Se construieşte prima fabrică de panouri fotovoltaice din România

Se construieşte prima fabrică de panouri fotovoltaice din România
📅 2024-10-18

Ministerul Energiei a semnat primul contract de finanțare pentru construirea unei fabrici de panouri fotovoltaice, cu fonduri UE nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat, joi, două contracte de finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ce vizează dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice şi promovarea investiţiilor în lanţul valoric al celulelor şi panourilor fotovoltaice, transmite news.ro.

“În această vară, am văzut toţi cât de importante şi necesare sunt investiţiile în capacităţile de stocare a energiei electrice.

Pe lângă rolul în echilibrarea sistemului, capacităţile de stocare ne permit să putem beneficia energia ieftină şi verde produsă de parcurile solare şi eoliene şi atunci când nu bate soarele sau nu bate vântul. Astfel vom avea o energie mai sigură şi mai ieftină.

Astăzi am semnat primele două contracte din apelul lansat ca parte a PNRR - investiţia 4.3. În plus, trebuie să reducem dependenţa de importurile de panouri fotovoltaice din ţările din afara UE, de aceea sprijinim cu bani nerambursabili investiţiile româneşti în producţia celulelor şi panourilor fotovoltaice.

Fabrica va fi construită în Sfântu Gheorghe, județul Covasna

Am semnat tot astăzi primul contract, care va sprijini construcţia unei fabrici de panouri fotovoltaice, de la zero, la Sfântu Gheorghe”, a declarat, joi, Sebastian Burduja.

Contractul semnat este cu firma SC KBK KRAFT PROJEKT S.R.L.. Valoarea ajutorului de stat ajunge la 19.377.991,82 lei (3.894.838,87 euro), iar capacitatea de producţie va fi de 140 MW.

Potrivit Profit.ro, compania are un proiect de construire a unei hale industriale de asamblare de panouri fotovoltaice în municipiul Sfântu Gheorghe din județul Covasna, cartierul Câmpul Frumos.

Proiectul este gândit pe o suprafață de teren de aproape 1 hectar și își propune o capacitate de producție zilnică de peste 430 de panouri.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Lider PNL care a pierdut alegerile locale la 8 voturi diferență propune o lege inedită

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat vineri, în ultima sa conferinţă de presă în calitate de primar al municipiului Bistriţa, că, dacă va ajunge în Parlament în urma alegerilor din 1 decembrie, va propune modificarea legii electorale, astfel încât la Citește mai departe...

Cazul Nordis pușcă neașteptat: Liberalii cer sancțiuni pentru conducerea ANPC

Cazul NORDIS se complică pentru că mai multe instituții care ar fi trebuit să apere cetățenii nu au intervenit așa cum ar fi trebuit. Citește mai departe...

VIDEO Cozi ca în comunism la Timișoara: Un influencer a paralizat orașul după ce a promis benzină gratis

Cozi ca pe vremea comunismului la Timișoara! Mai multe străzi din apropierea Casei Tineretului din Timişoara au fost blocate, vineri, după ce un influencer a anunţat pe reţelele de socializare că va achita, timp de o oră, plinuri de combustibil pentru cei care ajung la o anumită Citește mai ...

Operațiune mamut a DIICOT, 37 de români implicați: Droguri de 12,5 milioane de euro, scoase de pe 'piață'

Peste 6 milioane de comprimate dopante, Ksalol și Rivotril, în valoare de 12,5 milioane de euro, au fost confiscate de polițiști și de procurorii DIICOT, în urma unor percheziții care au avut loc în București și mai multe județe, precum și în Serbia și Finlanda. Citește mai departe...

Peste 60 de specialiști europeni se reunesc la Cluj-Napoca pentru simpozion

Peste 60 de specialişti europeni în domeniu vor participa la Simpozionul Grupului de Studiu Sud-Est European al Consiliului Internaţional pentru Muzică şi Dans Tradiţional, care are loc pentru prima dată în România, în perioada 21-25 octombrie, în organizarea filialei Cluj a Citește mai depa...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.