Dan Șucu a devenit patron la Genoa, punând pe masă peste 45 de milioane de euro pentru 77% din acțiunile acestei grupări fondate în 1893. Nu toată lumea privește însă cu ochi buni această invazie a investitorilor străini din Serie A. Sport.ro a arătat aici un articol din presa italiană despre acest subiect.
Acum, și acționarul minoritar al clubului Genoa, Andrea D’Angelo, a comentat ultimele evenimente petrecute la nivel administrativ. D’Angelo a vorbit cu La Repubblica, iar Fanatik a preluat declarațiile avocatului care, în primul rând, s-a arătat deranjat de modul în care s-a făcut această tranzacție. Concret, lui D’Angelo i s-a părut ciudat modul în care s-a făcut majorarea de capital care i-a permis lui Șucu să devină majoritar.
„Ca acționar, am fost chemați să votăm o operațiune despre care nu aveam suficiente informații. Era necesară o majorare de capital? Foarte bine, dar ar fi trebuit explicate motivele și de ce ni s-a refuzat dreptul de opțiune. Dacă nici grupul 777, nici A Cap nu aveau resurse pentru a susține majorarea, trebuia să se clarifice dacă existau părți terțe dispuse să participe și cine erau acestea“, a declarat avocatul italian.
Acesta a insistat că venirea lui Șucu, ca acționar majoritar, a lungit doar o serie de decizii luate fără ca toți oficialii clubului să fie consultați: „M-a surprins că s-au acceptat fără rezerve cedările celor mai buni patru jucători: Drăgușin, Martinez, Retegui și Gudmundsson. Pe vremuri, când se negocia plecarea unor legende ca Pruzzo și Milito, erau dezbateri aprinse. Acum, însă, deciziile par să fie luate fără o consultare reală“.
Întrebat punctual ce crede despre Dan Șucu, un om potent financiar, care poate salva o formație aflată într-o criză financiară, Andrea D’Angelo a spus că găsirea unui investitor e un lucru bun pentru Genoa.
„Ca suporter al Genoa, pot spune că e binevenit acest domn din România, care aduce 40 de milioane de euro într-un club aflat într-o situație extrem de dificilă, cu termene-limită urgente de onorat“, a spus avocatul italian.