În fața a puțin peste 7.000 de spectatori, cu trei jucători Under 21 în echipă și doar trei străini, giuleștenii au trăit în principal datorită lui Claudiu Petrila, au permis adversarului să aibă ocazii importante, dar, la final de zi, Marius Șumudică și-a îndeplinit obiectivul și a pus mâna pe trei puncte de aur în lupta pentru primele șase.
Foarte puțini erau cei care-și închipuiau că linia de atac a Rapidului la primul meci oficial din 2025 va fi formată din Petrila, Burmaz și Micovschi, dar problemele care au apărut cu Boupendza și N'Jie au transformat exercițiul de imaginație într-o realitate. Într-un 4-3-3 compact, cu Hromada, Grameni și Christensen la mijloc, Șumudică s-a asigurat că are un prim 11 echilibrat, dar și consistență în compartimentul median.
Tehnicianul din Giulești a intuit bine faptul că Emil Săndoi, fără esențialul Bordeianu, va aborda defensiv partida de la București, motiv pentru care atacurile vișiniilor s-au purtat pe flancuri, în încercări succesive de a mișca apărarea adversă și de a crea astfel spații în aglomerata jumătate ieșeană. O strategie care a dat roade grație infiltrărilor lui Petrila în spatele lui Burmaz, în urma unei astfel de faze apărând golul de 1-0, după un șut ratat al lui Grameni.
Fără o reacție corectă după deschiderea scorului, Rapidul s-a văzut egalată repede de Tailson, apoi a beneficiat de un penalty scos de Ignat la o fază fixă și transformat de Petrila. S-a ajuns din nou în punctul în care echipa mai puternică și mai înzestrată tehnic are avantaj pe tabelă, însă minisul de luni seară e dat de incapacitatea de a închide meciul și a pune capăt speranțelor unui adversar arțăgos. Rapidul putea face 3-1 la ocazia singur cu portarul a lui Petrila, care a preferat o pasă la Burmaz în locul finalizării, un moment care nu ar fi trebuit să se întâmple. Pentru liniștea fanilor și pentru securizarea unei victorii vitale.
Dacă atacul și-a făcut datoria, tema de gândire pentru Marius Șumudică după victoria cu Poli Iași e dată de lejeritatea cu care cea mai slabă formație a SuperLigii pe teren străin (cinci puncte din 11 meciuri, la egalitate cu Gloria Buzău) a creat pericol la poarta lui Aioani.
Departe de a fi o trupă cu o imaginație debordantă, Politehnica lui Săndoi a venit în Giulești fără un atacant clasic, l-a trimis în avanposturi pe Tailson și s-a bazat, de la prima până la ultima acțiune ofensivă, pe mingi scoase în lateral de Alin Roman pentru Gheorghiță și Vali Gheorghe. Un prim semnal de alarmă a fost trimis de Gheorghiță în minutul 30, când Aioani a deviat șutul în bară, Gheorghe (min. 32) a ratat de puțin ținta, iar golul de 1-1, semnat de Tailson din pasa lui Guillherme, a venit nepermis de ușor: Petrila a strâns târziu la fundașul de bandă al moldovenilor, Hromada nu a acoperit zona roșie din careu, Pașcanu și Ignat au fost prea lenți în încercarea de a-l bloca pe brazilian și Aioani a rămas fără șanse.
O fază la indigo s-a petrecut în minutul 54, când Ispas a preluat rolul lui Guillherme, a pus mingea în zona lui Tailson și doar o intervenție salvatoare a lui Pașcanu a făcut ca tabela să nu sufere o nouă modificare. Pe final, același Pașcanu a blocat în prelungiri un șut puternic al lui Gheorghe, o intervenție care-i permite lui Marius Șumudică să discute despre trei puncte câștigate și accederea în premieră printre primele șase. Însă Șumi trebuie să ia în calcul că etapa viitoare primește pe Giulești o echipă a Craiovei mult mai valoroasă, gata la rândul ei să penalizeze orice sincopă a apărării rapidiste.