Expert danez în detoxifiere digitală sfătuiește națiunile să își reseteze rutina digitală - Revista Biz - prima revistă de afaceri din România

Expert danez în detoxifiere digitală sfătuiește națiunile să își reseteze rutina digitală - Revista Biz - prima revistă
📅 2023-12-02

Spuneți adio scroll-ului fără noimă și salutați o relație nouă și îmbunătățită cu telefoanele voastre, datorită expertului în detoxifiere digitală Arne Mathiasen, care a încheiat un parteneriat cu HMD, producătorul telefoanelor Nokia. Împreună, aceștia urmează să dezvăluie seria Digital Detox pe canalele Discord și YouTube ale HMD.

Exact la timp pentru iarnă, când petrecem mai mult timp în casă, ceea ce înseamnă, fără îndoială, mai mult timp petrecut pe internet, Arne dezvăluie o provocare de detoxifiere digitală de 10 zile care se încheie cu o deconectare completă de 72 de ore de la smartphone.

Fondatorul „Dumbphone Experiment”, Arne Mathiasen, spune: „Când mi s-a stricat telefonul acum trei ani, am ales să trec la un feature phone și am fost surprins de schimbarea pozitivă din viața mea. Am observat că mă simțeam mai bine, mai prezent, aveam mai multă energie, simțeam mai puțin stres, mai puțină anxietate și dormeam mai bine. Nu a fost o soluție pentru toate problemele din viata mea, dar a fost o schimbare pozitivă cu adevărat vizibilă, printr-o ajustare foarte simplă în viața mea. Așa că am început  „Dumbphone Experiment” în Danemarca, pentru a transmite cunoștințele mele adolescenților și pentru a-i încuraja să schimbe viața digitală cu cea reală pe o perioadă de 10-15 zile, renunțând la smartphone și luând un telefon cu taste  phone Nokia.”

Dumbphone Experiment îi învață pe tineri care sunt beneficiile limitării timpului petrecut online, în condițiile în care o persoană petrece în medie 3 ore și 46 de minute pe zi pe telefon[1].

Pe măsură ce ne îndreptăm spre lunile de iarnă, în care timpul petrecut în fața ecranului ar putea crește, Arne ne dezvăluie sfaturile sale de top despre cum să ne îmbunătățim relația cu smartphone-urile pentru o mai mare bunăstare mentală.

Arne continuă: „Pentru marea majoritate a oamenilor, va fi mult prea dificil să renunțe definitiv la utilizarea telefoanelor în viața cotidiană aglomerată. Dacă vreți să vă retrageți complet și să eliminați total smartphone-ul din viața dumneavoastră  pentru o perioadă, atunci ar trebui să faceți acest lucru în timpul unei vacanțe și să încercați  într-un weekend, înainte de a face pasul cel mare și de a trece la o detoxifiere mai lungă.”

Până în prezent, Arne a convins peste 1.300 de adolescenți danezi să își schimbe smartphone-ul cu un feature phone în cadrul experimentului său. Elevii își sigilează smartphone-urile într-un plic cu o ștampilă de ceară de modă veche și folosesc un telefon cu taste pentru următoarele 10-15 zile.

Pentru ca toată lumea să poată participa, Arne a creat ghiduri practice de supraviețuire pe Discord pentru a vă ajuta să vă descurcați în viață fără smartphone, răspunzând la întrebările frecvent-întâlnite în timpul atelierelor de detoxifiere digitală. Aflați cum să comandați un Uber cu telefonul vostru de tip feature phone, să explorați străzile orașului fără să vă bazați pe Google Maps, să profitați la maximum de agenda voastră în timpul provocării de detoxifiere digitală, să vă gestionați finanțele fără un portofel digital și să descoperiți dacă mai puteți folosi internetul acasă fără atracția constantă a unui smartphone.

Iată 5 puncte de care trebuie să țineți cont, dacă vreți să dați startul unui digital detox:

1: Nu este nevoie să renunțați din prima

Nu este nevoie să renunțați brusc la utilizarea smartphone-ului. În lumea de astăzi, este aproape imposibil să elimini complet un smartphone din viața de zi cu zi. Începeți detoxifierea digitală prin stabilirea unor limitări rezonabile ale timpului petrecut în fața ecranului.

2: Pentru cei îndrăzneți: Detoxifierea digitală completă

Dacă sunteți nerăbdător pentru o detoxifiere digitală completă, alegeți un weekend sau o vacanță – orice perioadă în care rutina voastră nu necesită acces online constant. În această perioadă, transferați-vă cartela SIM pe un dumbphone pentru a menține comunicarea esențială. Deși această abordare poate fi o provocare, este foarte eficientă dacă vă dedicați.

