ATENȚIE ! ALERTE privind țigările electronice de unică folosință , pericol de RISC CHIMIC și SĂNĂTATE ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons ! | Suceava News Online

ATENȚIE ! ALERTE privind țigările electronice de unică folosință , pericol de RISC CHIMIC și SĂNĂTATE ! Fii informat cu
📅 2024-10-18

Riscurile aferente produselor tip țigări electronice , conform ALERTELOR din sistemul European sunt :

Risc chimic ;

Risc pentru sanatate .

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regasite direct in Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons. 

ATENȚIE : toate produsele identificate in sistemul European de alerta au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi gasite pe teritoriul Uniunii Europene direct in magazine sau pe platforme electronice de vanzare sau site-uri de prezentare .

Numericul alertelor este in crestere pentru produsele identificate in sistemul de alerte de la : produse chimice  , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , imbracaminte, textile si articole de moda , echipamente de comunicatii si media , produse pentru constructii , produse cosmetice , aparate si echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente sportive / pentru activitati recreative , bijuterii , accesorii de bucatarie / gatit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protectie , jucarii , papetarie si altele.

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează cu privire la numărul de Alerte Europene privind țigările electronice

 În ultima lună ( 25 Iunie – 25 Iulie ) au fost inregistrate un numar de 9 Alerte Europene privind tigarile electronice pe mai multe categorii de risc, respectiv :

– 77.78% au înregistrat un risc de RISC CHIMIC ;

– 27.91% au înregistrat un risc de SĂNĂTATE .

Ce sunt tigările electronice ?

 În ultimii ani, tigările electronice au devenit un subiect de discuție tot mai frecvent, cu o creștere semnificativă a popularității acestora, în special în rândul tinerilor. De la aspectul lor modern și variatele arome disponibile, până la promisiunea de a oferi o alternativă mai sănătoasă la fumatul tradițional, tigările electronice au captat atenția unei game variate de consumatori.

Tigările electronice , cunoscute și sub denumirea de vapoare sau e-cigarete , sunt dispozitive electronice care vaporizează un lichid pentru a crea o substanță inhalabilă , adesea numită vapori. Acest lichid , numit e-lichid sau e-juice, conține obișnuit nicotină, arome și alte substanțe chimice. Dispozitivele sunt alimentate de baterii și funcționează prin încălzirea lichidului pentru a produce vapori, care sunt apoi inhalați.

Ce se întâmplă dacă achizitionam o țigară electronică de unică folosință cu RISC CHIMIC ? InfoCons Protecția Consumatorului te ajuta !

Produs : Tigara electronica de unica folosinta

Denumire : AROMA KING, 9000 PUFFS

Descrierea produsului : Tigara electronica de unica folosinta

Tip de risc : Risc chimic

Produsul are o cantitate excesivă de lichid care conține nicotină (valoare măsurată: 18 ml). Acest lucru ar putea duce la consumul accidental al unei doze mari de nicotină. Nicotina este extrem de toxică și poate pune în pericol siguranța utilizatorului, în special dacă produsul intră în contact cu pielea sau este ingerat. În plus, produsul nu este etichetat suficient, deoarece ambalajul unitar nu include informații privind cantitatea de nicotină din doză sau o listă completă a ingredientelor.

Produsul nu respectă cerințele Directivei privind produsele din tutun.

InfoCons Protecția Consumatorilor te ajuta să ințelegi ce se întâmplă dacă achiziționam o țigară electronică de unică folosință cu risc chimic

Produs : Tigara electronica de unica folosinta

Denumire : AROMA KING, 9000 PUFFS

Marca :

Descrierea produsului : Tigara electronica de unica folosinta

Tip de risc : Risc chimic

Produsul este comercializat ca fără nicotină, dar conține o cantitate excesivă de lichid care conține nicotină cu o concentrație excesivă de nicotină (valori măsurate până la 30 mg/ml). Acest lucru poate duce la consumul accidental al unei doze mari de nicotină. Nicotina este extrem de toxică și poate pune în pericol siguranța utilizatorului, în special dacă produsul intră în contact cu pielea sau este ingerat.

