VIDEO Marcel Ciolacu a cerut ședință de urgență la Guvern, după ce s-a emis Cod Roșu de caniculă

VIDEO Marcel Ciolacu a cerut ședință de urgență la Guvern, după ce s-a emis Cod Roșu de caniculă
📅 2024-07-20

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor Sănătății și Internelor să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții pentru a stabili măsuri ce trebuie adoptate, după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare Cod Roșu de caniculă în aproape toată țara pentru sâmbătă și duminică.

”Pentru că urmează zile în care avem cod roșu de caniculă, solicit Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții și reprezentanții administrației locale. Trebuie luate toate măsurile pentru protejarea populației și pentru adaptarea programului de lucru al agenților economici conform legislației în vigoare.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii:

În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, în sensul art. 1, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

a) reducerea intensitatii şi ritmului activităţilor fizice;

b) asigurarea ventilatiei la locurile de muncă;

c) alternarea efortului dinamic cu cel static;

d) alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:

a) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoana/schimb;

b) asigurarea echipamentului individual de protecţie;

c) asigurarea de duşuri.

Cum și când se întrerupe programul de muncă:

Articolul 6

(1) Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri:

a) reducerea duratei zilei de lucru;

b) eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4;

c) întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

(2) Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

(3) Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

(4) În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Cartofii congelați, un cartof fierbinte al României. Cum am ajuns sclavii importurilor, când avem o oportunitate uriașă

Vânzările de cartofi congelaţi în retail au fost esti­mate la 124,5 milioane de lei pentru anul 2023, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, conform datelor companiei de cercetare şi analiză de piaţă Euromonitor Inter­na­tional. Citește mai departe...

'Sper să nu se supere nimeni pe mine'. Ministrul Mediului, pus să aleagă între sticlă sau plastic

Ministrul Mediului Mircea Fechet a susţinut, la Prima TV, că i se pare ”mai gustoasă” apa plată sau minerală îmbuteliată în sticlă, nu în plastic.„Sticlă. Citește mai departe...

O glumă proastă a stârnit panică. Două fete de 11 ani din Argeș i-au pus pe jar pe dispecerii 112

Două fete de 11 ani din Argeș au dat o alertă falsă la 112, crezând că fac o glumă. Acțiunea lor a mobilizat forțele de ordine și a stârnit panică.Vineri, polițiștii argeșeni au fost alertați în urma unui apel primit la 112, de la o fată care plângea, fără să vorbească. Citește mai departe...

Aprovizionarea Ucrainei cu rachete Patriot, sub semnul întrebării din cauza Boeing

Aprovizionarea cu rachete Patriot către Ucraina se lovește de cei de la Boeing ale căror echipamente critice lipsesc. Un plan al SUA de a folosi fabrici japoneze pentru a mări producţia de rachete de apărare antiaeriană Patriot - utilizate de Ucraina pentru a se apăra împotriva Citește mai d...

Cum se apără fostul subprefect de Călărași, după imaginile indecente apărute în spațiul public: 'Aveam mai puțină minte' / Acesta acuză că a fost șantajat

Subprefectul Stan Ionuț Petru, care și-a dat joi demisia din funcție, spune că regretă incidentul cu imaginile indecente și că acestea sunt dintr-o vreme în care avea „mai puțină minte”. Citește mai departe...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..