Războiul dintre Hezbollah și Israel intră într-o nouă fază: Anunțul făcut de gruparea libaneză

Războiul dintre Hezbollah și Israel intră într-o nouă fază: Anunțul făcut de gruparea libaneză
📅 2024-09-22

Numărul doi al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat duminică că mişcarea islamistă libaneză intră într-o "nouă fază" în bătălia pe care o duce împotriva Israelului de la începutul războiului în Fâşia Gaza, relatează France Presse.

"Am intrat într-o nouă fază", de "reglare deschisă de conturi" cu Israelul, a declarat el în cadrul funeraliilor lui Ibrahim Aqil, un înalt responsabil militar al grupării şiite libaneze, ucis vineri în urma unei lovituri israeliene.

"Ameninţările nu ne vor opri:suntem pregătiţi pentru orice scenariul militar" în faţa Israelului, a adăugat el în timpul acestui discurs, care a constituit primul comentariu oficial din partea unui responsabil al grupării după raidul israelian, scrie agerpres.ro.

Cel puţin 16 membri ai Hezbollah au fost ucişi în lovitura de vineri, potrivit autorităţilor libaneze, care indică un bilanţ total de 45 de morţi, între care şi civili.

Qassem a spus că atacurile de duminică ale grupării sale împotriva unor instalaţii de producţie militară israeliene şi asupra unei baze aeriene din nordul Israelului se înscriu în această fază de "reglare deschisă de conturi".

El a reiterat că numai o încetare a focului în Fâşia Gaza ar pune capăt atacurilor mişcării proiraniene libaneze, aliat al Hamasului palestinian, calificând "soluţia militară israeliană" drept o "dilemă" pentru Israel şi pentru locuitorii săi din nord.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că revenirea locuitorilor din nordul Israelului, care şi-a părăsit locuinţele din cauza tirurilor Hezbollah, este de acum unul dintre obiectivele guvernului său, promiţând duminică "să facă totul" pentru a le asigura reîntoarcerea acasă în deplină siguranţă.

Hezbollah a deschis frontul în sudul Libanului de aproape un an pentru a sprijini Hamas, aflat în război împotriva Israelului în Fâşia Gaza din 7 octombrie. De atunci, schimburile de foc la graniţă sunt aproape zilnice.

Tensiunile s-au amplificat considerabil în ultimele zile, Israelul şi Hezbollah făcând schimb de tiruri puternice în weekend, exacerbând temerile legate de un război total, notează AFP.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

CSM Corona Braşov şi CS Minaur Baia Mare au obţinut victorii în deplasare, în etapa a patra a Ligii Naţionale de handbal feminin

CSM Corona Braşov şi CS Minaur Baia Mare au obţinut victorii în deplasare, duminică, în etapa a patra a Ligii Naţionale de handbal feminin.Corona a învins-o pe HC Zalău cu scorul de 32-28, condusă de Katarina Slezak Krpez (8 goluri) şi Bobana Klikovac (7). Citește mai departe...

Halterofilul Tiberiu Donose a câștigat o medalie de aur şi două de argint la Mondialele de juniori

Sportivul român Tiberiu Ionuţ Donose a obţinut o medalie de aur şi două de argint la categoria 73 kg, duminică, la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori de la Leon (Spania). Citește mai departe...

Steaua s-a clasat pe locul al treilea în Cupa Balcanică la volei masculin

CSA Steaua Bucureşti s-a clasat pe locul al treilea în Cupa Balcanică la volei masculin, după ce a învins echipa greacă Pegasus Polichnis Salonic cu scorul de 3-1 (19-25, 25-19, 25-22, 25-20), duminică, la Polichnis, în finala mică a competiţiei. Citește mai departe...

Israelul e gata de război cu toată lumea: 'Vom ajunge la oricine ameninţă cetăţenii statului'

Israelul poate "ajunge la oricine" îi ameninţă cetăţenii, a declarat şeful Statului Major israelian, Herzi Halevi, într-o conferinţă de presă susţinută la baza aeriană din Tel Nofet, indicând că operaţiunea împotriva Hezbollahului libanez a fost un Citește mai departe...

Handbaliștii de la CS Dinamo Bucureşti şi AHC Potaissa Turda au câștigat deplasările din Liga Națională

CS Dinamo Bucureşti şi AHC Potaissa Turda au câştigat clar, în deplasare, meciurile susţinute, duminică, în etapa a 4-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Citește mai departe...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..