Casa Albă spune că o 'escaladare' militară nu este în 'interesul' Israelului

Casa Albă spune că o 'escaladare' militară nu este în 'interesul' Israelului
📅 2024-09-22

O "escaladare" militară nu este în "interesul" Israelului, a avertizat duminică un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, după mai multe zile de tensiuni ridicate în Orientul Mijlociu, potrivit France Presse.

"Nu considerăm că escaladarea acestui conflict militar nu este în interesul lor", a declarat Kirby pentru postul de televiziune ABC, asigurând că SUA au transmis "direct" aceasta "omologilor israelieni", scrie agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al executivului american a estimat că mai există "spaţiu" pentru o "soluţie diplomatică" la conflict. "La asta lucrăm", a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

Tensiunile au crescut considerabil în ultimele zile, cu zeci de morţi şi mii de răniţi în Liban, cauzate de o serie de explozii atribuite Israelului, care au vizat pagerele şi apoi walkie-talki-urile membrilor Hezbollah marţi şi miercuri.

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost marcată de intense tiruri transfrontaliere între Hezbollahul libanez şi armata israeliană.

Această escaladare "cu siguranţă nu este în interesul tuturor acestor oameni pe care premierul Netanyahu spune că vrea să-i trimită acasă", a avertizat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională.

Autorităţile israeliene au promis că vor restabili calmul în nordul Israelului pentru ca zeci de mii de persoane care au fugit din calea violenţelor să se poată întoarce la locuinţele lor.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat duminică că este "hotărât" să facă în aşa fel încât locuitorii din nord să poată reveni la casele lor în deplină siguranţă, salutând totodată "seria de lovituri" din ultimele zile împotriva Hezbollahului libanez.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri pe surse

România se confruntă cu o criză a merelor: Producția scăzută și importuri mai mari pe fondul vremii extreme

România produce anual aproximativ 500.000 de tone de mere, ocupând locul 5 în UE, conform Eurostat. Totuși, anul acesta, temperaturile ridicate au afectat semnificativ producția. Consumul total de mere atinge 650. Citește mai departe...

Încă o regiune din Rusia interzice avortul la cerere

Adunarea Legislativă a Regiunii Penza din Rusia a adoptat o lege care interzice incitarea la întreruperea la cerere a sarcinii, marcând un nou pas în extinderea acestui tip de legislație în Federația Rusă. Citește mai departe...

Fermele de blănuri, la un pas de interzicere și în România: cine amână votul decisiv?

Vot așteptat săptămâna viitoare la Parlament. Ce se va întâmpla cu fermele de blănuri din România și care este trendul la nivelul UE.România și abuzurile împotriva animalelor. Citește mai departe...

Dubla din penalti a lui Denis Alibec a adus victoria Farului în meciul cu Sepsi

Farul Constanţa a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a zecea a Superligii.Golurile învingătorilor au fost marcate de Denis Alibec, în minutele 12 şi 52, din penalti. Citește mai departe...

Benjamin Netanyahu e mândru tare: 'Israelul a aplicat Hezbollah lovituri pe care nu şi le-ar fi imaginat vreodată'

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică că armata sa a aplicat grupării şiite libaneze Hezbollah "o serie de lovituri pe care nu şi le-ar fi imaginat vreodată", după o noapte de schimburi intense de tiruri transfrontaliere şi o lovitură sângeroasă Citește mai dep...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..