Jazz in the Park Festival, 6-8 iunie, la Cluj! - Revista Biz - prima revistă de afaceri din România

Jazz in the Park Festival, 6-8 iunie, la Cluj! - Revista Biz - prima revistă de afaceri din România
📅 2025-02-05

Cea de-a 13-a ediție a Jazz in the Park Festival deschide sezonul marilor evenimente din România cu un line-up divers, ce include artiști de renume internațional precum: Ibrahim Maalouf, Kokoroko, Biréli Lagrène, Seun Kuti & Fela’s Egypt 80, Alabaster DePlume, Mammal Hands, Transylvania Jazz Orchestra, Berti Barbera & Sebastian Burneci Quintet, Sorvina, Amphitrio, jazzbois și New Fossils. Festivalul își schimbă data în calendarul de evenimente și va fi organizat la începutul verii, în 6-8 iunie 2025. Locația rămâne aceeași, idilică și plină de autenticitate: parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

Jazz in the Park este a daytime festival – începând cu această ediție, festivalul își propune să nu fie unul la care participanții să vină doar seara, având mai multe activități încă de la primele ore ale zilei. Participanții sunt invitați să petreacă timp în festival nu doar pentru a asculta muzică, ci pentru a explora atmosfera, a se bucura de activitățile creative, a descoperi gastronomia din festival și pentru a trăi experiențe noi și momente autentice. Pentru câteva zile, lumea se oprește din graba ei și începe să asculte.

Lineup-ul ediției 2025:

● Ibrahim Maalouf (Franța/Liban) – Trompetist și compozitor de renume internațional, cunoscut pentru stilul său în care combină jazzul cu influențe orientale. Primul instrumentist libanez nominalizat la Grammy, recunoscut pentru albumul „Queen of Sheba”. La Jazz in the Park 2025 aduce cel mai nou proiect al său, T.O.M.A. – ”Trumpets of Michel-Ange”.

● Kokoroko (Londra, UK) – Trupa londoneză de Afrobeat-jazz, formată din opt muzicieni și condusă de Sheila Maurice-Grey, este cunoscută pentru energia vibrantă și fuziunea sunetelor africane și hip-hop cu jazzul contemporan. Melodia lor „Abusey Junction,” lansată pe un EP în 2018, a devenit un hit viral, cu peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube.

● Biréli Lagrène (Franța) – Virtuoz al chitarei și ambasador al gypsy jazzului, cu influențe puternice din stilul lui Django Reinhardt. Albumul său „Gipsy Project” rămâne un reper în jazzul manouche

Alabaster DePlume (Anglia) – Saxofonist, poet și activist, cunoscut pentru combinația sa de jazz, spoken word și improvizație. Muzica lui este profund introspectivă și evocatoare.

● Mammal Hands (Anglia) – Trio britanic care îmbină jazzul cu influențe de muzică clasică, electronică și minimalism. Stilul lor cinematic și melancolic le-a adus recunoaștere internațională.

● Sorvina (Germania) – este o artistă născută în New York și stabilită în Berlin, cunoscută pentru pasiunea sa contagioasă pentru storytelling. Muzica ei îmbină elemente de jazz rap, neo-soul, hip-hop alternativ și gospel, având la bază instrumente live și performanțe autentice.

● Seun Kuti & Fela’s Egypt 80 (Nigeria) – Fiul legendarului Fela Kuti continuă tradiția Afrobeatului alături de trupa tatălui său, Egypt 80. Piesele lor sunt un mix energic de jazz, funk și ritmuri africane.

● Berti Barbera & Sebastian Burneci Quintet – Reprezintă în acest moment tot ce poate da mai bun muzica modernă prin scena românească. Atmosferă familiară, piese bine alese, aranjamente complexe, groove, funk, swing, soul și blues, virtuozitate și umor.

● Sorvina (SUA/Germania) – O artistă hip-hop cunoscută pentru dragostea contagioasă pentru storytelling . Îmbină elemente jazz rap, neo-soul, hip-hop alternativ și gospel.

● New Fossils (Ungaria) – Cvintet de jazz experimental, cunoscut pentru muzica lor cinematică și lansarea propriului label independent, Morotva Records.

● jazzbois (Ungaria) – Trio de jazz-hip-hop, remarcabil pentru improvizațiile psihedelice și combinațiile neașteptate de jazz și beat-uri urbane.

● Amphitrio (România) – Proiect de jazz contemporan cu influențe nordice și balcanice, format din muzicieni cu experiență în muzica clasică și alternativă.

Jazz in the Park este a daytime festival, un eveniment care își propune să ofere o experiență muzicală și culturală relaxată, desfășurată în timpul zilei, în aer liber. Spre deosebire de un festival clasic de noapte, Jazz in the Park creează un spațiu accesibil pentru toată lumea – de la familii și copii, până la pasionați de muzică și exploratori urbani. Pe lângă muzică pe tot parcursul programului, festivalul propune multe activități care sunt mai faine pe timp de zi: demonstrații culinare, talk-uri, restaurante tematice, târguri de creatori și muzică, multe ateliere de instrumente. Serile însă vor fi animate de degustări de vin, ateliere de cocktailuri și de concertele cele mai mari. Sigur, va fi timp și de jam session-uri și discuții de miez de noapte. Primii sosiți în fiecare zi vor avea parte de surprize la poartă.

