Larva mealworm, din Kenya, poate consuma polistiren, ceea ce poate ajuta, pe viitor, mediul, scrie Science Alert, care citează The Conversation, scrie Mediafax.
O descoperire recentă aduce vești bune în ceea ce privește lupta împotriva poluării cu plastic: larva mealworm, o insectă nativă din Kenya, s-a dovedit capabilă să consume polistiren.
O echipă de cercetători de la Centrul Internațional de Fiziologie și Ecologie a Insectelor a identificat trăsătura acestei specii de a degrada plasticul, fiind pentru prima dată când o insectă africană demonstrează o astfel de abilitate.
Polistirenul este un material plastic utilizat pe scară largă în ambalaje alimentare și industriale, dificil de descompus prin metode tradiționale. Cercetătorii au descoperit că larvele mealworm pot consuma polistiren cu ajutorul bacteriilor din intestin, care ajută la descompunerea acestuia.
Studiul a demonstrat că o dietă combinată de polistiren și tărâțe le-a ajutat pe larve să consume plasticul mai eficient și să supraviețuiască mai bine decât cele hrănite exclusiv cu polistiren.