Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi bine

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi bine
📅 2024-09-21

Ai mai jos o listă cu gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Vestea bună este că te și ajută să dormi mai bine, ceea ce înseamnă că ziua următoare vei deborda de energie și îți vei îndeplini toate sarcinile.

Este destul de comun să îți fie foame între cină și ora de culcare. Dar gustările pe care le iei seara trebuie să fie alese cu mai multă atenție pentru că îți pot tulbura foarte ușor somnul.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara

Deși unele sunt cu siguranță delicioase, anumite opțiuni de gustare pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra somnului. Un somn odihnitor este o piatră de temelie pentru sănătate și bunăstare, așa că ai mereu grijă să te odihnești cum trebuie.

Iată câteva alegeri alimentare grozave care sunt delicioase, hrănitoare și susțin și un somn de calitate.

O mână de nuci sau migdale

Nucile sunt pline cu acizi grași omega-3 care favorizează somnul, în timp ce atât migdalele, cât și nucile sunt pline cu fibre, antioxidanți, melatonină și magneziu, plus un pic de proteine ​​vegetale. Ele au beneficii pentru sănătatea generală, sațietate și un somn odihnitor.

Smoothie

Gustul unui smoothie este perfect după cină. Smoothie-urile sunt, de asemenea, o metodă ideal pentru gustări care induc somnul. Făcute cu fructe precum cireșe sau sucul de cireșe, fructele de pădure congelate, strugurii și chiar ovăzul, aceste te pot ajuta să te culci fericită și să te trezești cu o energie grozavă dimineața următoare.

Somon afumat pe crackerși din grâu integral

Grasimea somonului afumat nu numai că va ajuta la diminuarea senzației de foamea pe timp de noapte și pofta de ceva sărat, dar va ajuta și la obținerea unui somn odihnitor. Acest lucru se datorează acizilor săi grași omega-3 și vitaminei D.

Somonul este deosebit de benefic deoarece conține cantități importante de Omega-3. Somonul afumat pe crackerși din grâu integral, cu o pastă de cremă de brânză și un strop de mărar proaspăt este ceea ce ai nevoie dacă simți foame la miezul nopții.

Ovăz cu semințe de chia

Ovăzul este mereu o variantă ideală pentru o gustare sănătoasă. Conține acizi grași omega-3, melatonină, magneziu, fibre și antioxidanți. Combinat cu semințe de chia și fructe de pădure, acesta îți va potoli pofta de dulce. Ea apare de obicei destul de târziu în noapte, dar o poți păcăli. E o gustare care nu te va face să te simți vinovată.

Iaurt cu fructe și granola

Un castron de iaurt bogat în proteine ​​și calciu, combinat cu fructe, granola sau niște nuci mărunțite, este întotdeauna o gustare satisfăcătoare. Dacă mai adaugi și semințe de chia bogate în omega-3 sau cânepă, beneficiile pentru sănătate sunt considerabile. Triptofanul și vitamina D găsite în iaurt, în vor promova, de asemenea, un somn sănătos.

Popcorn

Dacă ai nevoie de o gustare, dar nu vrei să depui prea mult efort, poți consuma o mână sau două de floricele de porumb ușor sărate. Această gustare este, din punct de vedere nutrițional, din cereale integrale. Popcornul îți poate oferi puțin mai multe fibre decât alte gustări precum chipsurile din cartofi sau covrigi.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

În ce Comisie Parlamentară ar putea activa senatorul Iohannis

Deputata PSD, Oana Florea, a spus, pe B1 TV, că nu îl vede pe Klaus Iohannis senator în Parlamentul României. Dar, totuși, dacă va veni la birou, s-ar potrivi la Comisia de turism sau Comisia de sport. Citește mai departe...

Cântăreaţa Lidia Buble, sancţionată cu o amendă de 990 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere, pentru neacordare de prioritate

Cântăreaţa Lidia Buble a fost sancţionată cu o amendă de 990 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere după ce nu acordat prioritate într-o intersecţie din Sectorul 1 al Capitalei.”La data de 20 septembrie a.c. Citește mai departe...

Maia Sandu și-a lansat oficial candidatura. Șefa statului moldovean promite creșterea salariului minim, iar elevii vor primi mâncare gratuită în școli

Maia Sandu și-a lansat oficial candidatura pentru încă un mandat la conducerea Republicii Moldova. Evenimentul a avut loc la Teatru Național din Chișinău. Citește mai departe...

Schimbare izbitoare în Rusia - Câți ruși mai susțin războiul lui Putin (sondaj)

Aproape 50% dintre ruși susțin retragerea trupelor din Ucraina și negocierea pentru pace, chiar și fără a atinge obiectivele militare ale Kremlinului, potrivit unui sondaj comun realizat de sondajele independenți ExtremeScan și Chronicles. Citește mai departe...

Inundații masive în Japonia - Zeci de mii de persoane au primit ordin de evacuare

Zeci de mii de persoane din patru orașe din centrul Japoniei au primit ordin de evacuare după ce meteorologii au avertizat cu privire la inundații majore cauzate de ploile abundente, scrie BBC, potrivit Mediafax.Aproximativ 18.000 de persoane din orașul Wajima și alte 12. Citește mai departe...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..