Deși se consideră că ouăle trebuie depozitate în frigider, nu este o regulă bătută în cuie. Când sunt ținute în ambalajul lor original, ouăle pot rămâne proaspete până la trei săptămâni la rece, scrie Express.co.uk.
Albușurile de ou pot fi păstrate până la trei săptămâni într-un recipient sigilat, iar gălbenușurile rămân bune aproximativ trei zile dacă sunt acoperite și refrigerate. Însă, dacă dorești să prelungești durata de păstrare a ouălor, există un truc simplu de depozitare.
Cum să păstrezi ouăle până la 12 luni?
Ouăle pot fi depozitate în siguranță timp de 12 luni, ceea ce îți permite să le ai proaspete oricând, chiar și pentru mic dejun sau prăjituri delicioase. Ouăle pot fi congelate timp de un an, dar este recomandat să le gătești în termen de patru luni. Dacă vrei să îngheți ouăle întregi, tot ce trebuie să faci este să bați albușul și gălbenușul împreună, să le pui într-un recipient destinat congelatorului, să le etichetezi și să le sigilezi.
Cum să îngheți albușurile și gălbenușurile
Congelarea albușurilor este un proces simplu. Toarnă-le într-un recipient, amestecă-le bine, sigilează recipientul și pune-l în congelator. De asemenea, este util să îngheți albușurile în cantități mici pentru a facilita dezghețarea rapidă atunci când le folosești.
În schimb, înghețarea gălbenușurilor necesită câțiva pași în plus. Gălbenușurile trebuie separate și plasate într-un recipient și, pentru a preveni solidificarea acestora, care le-ar face nepotrivite pentru unele rețete, adaugă jumătate de linguriță de sare sau o lingură de zahăr pentru fiecare 240 ml de gălbenuș crud (sare pentru preparate sărate și zahăr pentru cele dulci).
Trebuie să te asiguri că ouăle sunt complet dezghețate înainte de a le consuma. Fie că sunt albușuri, gălbenușuri sau amestecate, ouăle congelate trebuie complet dezghețate înainte de a fi gătite temeinic. Acestea nu trebuie niciodată gătite direct din congelator. Cel mai bine este să le muți din congelator în frigider cu o zi înainte.