Ministrul Educaţiei afirmă că îşi doreşte ca în evaluările anuale sau periodice privind activitatea cadrelor didactice să fie introduse elemente pe baza căror promovarea pseudo-ştiinţei să fie considerată abatere de la normele etice.
Daniel David a fost întrebat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ce măsuri ia ministerul de resort pentru combaterea promovării pseudo-ştiinţei, ministrului dându-i-se ca exemplu Călin Georgescu, fostul prezidenţiabil care promovează pseudo-ştiinţa şi care este cadru didactic universitar.
„Nu avem încă platforma integrată, dar multe lucruri s-au făcut, inclusiv colaborarea cu TikTok-ul, colaborarea cu CNA-ul, diseminarea ştiinţei pe care o facem. Cred că în acea evaluare pe care o facem anual şi, dacă va fi modelul pe care l-a propus eu, evaluarea la interval de cinci ani, prezenţa unor astfel de demersuri de pseudo-ştiinţă trebuie să fie semnalată ca o problemă etică. Acolo putem să controlăm lucrurile”,, a răspuns ministrul Educaţiei.
Ministrul a fost de asemenea întrebat dacă poate avansa un termen până la care acele cadre didactice care promovează pseudo-ştiinţa ar urma să dispară din sistem.
„De exemplu, nu mă opreşte nimeni şi nimic să facem o metodologie care să completeze modalitatea pe care o folosim acuma pentru evaluarea anuală sau periodică a cadrelor didactice în care să ai şi o componentă de pseudoştiinţă şi care să intre sub auspiciile unei probleme de tip etic”, a adăugat Daniel David.