Se separă apele în Statele Unite: Tabloidul lui Rupert Murdoch, New York Post, îndeamnă la vot pentru Trump

Se separă apele în Statele Unite: Tabloidul lui Rupert Murdoch, New York Post, îndeamnă la vot pentru Trump
📅 2024-10-25

Tabloidul New York Post, din cadrul imperiului media al lui Rupert Murdoch, popular în rândul conservatorilor, şi-a îndemnat vineri cititorii - într-un editorial - să voteze pentru candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump, potrivit AFP, conform Agerpres.

"Donald Trump este alegerea bună", se afirmă în editorial, prezentând o listă cu priorităţi pentru viitorul SUA: "o frontieră sigură", "oraşe sigure", "o economie înfloritoare pentru toţi bazată pe taxe reduse şi reglementări", autoritatea părinţilor şi o Americă "respectată pe scena internaţională".

Reluând atacurile taberei republicane la adresa candidatei democrate Kamala Harris, ziarul new-yorkez susţine că aceasta îşi ascunde jocul şi "nu vrea ca americanii să ştie cât de radical este programul ei".

"Vă mulţumesc pentru acest sprijin magnific!", a reacţionat Donald Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social, cu două zile înainte de o întâlnire la sala emblematică Madison Square Garden din New York.

Acest sprijin nu este deloc surprinzător, chiar dacă publicaţia New York Post s-a arătat mult mai severă în ultimii ani faţă de Donald Trump.

În iulie 2022, un editorial condamna pasivitatea acestuia în timpul invaziei violente a Capitoliului de la Washington de către susţinătorii săi din 6 ianuarie 2021 pentru a perturba certificarea rezultatelor alegerilor câştigate de Joe Biden. În perioada aceea, New York Post scria: "Trump a dovedit că nu este demn să fie din nou şeful executiv al acestei ţări!". Iar în urma alegerilor de la jumătatea mandatului în noiembrie 2022, când republicanii au înregistrat o performanţă sub aşteptări, un editorialist a scris în coloanele "NY Post": "Este timpul ca Trump să renunţe la politică".

Washington Post rupe tradiția

The Washington Post a anunțat că nu va susține niciun candidat la președinție în alegerile viitoare din Statele Unite ale Americii, scrie BBC. Se pare că decizia de a nu publica susținerea pentru Kamala Harris fost luată de proprietarul ziarului, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, conform Mediafax.

Directorul general William Lewis a declarat că decizia este o întoarcere „la rădăcinile noastre de a nu susține candidații prezidențiali”, adăugând că ziarul nu va susține niciun președinte nici în viitor. Această decizie încalcă o tradiție de decenii, ziarul susținând un candidat în majoritatea alegerilor prezidențiale începând cu anii 1970 - toți fiind democrați.

Marty Baron, fost editor executiv al The Post, a descris decizia drept „lașitate, cu democrația ca victimă”. „O slăbiciune tulburătoare la o instituție renumită pentru curaj”, a adăugat el.

Spre deosebire de The Washington Post și LA Times, The New York Times a susținut-o pe Harris în septembrie, descriind-o drept „singura alegere patriotică pentru funcția de președinte”.

În cazul Washington Post, ziarul a raportat că angajații paginii editoriale au redactat un proiect de susținere a lui Harris, dar acesta nu a fost încă publicat, citând două surse informate cu privire la succesiunea evenimentelor care nu au fost autorizate să vorbească public.

Demisie la Los Angeles Times

Aceasta urmează unui anunț similar făcut săptămâna trecută de Los Angeles Times, care a declarat că nu va susține niciun candidat la președinție în acest an. Redactorul editorial de la Los Angeles Times a demisionat după decizia companiei.

„Demisionez pentru că vreau să clarific faptul că nu sunt de acord cu tăcerea noastră”, a declarat Mariel Garza pentru Columbia Journalism Review. „În vremuri periculoase, oamenii onești trebuie să se ridice. Acesta este modul în care eu mă ridic”. Potrivit lui Garza, LA Times plănuise să o susțină pe candidata democrată la președinție Kamala Harris, dar planul a fost blocat de proprietarul ziarului, miliardarul Patrick Soon-Shiong.

Elon Musk finanțează campania lui Trump

Antreprenorul Elon Musk, care deţine Tesla, SpaceX şi reţeaua socială X, a donat începând cu luna iulie 75 de milioane de dolari pentru "Trump America PAC", un Super-PAC (un super comitet de acţiune politică) în sprijinul campaniei electorale a fostului preşedinte american şi candidat republican, Donald Trump, transmite joi EFE.