Produsul nu respectă cerințele Directivei privind produsele din tutun

InfoCons Protecția Consumatorilor te ajuta să ințelegi ce se întâmplă dacă achiziționam o țigară electronică de unică folosință cu risc chimic

Produs : Cartus de tigara electronica

Denumire : CBD CARTRIDGE with Hemp Extract ENERGIZE

Marcă : EUPHORIA

Descrierea produsului : Cartuse de tigara electronica fara nicotina care contin canabidiol

Tip de risc : Mediu

Componentele electronice ale produsului au o concentrație excesivă de plumb (valoare măsurată de până la 84,5 % în greutate). Plumbul reprezintă un risc pentru mediu.

Produsul nu respectă cerințele Directivei privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (Directiva RoHS 2).

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor oferindu-le posibilitatea de a accesa direct și GRATUIT secțiunea Alerte pentru produse alimentare și nealimentare din Aplicația Gratuită InfoCons la nivelul Uniunii Europene !

Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine in sprijinul tau pentru identificarea produselor alimentare si nealimentare nesigure ( neconforme ).

Prin intermediul Aplicatiei Euro – Atlantica InfoCons , disponibila în 33 de limbi  – romana ,engleza, ucrainiana , turca , franceza , maghiara , greaca , germana , spaniola , italiana , albaneza , catalana , bulgara , croata , ceha , daneza , estona , finlandeza , islandeza , irlandeza , letona , macedoneana , feroeza , groenlandeza,  luxemburgheza ,   sarba , olandeza , norvegiana , poloneza , portugheza , rusa , slovaca , suedeza , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cat si limbile minoritatilor conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .

Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este si aplicatia pentru toate tarile membre  NATO –  Albania , Belgia ,  Bulgaria ,  Canada ,  Cehia ,  Croația , Danemarca , Estonia , Finlanda , Franța , Germania , Grecia , Islanda ,  Italia ,  Letonia , Lituania ,  Luxemburg ,  Macedonia De Nord , Muntenegru ,  Norvegia ,  Olanda , Polonia , Portugalia ,  Regatul Unit ,  Romania ,  Slovacia , Slovenia , Spania ,  Statele Unite ,  Suedia ,  Turcia si Ungaria , atat pentru trupele din teatrele de operatiuni , cat si pentru cetatenii din aceste tari , pentru a aduce siguranta si securitate atat din perspectiva cetateanului in calitatea lui de consumator , dar si din perspectiva achizitiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operatiuni , baze militare, etc.

Pentru a vizualiza toate produsele tip țigări electronice ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europeană InfoCons

Atenție ! Înainte de achiziționare , accesați  secțiunea Alerte din cadrul Aplicatiei Europene InfoCons pentru a vă asigura că produsele pe care doriți să le achizitionați nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor  emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din această secțiune – “căutare” .

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri svnews

Cea mai recentă emisiune de titluri de stat Fidelis a stabilit noi recorduri la BVB – aproape 3,5 miliarde lei investiții și peste 26.000 de ordine de subscriere

Ministerul Finanțelor (MF) a atras peste 1,5 miliarde lei și 387 milioane euro prin cinci emisiuni de titluri de stat pentru populație (FIDELIS), în cadrul celei de-a cincea ofertă publică derulată în acest an pe piața de capital. Aceasta este cea mai mare sumă atrasă de MF printr-o ofertă public...

Pregătiri pentru un moment istoric la Vatra Dornei (foto)

Vatra Dornei se pregătește pentru a marca un nou moment istoric la nivel național dar și european. Mai exact organizarea celei de-a treia etape a Cupei Europei la Ciclocros și celei de-a doua etape a Cupei României de Ciclocros în data de 26 octombrie. Pregătirile pentru amenajarea traseului sunt...

Ce se întâmplă dacă nu plătești impozitul la casă?

În România, impozitul pe proprietate este o datorie fiscală anuală obligatorie pentru orice proprietar de imobil. Acest impozit este destinat să susțină bugetul local, finanțând servicii precum întreținerea infrastructurii, educația, serviciile de sănătate și siguranța publică. Neplata impozitulu...

Ce se întâmplă dacă ai datorii la ANAF?

Atunci când un contribuabil, fie că este persoană fizică sau juridică, are datorii neachitate către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), pot apărea o serie de consecințe neplăcute. ANAF are la dispoziție mai multe măsuri pe care le poate lua pentru a recupera sumele datorate, în func...

Bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de peste 2.000.000 euro, reținute de inspectorii vamali

Inspectorii vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași – Serviciul Echipe Mobile au reținut 200.450 articole vestimentare, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de peste 2.000.000 euro și au fost descoperite ca urmare a controlului efectuat, în cooperare cu poliți...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.