Cei care doresc să vină la Jazz in the Park Festival pot să cumpere abonamente disponibile la prețul de doar 399 lei, redus cu aproape 30% față de prețul normal, de pe iabilet.ro. În 9 martie, abonamentele se vor majora la 449 lei, iar după 12 aprilie vor ajunge la prețul normal de 549 de lei. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au intrare liberă, însoțiți de un adult posesor de abonament sau bilet. Pentru a păstra atmosfera intimă și relaxată a festivalului, numărul de locuri este limitat la 7.000 pe zi.

Jazz in the Park este un festival manifest care combină muzica bună cu promovarea de valori pozitive în comunitate. Festivalul a găzduit până acum peste 500 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival”, la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. A devenit, astfel, primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment. De asemenea, festivalul a fost finalist de 5 ori la aceeași categorie, ultima nominalizare fiind chiar pentru ediția de anul trecut.

Evenimentele marca Jazz in the Park sunt organizate de Fapte, asociație care dezvoltă oameni și comunități prin evenimente culturale. Anul trecut, asociația a primit premiul AFCN pentru ”Rezistență în Cultură”. Calendarul din 2025 cuprinde:

● Jazz in the Park Festival | Parcul Etnografic „Romulus Vuia” | 6-8 iunie

● Jazz in the Park Competition | Parcul Central „Simion Bărnuțiu” | 19 -21 septembrie

● Music Gallery | Muzeul de Artă din Cluj-Napoca | 10 – 31 octombrie

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri revista biz

Flavia Bîrsan: „Arta mea este o invitație la introspecție și la descoperirea unei povești proprii”

Reading Time: 10 minuteLa bază jurnalist, ulterior specialist în PR și creație online, a început să picteze acum mai bine de 10 ani. Flavia Bărsan, artista abstractă româncă ale cărei picturi au ajuns deja în colecții private din 30 de țări din întreaga lume, spune despre călătoria ei artistică...

KIWI Finance a intermediat credite de peste 2 miliarde lei în 2024

Reading Time: 3 minuteKIWI Finance, liderul pieței de brokeraj din România, a încheiat anul 2024 cu un volum de credite intermediate de peste 2 miliarde de lei (410 milioane de euro), în urcare cu 19% față de anul anterior, având ca principal motor de creștere extinderea rețelei de brokeri, uti...

De ce NIVEA înţelege pielea ca nimeni altcineva

Reading Time: 3 minutePuține branduri reușesc să trezească atât de multe emoții și amintiri plăcute în întreaga lume precum cremele NIVEA. În 1911, când a apărut crema NIVEA, aceasta se vindea într-o cutie de culoare galbenă, decorată cu cârcei verzi de viţă-de-vie în stil art nouveau. Cutia al...

MedLife finalizează achiziția grupului Routine Med din Tulcea

Reading Time: 2 minuteMedLife, liderul pieței de servicii medicale private, anunță finalizarea achiziției Routine Med din Tulcea. În consecință, grupul își extinde amprenta națională în sud-est, unde este deja prezent cu puncte de recoltare, un laborator în Constanța, precum și cu trei hypercli...

Piața românească de investiții imobiliare a încheiat 2024 cu tranzacții de 750 milioane de euro

Reading Time: 4 minuteInvestițiile imobiliare din România au atins 750 de milioane de euro în 2024, în creștere cu 58% față de anul anterior, însă puțin sub media anuală de 800 de milioane de euro din ultimul deceniu, potrivit raportului anual publicat de Colliers. România s-a evidențiat ca lid...

Complice.ro a avut cu 30% mai mulți clienți în 2024. Companiile preferă evenimentele tematice cu componentă experiențială

Reading Time: 4 minuteÎn 2024, Complice.ro, curator și furnizor de experiențe pentru persoane fizice și companii, și-a menținut vânzările la un nivel constant de 850.000 de euro, similar anului precedent, în contextul creșterii cu 30% a numărului de clienți. Această dinamică subliniază o schimb...

Raluca Kovacs, Carina Toma și Diana-Maria Tănase reprezintă România în Juriul Europei Centrale și de Est al Gerety Awards 2025

Reading Time: 2 minuteJuriul executiv CEE al Gerety Awards 2025 a fost anunțat, împreună cu termenul limită de primire timpurie până vineri, 7 martie. Premiile Gerety vor avea sesiuni de jurizare în persoană în 15 locații din întreaga lume și reunesc lideri din agenții și de brand, cu scopul de...

Vânzările din retail pe zona de FMCG și electro-retail au depășit 127 mld. lei în 2024

Reading Time: 3 minuteVânzările din retailul românesc au revenit pe creștere după aproape doi ani de contracție a volumelor, atât în industria bunurilor de larg consum (FMCG) cât și în cea electro-IT, în special ca urmare a încetinirii inflației, potrivit „Barometrul de retail” al NIQ-GfK Barom...

Aproape jumătate dintre elevi au o viziune pesimistă sau moderat optimistă asupra viitorului profesional

Reading Time: 3 minuteOrganizația Salvați Copiii și Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională – CMBRAE derulează, cu sprijinul Banca Transilvania, proiectul pilot de orientare vocațională și consiliere în carieră What’s next?, în anul școlar 2024-2025. Aproape ju...

Prețul cafelei la un maxim istoric. Ce înseamnă acest lucru pentru noi

Reading Time: 5 minuteCafeaua, a doua marfă din lume ca volum comercializat după petrol, se va scumpi cu peste 30-35%, în următoarele 2-3 luni, ca urmare a creșterii cotațiilor internaționale. Tendința vine pe fondul exploziei costurilor operaționale și a condițiilor meteo nefavorabile din țări...

Good News

Only good and positive news.