Omul de afaceri sud-african, în vârstă de 53 de ani, este unul dintre cei mai fermi susţinători ai lui Donald Trump şi şi-a îndreptat toată atenţia spre sprijinirea mişcării MAGA ("Make America Great Again", "Să facem American măreaţă din nou", sloganul emblematic al miliardarului republican n.r.).

Elon Musk s-a alăturat lui Donald Trump în această lună la mitingul simbolic pe care fostul preşedinte l-a ţinut în orăşelul Butler din statul Pennsylvania, aceeaşi localitate unde era să fie asasinat pe 13 iulie.

Documentele prezentate Comisiei Electorale Federale arată că fondatorul SpaceX şi-a crescut donaţiile începând cu iulie, lună în care a donat aproape 15 milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump. În august, el a donat Super-PAC 30 de milioane de dolari, donând aceeaşi sumă şi în luna septembrie.

În timpul mitingului de campanie al lui Donald Trump de la Butler, la începutul acestei luni, Elon Musk a spus că "acestea vor fi ultimele alegeri" dacă Trump nu câştigă scrutinul din noiembrie şi a cerut să se înregistreze pentru a vota pentru că, a adăugat el, "ne vor lua dreptul la vot".

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Horoscopul zilei de 27 octombrie 2024. Gemenii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 27 octombrie 2024 spune că nativii din zodia Gemenilor sunt plini de energie. Această perioadă pare să fie una de bun augur pentru Gemeni. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, își arată forța și îi sprijin pe nativi în tot ceea ce își propun să facă. Citește mai de...

La Liga: FC Sevilla a învins în deplasare Espanol, scor 2-0

Formaţia FC Sevilla a învina, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Espanol, într-un meci din etapa a 11-a a campionatului Spaniei, informează news.ro.Golurile au fost marcate de Lukebakio, în minutele 20 şi 45. Citește mai departe...

Cât timp poți sta într-un picior? Răspunsul îți reflectă vârsta și starea de sănătate

Statul într-un picior poate fi un test bun pentru sănătatea generală a oamenilor, arată un nou studiu. Timpul în care o persoană poate sta în „poziția flamingo” scade semnificativ cu vârsta, relatează CNN, conform Mediafax. Citește mai departe...

Controversata banană lipită cu bandă adezivă pe perete s-ar putea vinde cu peste un milion de dolari

Controversata operă de artă "Comedian", realizată de Maurizio Cattelan, care constă dintr-o banană lipită cu bandă adezivă pe un perete, ar putea să se vândă cu peste 1 milion de dolari la o licitaţie. Citește mai departe...

Recesiunea lovește în plin Vaticanul: salariile cardinalilor care conduc departamentele Bisericii Catolice vor fi tăiate

Vaticanul a decis să reducă pachetele salariale deja în scădere ale cardinalilor care conduc departamentele de top ale Bisericii Catolice din Roma cu aproximativ 10% - aproximativ 500 de euro - pe lună, în contextul în care papa Francisc urmăreşte o agendă de "deficit Citește mai depart...

Planurile Guvernului pentru creșterea salariului minim în următorii ani - Nu doar în funcție de inflație (Document)

Salariul minim va fi ajustat la inflaţie, iar dacă va scădea sub 45% în raport cu salariul mediu va interveni o ajustare suplimentară legată de productivitatea muncii, potrivit Planului bugetar-structural naţional pe termen mediu - 2025-2031, publicat vineri seara de Ministerul Citește mai d...

Box: Trei români s-au calificat în optimi la Mondialele de tineret din Muntenegru

Trei pugilişti români s-au calificat, vineri, în optimile de finală ale Campionatelor Mondiale de box pentru tineret de la Budva (Muntenegru).Daniel Grigorie l-a învins pe bolivianul Marcelo Andre Cardona Gomez prin KO tehnic în prima repriză la cat. Citește mai departe...

CFR Cluj – Sepsi: Dan Petrescu - Dacă mai erau cinci minute, sunt convins că am fi marcat golul victoriei

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat vineri seară, după meciul cu Sepsi, scor 3-3, că este convins că jucătorii săi ar mai fi marcat un gol dacă jocul ar fi continuat încă cinci minute.”Mi-a plăcut meciul. Chiar nu mai înţeleg fotbalul, sincer. Citește mai departe...

Atac cu dronă asupra unui turn rezidenţial la Kiev: Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului

O dronă a lovit un turn rezidenţial din Kiev, provocând un incendiu şi distrugând apartamente pe trei etaje, a anunţat vineri seară primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, citat de AFP, potrivit Agerpres. Citește mai departe...

Un cunoscut jurnalist, sub control judiciar în dosarul fostului primar al Ploieștiului

Jurnalistul ploieştean Cătălin Stavri, inculpat în dosarul în care este cercetat şi fostul primar al municipiului Ploieşti Andrei Volosevici, a fost plasat sub control judiciar. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.