3: Colaborarea inteligentă: Smartphone-ul ca mini-tabletă și dumbphone

Cel mai practic mod de a limita timpul petrecut în fața ecranului este să separați funcția „telefon” de smartphone-urile voastre, transformându-le în esență în niște mini-tablete. În acest fel, nu sunteți legat de dispozitiv de teama de a nu pierde un apel important.

a.           Rolul Dumbphone-ului

Transferați-vă cartela SIM pe un dumbphone pentru apelurile esențiale. Acest lucru vă permite să vă lăsați „mini-tableta” (fostul smartphone) acasă sau în altă cameră, păstrând în același timp dumbphone-ul în buzunar. Comoditatea acestui sistem facilitează mici detoxifieri digitale pe parcursul zilei, fără a pierde funcționalitatea vitală. Pentru această configurație, Arne recomandă Nokia 8210 4G. Alternativ, consultați elegantul Nokia 2660 Flip în culorile Pop Pink și Lush Green.

b.           Angajamentul față de noul stil de viață

Pentru o tranziție fără probleme, cumpărați o cartelă SIM suplimentară cu date pentru mini-tableta de acum (fostul smartphone). Cartela SIM principală, cu numărul de telefon principal ar trebui să se afle în dumbphone.

4: Faceți din asta un lucru obișnuit

Nu o transformați în ceva punctual, folosiți limitatoarele de timp petrecut în fața ecranului în avantajul vostru pentru a dezvolta o relație sănătoasă și continuă cu tehnologia. Pe smartphone-urile Nokia puteți accesa instrumentul Digital Wellbeing și pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului pentru anumite aplicații:

Când ați epuizat timpul alocat pentru acea aplicație, veți fi notificat și aplicația se va închide. Timpul alocat va fi reîmprospătat în ziua următoare.

5: Nu uitați de echilibru

Smartphone-urile noastre au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi, dar ar trebuisă ne vedem telefoanele mai degrabă ca pe niște instrumentă, niște  dispozitive pentru divertisment. Prin reevaluarea relațiilor noastre cu smartphone-urile, putem beneficia de toate facilitățile moderne pe care acestea le oferă, fără a renunța prea mult la timpul și atenția noastră.

Google Maps este o marcă comercială a Google LLC.

[1] [1] Statistici despre timpul petrecut în fața ecranelor în 2023: Creștere/scădere la nivel Mondial, mobile vs. desktop, și efectele timpului petercut în fața ecranelor asupra copiilor – The Independent

Photo 207022639 © Chernetskaya | Dreamstime.com

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri revista biz

Florin Jianu a fost ales vicepreședinte al organizației europene de IMMuri, SMEunited

Reading Time: < 1 minut Florin Jianu, presedinte CNIPMMR, a fost ales in pozitia de vicepreședinte SMEunited, organizația care reprezintă 23 de milioane de IMM-uri la nivel european, partener social al instituțiilor europene. „Voi reprezenta la nivel european IMM-urile românești și ii asigur...

365 Days of Romania in Times Square: De 1 Decembrie, Arctic și Vola.ro duc valorile românești pe cel mai cunoscut bilboard din lume

Reading Time: 3 minute Times Square s-a colorat, astăzi, în roșu, galben și albastru, drapelul României! Din 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, „365 Days of Romania in Times Square” aduce brandurile și valorile românești cu mesaje puternice pe cel mai iconic billboard din lume. Primele b...

Polițele de asigurare de la Euroins încetează pe data de 7 decembrie. Peste 800.000 de asigurări trebuie reînnoite

Reading Time: 2 minute Polițele de asigurare încheiate la compania Euroins încetează pe data de 7 decembrie, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, poliţe, care vor înceta în data de 5 februarie 2024, şi recomandăm celor care au RCA la Euroins ...

UniCredit desemnată Banca Globală a Anului 2023, de revista britanică The Banker

Reading Time: 3 minute UniCredit a fost desemnată „Banca Anului” la nivel mondial pentru anul 2023 în cadrul ceremoniei anuale organizate de The Banker la Londra, în premieră pentru instituția financiară. De asemenea, a fost desemnată „Banca Anului în Europa de Vest”, ...

Mândri că sunt români. Peste 90% din cetățeni susțin România într-un sondaj INSCOP

Reading Time: 3 minute Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în noiembrie 2023, peste 90% dintre români declară se simt mândri că sunt români și doar un sfert ar fi de acord cu mutarea zilei naționale într-un anotimp mai călduros. Mândria de a fi român 95% d...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..