Han Kang speră că după câştigarea Premiului Nobel pentru Literatură „viaţa ei nu se va schimba prea mult”

Han Kang speră că după câştigarea Premiului Nobel pentru Literatură „viaţa ei nu se va schimba prea mult”
📅 2024-10-18

Autoarea Han Kang, prima sud-coreeană care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură, a declarat că speră ca viaţa ei de zi cu zi să nu se schimbe prea mult după această onoare istorică, anunţă AFP.

Scriitoarea de povestiri şi romancieră este cunoscută în străinătate mai ales pentru romanul „The Vegetarian”, câştigător al premiului Man Booker, primul ei roman tradus în limba engleză, scrie news.ro.

Femeia în vârstă de 53 de ani, care a devenit, de asemenea, prima scriitoare asiatică care a câştigat premiul Nobel, fiind aleasă „pentru proza sa poetică intensă care confruntă traume istorice şi expune fragilitatea vieţii umane”, a declarat Academia Suedeză săptămâna trecută.

Câştigarea premiului Nobel a fost „un moment de bucurie şi recunoştinţă şi am sărbătorit în linişte în acea seară”, a declarat ea la un eveniment de decernare de premii la Seul, în 17 octombrie.

Victoria lui Han a creat senzaţie în Coreea de Sud, site-urile web ale marilor librării şi edituri blocându-se după ce a fost anunţată, în timp ce zeci de mii de persoane s-au grăbit să îi comande cărţile.

„Săptămâna trecută, plină de atâţia oameni care au împărtăşit bucuria mea ca şi cum ar fi fost a lor, va rămâne în memoria mea ca o experienţă specială şi emoţionantă”, a declarat ea.

La 16 octombrie, cel puţin 1,06 milioane de exemplare, inclusiv cărţi electronice, fuseseră vândute de la anunţarea premiului Nobel, în 10 octombrie, librăriile afirmând că vânzările au fost „fără precedent” şi au stimulat în mod dramatic vânzările de literatură sud-coreeană în ansamblu.

Scriitoarea a declarat că speră că îşi va putea continua rutina normală, concentrată pe scris.

„Sper şi cred că viaţa mea de zi cu zi nu se va schimba prea mult”, a spus ea. „Sunt o persoană care se conectează cu lumea prin scris şi sper să continui să scriu şi să mă întâlnesc cu cititorii prin cărţile mele, aşa cum am făcut întotdeauna”.

„Eu nu beau alcool. Recent, am încetat să mai consum orice fel de cofeină, inclusiv cafea, din motive de sănătate. Rareori mai călătoresc, lucru care îmi plăcea cândva. Cu alte cuvinte, sunt adesea întrebată: „Ce vă distrează în viaţă?”. În schimb, îmi place să merg pe jos”. Ea a spus că în prezent lucrează la finalizarea unui roman pe care l-a început în primăvară, care speră să fie gata de lansare anul viitor.

„Dar pentru că de multe ori judec greşit calendarul propriilor mele scrieri, nu pot da un răspuns ferm cu privire la data exactă la care va fi finalizat”, a adăugat ea.

Se gândeşte să scrie încă trei cărţi, adăugând că speră să le dedice următorii şase ani din viaţa sa - înainte de a împlini 60 de ani.

„Cu toate acestea, aşa cum a fost întotdeauna, bănuiesc că pe măsură ce le scriu, îmi vor veni idei pentru mai multe cărţi şi nu voi înceta niciodată să mă gândesc la cărţile pe care vreau să le scriu”, a spus ea.

„Acest lucru mă face să mă tem că s-ar putea să nici nu pot muri cum trebuie, fiind mereu bântuită de gândul la următoarele trei cărţi pe care vreau să le scriu”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Piețele financiare, pregătite de surprize înfricoșătoare. Cât contribuie alegerile din SUA la panica generată de 'Efectul Halloween' (analiză)

Sfârșitul lunii octombrie, echivalent cu sărbătoarea de Halloween, poate aduce panică și în rândul investitorilor, care deja se pregătesc de surprize „înfricoșătoare”, având în vedere mișcările volatile ale piețelor financiare din trecut, anul acesta fiind corelate cu Citește mai departe...

Mircea Geoană: Înțelegerea subterană Ciolacu -Simion riscă să devină tandemul Ciolacu-Simion

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, și-a prezentat Angajamentul pentru România la Pitești. Mircea Geoană a vorbit despre pericolul extremismului și despre înțelegerea dintre George Simion și Marcel Ciolacu. Citește mai departe...

Messi nu exclude posibilitatea de a participa la turneul final al Cupei Mondiale din 2026

Starul argentinian Lionel Messi a declarat că nu exclude posibilitatea de a participa la turneul final al Cupei Mondiale din 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, informează Marca. Citește mai departe...

Holera în Nigeria: Numărul deceselor crește drastic

Numărul deceselor cauzate de un focar de holeră în Nigeria a crescut la 378 de la 359 înregistrate la începutul acestei luni, iar cazurile suspecte de la începutul epidemiei, în ianuarie, depăşesc 14. Citește mai departe...

Scandalul primelor de la FRC se adâncește. Secretarul general a fost numit interimar acum câteva luni, dar cu toate astea este premiat cu o sumă imensă

Valentin Gavril, care conduce Federația de Canotaj în calitate de interimar, a explicat pentru Gazeta Sporturilor, cum s-a ajuns ca angajații FRC să primească sume imense după Jocurile Olimpice de la Paris. Suma totală se ridică la 8.750. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.