timișoara CEaC 2023 și în contextul proiectului Baroque Reloaded by MNArT, Multispectral Baroque – Museum connects with wines, Muzeul Național de Artă Timișoara alături de Cramele Recaș prezintă publicului expoziția interactivă „Bufetul Simțurilor” în Galeria Arcada.
  • Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi”- organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara în colaborare cu Fondazione di Studi di Storia dell’Arte Roberto Longhi din Firenze și Civita Mostre e Musei din Roma și finanțată de Consiliul Județean Timiș, expoziția se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerelor Culturii din România și Italia. Dedicată picturii lui Michelangelo Merisi da Caravaggio și artiștilor din cercul său, expoziția cuprinde 43 de opere care vor fi expuse în Galeria Ioachim Miloia.
  • Expoziția „Luminile lui Caravaggio” s-a deschis publicului pe 16 noiembrie și va fi găzduită de Palatul Baroc până în 28 februarie 2025.
  • Expoziția „De Anima” semnată de Gheorghe Fikl- Muzeul Național de Artă Timișoara prezintă publicului expoziția temporară „De Anima” semnată de Gheorghe Fikl, artist care s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți pictori contemporani români din ultimele trei decenii.
  • Expoziția „Krausz-Expresii ale modernismului”- Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă a generației interbelice de artiști din Timișoara, prin deschiderea expoziției temporare „Kraus-Expresii ale modernismului”.
  • Expoziția „Utopie și cercetare. Grupurile experimentale timișorene 111 și Sigma (1966-1981)”- își propune recontextualizarea unui moment exemplar din istoria recentă a mișcării artistice timișorene, punând în valoare creația artiștilor ce au constituit grupul 111 (Ștefan Bertalan, Roman Cotoșman, Constantin Flondor) și, ulterior, grupul Sigma (Ștefan Bertalan, Constantin Flondor, Doru Tulcan, Ion Gaita, Rusu Elisei și matematicianul Lucian Codreanu).

Expoziții permanente:

  • Corneliu Baba – O privire de aproape
  • Artă Bănățeană și Artă Modernă Românească- Dialoguri multiculturale, secolele XVII-XX;
  • Artă Europeană- Fondul Ormos Zsigmond, secolele XV-XVIII;
  • Laborator vizitabil restaurare-conservare.

Expoziții temporare la Bastion:

  • Expoziție „Simfonie”. Expoziția poate fi vizitată până în data 31.01.2025
  • Lansare revistă „Ediție omagială a revistei de cultură

Expoziții la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș:

  • „Liniștea albă a zăpezii” a cursanților Școlii de Arte Timișoara, în perioada 20-26 ianuarie 2025
  • „Liniște” a profesorului Constantin Huțanu

Expoziții permanente la Memorialul Revoluției, program de vizitare: Luni – Vineri: 08-18, Sâmbătă: 10-18, Duminică: 10-18 (ultimul vizitator: cu 30 de min. înainte de închidere

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri tion

Lucrări ale SDM în Timișoara, astăzi, 23 ianuarie

Joi, 23 ianuarie, au loc mai multe lucrări realizate de SDM Timișoara care vizează reparații rutiere.

Ce facem astăzi, 23 ianuarie 2025, în Timișoara?

Joi puteți merge la spectacole, proiecții și laa petreceri.

Trump amenință Rusia cu sancțiuni dacă nu încheie în curând un acord cu Ucraina

Președintele american Donald Trump a amenințat miercuri Rusia și „alte țări participante'' că va impune tarife, taxe vamale și sancțiuni asupra tuturor produselor vândute de ele Statelor Unite dacă nu se ajunge în curând la un acord privind încheierea războiului din Ucraina, scrie AGERPRES.

Două universități din Timișoara se află într-un nou clasament global

Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica, ambele din Timișoara, se află în noul clasament global Times Higher Education, realizat în funcție de domeniile de studiu.

Cum se administrează corect medicamentele acasă

Medicii Spitalului CFR ne informează cu privire la administrarea corectă a medicamentelor și cum putem evita apariția unor efecte nedorite, mai ales când tratamentul este urmat acasă.

FOTO. Circulația tramvaielor blocată în zona Iosefin după ce unei călătoare i s-a făcut rău

Miercuri, în jur de ora 16, circulația tramvaielor este dată peste cap în zona Sinaia-Iosefin. Șapte tramvaie s-au strâns între stațiile Mocioni și Regele Carol.

FOTO. Pălării din vremuri de odinioară în colecția Muzeului Național al Banatului

Zilele acestea, o pălărie elegantă a captat atenția lumii întregi, devenind un simbol al rafinamentului. Muzeul Național al Banatului ne reamintește că aveam cândva o fabrică de pălării la Timișoara.

Licitație de opt milioane de euro pentru demolarea și refacerea podului de la fosta fabrică de țigarete din Timișoara

Podul Iuliu Maniu (Muncii) va intra în reabilitare. Primăria Timișoara a lansat licitația pentru execuția lucrărilor necesare. Pune la bătaie 49,3 milioane de lei (9,9 milioane de euro), TVA inclus.

Primăria Darova face apel la timișeni să ajute o familie a cărei casă a ars într-un incendiu

Un mare necaz s-a abătut, marți, asupra unei familii din satul Sacoșu Mare, comuna Darova. În urma unui incendiu, părinții și doi copii nu mai au un acoperiș deasupra capului.

Culori speciale pentru rochii de lux. Iată ce impact vizual au acestea asupra celor din jur

ADVERTORIAL. Culorile nu doar că reflectă personalitatea celui care le poartă, dar au și un impact vizual considerabil asupra celor din jur. Alegerea unei culori potrivite pentru o rochie de lux poate transforma întreaga apariție și poate influența felul în care ceilalți percep persoana respectivă.

Good News

Only good and positive news.