Cum ar fi fost asasinat milionarul Ioan Crișan la comanda fiicei sale (varianta procurorilor)

Cum ar fi fost asasinat milionarul Ioan Crișan la comanda fiicei sale (varianta procurorilor)
📅 2024-10-24

Procurorii afirmă că omul de afaceri Ioan Crișan, decedat în dimineața zilei de 29 mai 2021, după ce mașina în care se afla a explodat în parcarea unui magazin Profi din Arad, ar fi fost victima unui asasinat comandat chiar de fiica sa. Joi seară, Laura Bîlcea a fost pusă în libertate, aceeași decizie fiind luată de către Curtea de Apel București și față de ce doi presupuși complici. Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, fiica lui Crișan a negat că ar fi comandat uciderea tatăl ei, aşa cum o acuză procurorii, şi a spus că are conştiinţa împăcată.

Redăm pasaje din Referatul prin care procurorii au cerut arestarea preventivă a fiicei omului de afaceri, Bîlcea Laura-Oana (44 de ani), pentru instigare la crimă, precum și a celor care ar fi dus asasinatul la îndeplinire, Bulbuc Sebastian llie (39 de ani) și Horodincă Adrian Bogdan (36 de ani):

- „În dimineața zilei de 29.05.2021, în jurul orei 07:00, a avut loc o explozie a unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu - zona Lebăda din Arad, conducătorul auto identificat ca fiind numitul Crișan loan, decedând pe loc”.

- „In sarcina inculpaților Bulbuc Sebastian llie și Horodincă Adrian Bogdan s-a reținut că la data de 27 mai 2021 au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă - procurată, deținută, transportată și folosită fară drept - și l-au plasat în autoturismul numitului Crișan loan, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad. Inculpații au fost instigați la comiterea faptei de către inculpata Bîicea Laura-Oana. Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus”.

- „Din raportul de analiză nr. 120/2021, întocmit de Institutul pentru Tehnologii Avansate rezultă că în fragmentele analizate, prelevate de la locul exploziei, s-a constatat prezența unor explozivi militari - RDX și HMX. Urmele criminalistice identificate pe autoturism indică faptul că dispozitivul a fost plasat în interiorul autoturismului, în zona din spatele scaunului șoferului, aproximativ la limita verticală a spătarului”.

- „Relațiile dintre victimă și fiică s-au deteriorat semnificativ de-a lungul anilor. In cursul lunii martie 2021, în timp ce inculpata desfășura activitate la cabinetul de avocat al martorului (...), aceasta l-a cunoscut pe inculpatul Bulbuc Sebastian llie, care fusese angajat temporar ca șofer. În cursul lunii mai 2021, inculpata i-a determinat pe Bulbuc Sebastian llie - în mod direct, nemijlocit - și pe Horodincă Adrian Bogdan - în mod direct sau indirect, prin intermediul lui Bulbuc Sebastian llie - să îi ucidă tatăl. Cei doi erau, la acea vreme, prieteni foarte apropiați”.

TESTARE PE CÂMP

- „Ca urmare, la data de 27.05.2021, inculpații Bulbuc Sebastian llie și Horodincă Adrian Bogdan au procurat de la suspectul (...) un mecanism realizat artizanal, care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, solicitându-i acestuia înlocuirea telefonului mobil cu un telefon Alcatel 2003G, achiziționat în aceeași zi de către inculpatul Horodincă Adrian Bogdan”.

- „Pe un câmp din afara zonei locuite, cei trei au realizat, la solicitarea inculpaților, o testare a sistemului, cu o petardă furnizată de aceștia„.

- „La data de 28 mai 2021, inculpații Bulbuc Sebastian llie și Horodincă Adrian Bogdan au plasat dispozitivul în autoturismul Mercedes Benz clasa E, al victimei, după ce, anterior, au încorporat în acesta încărcătura explozivă - procurată, deținută, transportată și folosită fară drept”.

- „Astfel, la data de 28.05.2021, în intervalul 23:49-23:51, cei doi sunt localizați în raza de acoperire a releului GSM care deservește domiciliul victimei Crișan loan și implicit, parcarea unde se afla autoturismul acestuia, în care a fost plasat dispozitivul exploziv  Localizarea comunicărilor arată faptul că atât anterior orei 23 cât și puțin după miezul nopții, Bulbuc Sebastian llie a fost în raza teritorială a celulei GSM care îi deservește domiciliul”.

CAMERE DE SUPRAVEGHERE

- „Prin coroborarea datelor de localizare a apelurilor telefonice ale numiților Bulbuc Sebastian llie și Horodincă Adrian Bogdan, pe de o parte, cu imaginile suprinse de camere de supraveghere de la diferite societăți comerciale, pe de altă parte, a fost reconstituit traseul autoturismului numitului Horodincă Adrian Bogdan în intervalul 23:10-00.09, în noaptea dinaintea exploziei. Chiar dacă zona parcării de reședință a victimei nu intra în raza de acțiune a unei camere de supraveghere video, traseul reconstituit se coroborează cu cele de mai sus în susținerea ideii privind deplasarea în parcare pentru plasarea dispozitivului exploziv. Comunicările dintre cei doi - un apel cu durata de 10 secunde la 23:18, două apeluri în intervalul 23:49-23:51, cu durata de 18 și, respectiv, 6 secunde, când ambii se aflau în raza de acoperire a celulei GSM de la domiciliul victimei - sunt, și acestea, relevante pentru a indica un comportament de coordonare a acțiunilor și nevoia evitării atenției asupra lor„.

