Facultatea de Științe ale Educației (FSE) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) anunță acreditarea programului de studii de licență Psihologie și creșterea capacității de școlarizare la 75 de locuri, în urma evaluării realizate de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior din România.
Această acreditare, cu o creștere a numărului de locuri, răspunde nevoilor de formare de specialiști în domeniul psihologiei din Regiunea Nord – Est, subliniind preocuparea permanentă pe care comunitatea universitară suceveană o are pentru dezvoltarea resurselor umane din această zonă.
Programul Psihologie a fost autorizat în urmă cu cinci ani, iar în 2024, după trei generații de absolvenți, programul a fost evaluat pozitiv, dovedind sustenabilitate, calitate și performanță. Facultatea pune la dispoziția studenților interacțiuni de înaltă calitate cu un colectiv profesoral performant, resurse materiale de ultimă generație, posibilități de studiu în laboratoare dotate conform standardelor naționale și internaționale, o bibliotecă de specialitate bine echipată, oportunități de realizare a stagiilor de practică în multiple contexte profesionale (educațional, clinic, domeniul resurse umane, organizațional) facilitate de parteneriatele încheiate cu instituții publice și private din domeniu, asigurând astfel condiții optime pentru formarea viitorilor psihologi.
Acreditarea programului vine ca o recunoaștere a calității actului educațional din cadrul FSE (USV), o facultate implicată activ în proiecte naționale și internaționale și preocupată de dezvoltarea unui mediu academic de excelență. Facultatea de Științe ale Educației se remarcă prin inițiativă și dinamism în ceea ce privește oferta educațională, participând la derularea de numeroase programe și proiecte educaționale care vin în sprijinul diferitelor categorii de populație: studenți și elevi, profesori din învățământul universitar și preuniversitar, consilieri școlari, psihopedagogi, psihologi, specialiști în resurse umane.
În plus, pe parcursul anilor de studii, studenții pot beneficia de oportunitățile deschise de proiectele internaționale derulate de către facultate, acestea oferind cadre de învățare în contexte interculturale, acces la instrumente și platforme de cercetare, participarea la conferințe și ateliere de lucru în diversele domenii ale psihologiei aplicate. Profesorii facultății sunt activ implicați în a oferi și facilita accesul studenților atât la cunoștințe fundamentale și aplicate, cât și la rezultatele recente ale cercetărilor în domeniu, prin redactarea, coordonarea și implementarea de proiecte de cercetare internaționale și naționale în domeniul psihologiei.
Prin această acreditare și creșterea numărului de locuri, FSE continuă să investească în dezvoltarea educației de calitate și să răspundă nevoilor comunității academice și profesionale din regiune, pregătind specialiști capabili să facă față provocărilor actuale din domeniul psihologiei.