Considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști români de după Revoluție, Florin Costea a avut ghinionul să fie măcinat de un lanț lung de accidentări. A avut determinare, a strâns din dinți, a trecut prin operații și a revenit mereu. Avea în gând să joace la o echipă mare din străinătate. Lovit de ghinioane, Costea, atacant cu șut excelent, dribiling și ultimă pasă, nu a mai izbutit să atingă un nivel foarte înalt. Calitățile îl recomandau drept un fotbalist care ar fi făcut un excelent PR fotbalului românesc în orice campionat puternic.
Mititelu a povestit care e istoria transferului atacantului de la Vâlcea la Craiova. Florin Costea era deținut de... cămătari.
„În 2005, m-am luptat cu Timișoara să-l iau pe Florin Costea, nu vă mai zic cum l-am luat... E o adevărată poveste de Hollywood! Ar merge făcut un film despre transferul lui Florin Costea la Universitatea Craiova. Să vă spun. Pe Florin Costea îl dețineau niște cămătari din Râmnicu Vâlcea, care dăduseră bani la club și Costea era pus gaj. Vă dați seama cum a fost?! M-am întâlnit cu cămătarul prin Vâlcea, pe-acolo, i-am dat omului banii ca să poată semna domnul președinte de la Vâlcea, Constantin”, a declarat Mititelu, potrivit Gsp.
Florin Costea e în prezent director sportiv la FCU Craiova.
„Florin Costea, când m-am dus să-l iau, avea mâna ruptă. Culmea, mâna și-o rupsese la Cupa Presei, organizată de Ediție Specială (n.r. - publicația lui Adrian Mititelu). Noi organizam Cupa Presei în fiecare an.
Și acum îmi aduc aminte, stătea într-un cartier din Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea, la etajul 1 sau 2. M-am dus acolo, era doar mama lui, tatăl fiind plecat prin Italia, muncea. Și Mihai Costea se juca fotbal în fața blocului cu băieții. M-am dus la ei acasă, am venit cu mașina de scris, cu Costeșin și încă un băiat. Am făcut contractul acolo. L-am luat și pe Mihai.
Pe Mihai Costea l-am luat primul, de fapt! Pentru că am știut că dacă semnează Mihai vine și Florin. Iar Mihai Costea, a doua zi, dimineața, a fost la Craiova! Florin a semnat și el, dar degeaba, nu era valabil până nu rezolvam cu cămătarul. Am rezolvat într-un final”, a continuat Mititelu, pentru sursa mai sus menționată.
„Nu mai știu cât am plătit, dar, în orice caz, l-am eliberat pe Florin de sub sclavie (n.r. - râde). A fost o chestie aiurea, o clauză care nu avea nicio valoare. Le era frică să nu se întâmple ceva cu cămătarul. Costea nu a avut nicio treabă cu acel cămătar. Săracul, nici nu știa despre ce e vorba.
Omul ăla știți ce a făcut? A împrumutat clubul și avea nevoie de o garanție. Părerea mea e că era o faptă penală. Putea să-l coste libertatea", a mai zis patronul de la FCU Craiova.