- „La data de 29 mai 2021, victima a plecat de acasă la 06.43, la volanul autoturismului său. S-a deplasat la cafeneaua Raiff, situată în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din Arad. A consumat o cafea și i-a predat martorului (...) un pește din portbagaj, conform înțelegerii anterioare. La scurt timp după pornirea autoturismului, ora 06:59:43, dispozitivul a fost declanșat de la distanță de către inculpați. Ca urmare a exploziei și a incendiului subsecvent, victima a decedat, iar autoturismul a fost complet distrus. Pregătirile descrise conturează premeditarea, ca formă de săvârșire a infracțiunii contra vieții„.

CARE AR FI FOST MOTIVUL CRIMEI

- „Martorii au relatat existența unui conflict verbal între victimă și fiica sa, cu câteva săptămâni înaintea evenimentului din 29 mai 2021. în cadrul căruia Crișan loan i-a adus la cunoștință fiicei sale că intenționează să o exheredeze (dezmoștenească, n.red.), pe fondul nemulțumirilor legate de stilul de viață al acesteia. In concret, Crișan loan era nemulțumit de faptul că fiica sa, mamă a doi copii minori rezultați din căsătoria cu (...), de care divorțase în 2017, nu desfășura nicio activitate care să îi aducă venituri constante, deși are calitatea de avocat în Baroul Arad. Cheltuielile curente ale acesteia și cele privind întreținerea imobilului în care aceasta locuia cu cei doi copii minori erau suportate de către victimă. Situația financiară a numitei Bîlcea Laura-Oana era anterior decesului victimei în discordanță cu așteptările sale și cu relativul succes în afaceri al tatălui ei. Crișan loan, preocupat în ultimii ani de viitorul afacerilor sale în contextul înaintării sale în vârstă, era nemulțumit de faptul că nu se putea baza pe fiica sa în vederea preluării conducerii, în perspectivă, a firmelor sale. În aceste condiții, victima exprimase în anturaj ideea contactării fostului ginere (...) căruia să îi propună să preia treptat conducerea afacerilor sale, pentru a asigura în acest fel viitorul nepoților săi, de care îl legau puternice sentimente”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

Rangers - FCSB: Charalambous dezvăluie ce i-a recunoscut la pauză arbitrul despre golul marcat de Miculescu

Tehnicianul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat joi seară, după meciul cu Glasgow Rangers, pierdut cu scorul de 0-4, că arbitrul i-a spus la pauză că a greşit la golul anulat al lui Miculescu, informează news.ro.“Nu a fost o seară bună pentru noi. Citește mai departe...

Documentele cu care se poate vota la alegerile prezidențiale: AEP anunță ce e interzis

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a enumerat, joi, într-o conferinţă de presă, documentele pe baza cărora vor putea vota românii din ţară şi din străinătate la alegerile prezidenţiale. Citește mai departe...

Xi Jinping a sesizat un eveniment actual 'major în istoria omenirii': 'Sunt provocări profunde!'

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat joi în timpul summitului BRICS că omenirea se confruntă cu „provocări profunde”  şi a îndemnat economiile emergente să fie "o forţă stabilizatoare pentru pace". Citește mai departe...

Tudose: 'Joc șah cu Hrebenciuc de 25 ani. Nimeni nu poate spune că e prost'

Președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Tudose, a povestit joi seară, la Realitatea PLUS, după apariția pozelor cu el și Viorel Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul partidului, de ce s-a întâlnit cu fostul deputat PSD pe care îl consideră „un om deștept” care Citește mai depar...

INSP: 88 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile - 18 persoane au murit

Un număr de 88 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate, în România, până joi, 72 dintre acestea fiind confirmate, iar restul fiind cazuri probabile, arată raportul publicat pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Citește mai departe...

FCSB a fost învinsă cu 4-0 de Glasgow Rangers

Formaţia bucureşteană FCSB a fost învinsă, joi seara, în deplasare, scor 4-0, de echipa scoţiană Glasgow Rangers, în etapa a treia din Liga Europa, conform News.ro. Citește mai departe...

Noua variantă de mpox se transmite în principal de la om la om (studiu)

Diferitele epidemii de mpox din Africa sunt determinate de factori diferiţi, arată un studiu publicat joi, ai cărui autori au constatat că noua variantă a virusului se transmite în principal de la om la om, în contextul în care infectările umane cauzate de animale rămân majoritare Citește ma...

VIDEO Marcel Ciolacu, tranșant: 'Niciodată, dar niciodată, eu nu voi sta la masă cu Simion' / Ochi dulci către PNL

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, la Botoșani, că „niciodată, dar niciodată” nu va sta la masă cu liderul AUR George Simion. El a exclus orice aranjamente politice sau scenariul de a forma un guvern PSD-AUR după alegeri. Citește mai departe...

După 18 ani de căsătorie, un bărbat a aflat că soția sa fusese și ea bărbat. Cum a reacționat

Un italian a cerut anularea căsătoriei după aproape două decenii de mariaj, după ce a descoperit că soția sa fusese și ea bărbat, scrie Corriere della sera. Căsătoria celor doi a fost oficiată în 2003. Citește mai departe...

VIDEO Votul prin corespondență e total irelevant - Câți votanți s-au înscris să voteze în acest fel la prezidențiale

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunţat, joi, că 6.650 de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au solicitat să voteze prin corespondenţă pentru alegerea preşedintelui României, aceştia fiind alegători validaţi. Citește mai departe...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.