Candidatul coaliției Crin Antonescu a fost provocat de jurnalistul Adrian Ursu să compare contracandidații la alegerile prezidențiale cu personaje istorice. Crin Antonescu l-a comparat pe Victor Ponta cu domnitorul Țării Românești, Radu cel Frumos, cel care a rămas în istorie cu suspiciunea că a fost amantul sultanului otoman Mehmed Cuceritorul, cel care i-ar fi pus porecla de ”cel Frumos” și care l-a îndrăgit tare atunci când Radu cel Frumos și Vlad Țepeș (cei doi erau frați) au fost trimiși de tatăl lor drept gaj la Istanbul.
Victor Ponta, comparat cu Radu cel Frumos, cel bănuit că ar fi avut relații homosexuale cu sultanul otoman Mehmed al II-lea
Victor Ponta - Radu cel Frumos: era un frățior, cred doar pe jumătate al lui Vlad Țepeș, aici genealogiile erau incerte, epoca fiind plină de promiscuități. Turcii s-au gândit să dea un frățior mai docil și mai ascultător intereselor lor.
Cine a fost Radu cel Frumos: a fost un domnitor al Țării Românești, cunoscut ca fratele lui Vlad Țepeș. A domnit de patru ori între 1462 și 1475 și a fost un conducător înțelept, având sprijinul otomanilor în timpul domniei sale. Radu este adesea asociat cu o relație controversată cu sultanul Mehmed al II-lea, ceea ce a dus la speculații despre natura acestei relații, existând zvonuri că ar fi mai mult decât o prietenie.
Porecla ar fi venit chiar de la apropiaţii sultanului, se pare. Mai exact, Sultanul Mahomed al II-lea a prins drag de tânărul Radu, pe când l-a fost luat ostatic, alături de fratele său vitreg, Vlad Ţepeş.
„Iarna aceasta, însă, împăratul petrecând-o în palatele sale, a trimis după Vlad, feciorul lui Draculea, domnul Daciei; şi avea la sine pe fratele aceluia, mai tânăr, fiind favoritul său şi trăind şi locuind la el. Şi s-a întâmplat ca în timpul când a ajuns la domnie şi sta să plece asupra lui Caraman, împăratul, dorind să aibă relaţii cu acest băiat, era cât pe ce să moară de mâna aceluia. Căci fiindu-i drag băiatul, îl chema la petreceri şi, închinând cu patimă păharul către el, îl chema în camera de culcare. Şi băiatul, fără a bănui că va păţi aşa ceva din partea împăratului, l-a văzut pe împărat repezindu-se la el pentru un lucru de aşa fel şi s-a împotrivit şi nu se da la dorinţa împăratului. Şi-l săruta împotriva voiei lui şi băiatul, scoţând un pumnal, îl loveşte în coapsă pe împărat şi aşa, îndată, a luat-o la fugă, pe unde a putut. Doctorii i-au vindecat rana împăratului. Iar băiatul, urcându-se într-un copac undeva pe acolo, s-a fost ascuns”, scrie cronicarul grec Laonic Chalcocondil, în „Expuneri istorice”.
Elena Lasconi, comparată cu Mary Stuart, una dintre reginele Europei care a sfârșit ucisă de un alt cap încoronat
Elena Lasconi aș compara-o cu Mary Stuart, cea care a fost tratată cu foarte multă lipsă de solidaritate de apropiații și aliații săi politici bărbați. A fost o femeie puternică, o femeie luptătoare. Sper din tot sufletul că Elena Lasconi va avea un sfârșit fericit, spre deosebire de Mary Stuart.
Cine a fost personajul istoric Mary Stuart: a fost regină a Scoției între 14 decembrie 1542 și 24 iulie 1567. A devenit regină când avea doar șase zile, după decesul tatălui său, Iacob al V-lea. A fost forțată să renunțe la tron, abdicând în favoarea fiului său. Maria Stuart a fost omorâtă prin decapitare în Anglia, după o lungă încarcerare în diferite castele din Anglia și Scoția, fiind acuzată de conspirație și trădare împotriva verișoarei sale, Regina Elisabeta I a Angliei.
Nicușor Dan: Nu putea fi un conducător
Nicușor Dan: Este foarte greu, oricât ai vrea să te joci. Să compar pe Nicușor Dan cu vreun conducător nu pot, efectiv nu pot. Au fost conducători sau oameni în poziții de conducător ca Nicușor Dan, dar erau născuți regi. Pe la curțile regilor erau tot felul de oameni, cu diverse abilități. (...) El nu putea să fie senator sau conducător al Romei, pentru că la Roma lecticile circulau, traficul era fluid, monumentele se spălau, totul era normal, la Roma aveau chiar și apă caldă.
George Simion: Un haidamac impostor din istoria Rusiei
George Simion: Au existat în istoria Rusiei tot felul de haidamaci, care erau folosiți drept impostori. Falsul tarevici spre exemplu și ei puteau provoca câte o răscoală, mai luau ceva prostime după ei, se prefăceau că sunt boieri. Pe acolo îl văd și pe domnul Simion, dar fără viitor.
Crin Antonescu s-a comparat cu generalul De Gaulle
Întrebat cu ce personaj istoric s-ar putea identifica, Crin Antonescu a spus că el ar avea o poveste similară cu cea a marelui general francez Charles de Gaulle, cel care a plecat 10 ani din politică pentru că avea principii și s-a întors doar când a simțit să poate aduce plus valoare.
Charles de Gaulle a fost un general și un politician francez. În 1940 a devenit șef al guvernului francez din exil la Londra, iar în 1945 a fost ales prim-ministru de către Parlamentul francez. În 1958 a fost ales președinte al Franței, post pe care l-a păstrat și după alegerile din 1965. Pe 28 aprilie 1969 de Gaulle a demisionat din funcția de președinte al Franței.