Beko România, liderul pieței locale de electrocasnice și cel mai mare hub de producție al Beko Europe, continuă tradiția unuia dintre cele mai iubite branduri românești prin lansarea în 2024 a unui nou ecosistem de electrocasnice marca Arctic. Noua gamă, dedicată unui stil de viață sustenabil, aduce în prim-plan produse eficiente, cu un design modern și performanțe deosebite în categoriile din care fac parte.
Prin lansarea noii game de electrocasnice, compania Beko România își reconfirmă angajamentul de a duce mai departe renumele brandului românesc Arctic care, evoluând odată cu nevoile consumatorilor, democratizează tehnologii inovatoare ce răspund stilului de viață actual.
„Ca lider în industria electrocasnicelor, Beko România înțelege nevoile în continuă schimbare ale consumatorilor. Aducând în prim-plan tehnologii actuale, integrând soluții care protejează resursele naturale și contribuind la un viitor mai verde, noua gamă reflectă angajamentul brandului față de sustenabilitate și inovație, combinând funcționalitatea cu un design elegant. Transformăm momentele simple, de la mesele în familie la serile petrecute acasă, în experiențe prețioase, oferind soluții durabile, care să îmbunătățească viața de zi cu zi și să reducă impactul asupra mediului.”
Gabriel Eremia, Marketing și PM Director Beko EE ClusterÎn ceea ce privește soluțiile tehnologice și funcțiunile cu care vin dotate noile electrocasnice Arctic lansate în 2024, acestea vizează îngrijirea delicată și curățarea în profunzime a hainelor, gătitul precis și omogen, păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp și curățarea eficientă a vaselor.
SaveInAll este o soluție tehnologică cu care sunt prevăzute noile mașini de spălat rufe Arctic și adresează în egală măsură reducerea consumului de apă și energie. Prin funcții și programe optimizate, noua gamă permite reducerea consumului de apă în funcție de tipul țesăturii, gradul de încărcare și nivelul de curățare necesar, în timp ce consumul de energie este redus prin programe de spălare la rece, clasa energetică A și motoarele Silent Inverter. Pe lângă acestea, noua gamă contribuie la protejarea mediului înconjurător prin intermediul tehnologiei RecycledTub, care transformă PET-urile în materiale de înaltă calitate folosite la cuve pentru mașini de spălat rufe.
AeroCooking, tehnologia care dotează noile cuptoare electrice Arctic, permite distribuția uniformă a căldurii pentru o coacere rapidă și omogenă. Cu ajutorul unui nou design al sistemului de ventilație, sunt evitate fluctuațiile de temperatură, permițând astfel scurtarea timpului de preparare și reducerea consumului de energie.
Full No Frost, sistemul de răcire care previne formarea gheții și menține un nivel optim de umiditate cu ajutorul curenților de aer, face parte din pachetul de funcții al noilor combine frigorifice Arctic. Alături de BlueTech, acestea păstrează alimentele proaspete mai mult timp, evitând risipa alimentară, în timp ce funcțiile Vacanță, Energy Saver și EcoBuzz previn risipa de energie.
Încărcarea la jumătate, funcție cu care sunt dotate noile mașini de spălat vase marca Arctic, oferă aceeași performanță de curățare atunci când nu sunt utilizate la capacitate maximă, dar cu un consum redus de apă și energie.
În ceea ce privește plita încorporabilă cu inducție din noua gamă de electrocasnice Arctic, aceasta vine echipată cu sisteme pentru detectarea automată a mărimii vasului, oprire în cazul în care preparatele ”dau în foc” și închidere automată a ochiurilor neutilizate. Toate acestea asigură o dozare eficientă a energiei și oferă mai multă siguranță în bucătărie.
În completarea eforturilor pentru democratizarea noilor tehnologii, Beko România tratează sustenabilitatea ca prioritate zero, integrând-o complet în ADN-ul său. Compania își asumă un rol important în acest domeniu, concentrându-se pe inovații sustenabile și pe reducerea impactului asupra mediului înconjurător la nivelul întregului lanț valoric, prin puterea exemplului, educând consumatorii și promovând practici durabile în fiecare aspect al activității sale.
Inovația și ecodesignul joacă roluri esențiale în reducerea amprentei de mediu a produselor pe parcursul întregului ciclu de viață. Ca parte a celui mai mare producător european de electrocasnice, Beko România se aliniază obiectivelor de sustenabilitate ale grupului. Printre cele mai ambițioase obiective globale se regăsesc reducerea emisiilor din Domeniile 1, 2 și 3 cu 42% până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în anul 2050. Anul acesta grupul Beko a fost desemnat de Time și Statista drept cel mai sustenabil producător de electrocasnice, în timp ce Science Based Targets initiative (SBTi) a validat de curând țintele de sustenabilitate ale companiei și parcursul de atingere al acestora.
Dezvoltând produse eficiente, îmbunătățind fiabilitatea acestora și menținând o abordare centrată pe client, Beko România își consolidează cu fiecare nouă lansare poziția de lider pe piața locală. Cu 37 de reprezentanțe în cele mai mari orașe, este singura companie din țară care deține propria rețea de service cu acoperire la nivel național, ce deservește inclusiv zonele rurale. Echipele de experți din fiecare locație joacă un rol esențial în susținerea angajamentului față de consumatori, furnizând soluții rapide care prelungesc durata de viață a produselor și contribuind la reducerea impactului asupra mediului. Performanțele remarcabile ale serviciului de Customer Service al Beko România au fost recunoscute anul acesta la nivel european, compania câștigând 3 premii ECXA24, printre care un premiu Gold la categoria Cel mai bun serviciu pentru clienți.
Beko România are în portofoliul său brandurile comerciale Arctic, Beko și Grundig. Cu investiții de peste 391 de milioane de euro, începând din 2002, Beko Romania și-a extins semnificativ capacitatea de producție și a integrat sustenabilitatea în centrul modelului său de afaceri. Compania exportă în prezent 84% din producția totală în peste 80 de țări, făcând cunoscute produsele Made in Romania, din Franța până în Maroc.
Beko România deține două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa continentală, fabrica de la Găești, unde au fost produse până în prezent peste 44 de milioane de aparate frigorifice și fabrica de mașini de spălat din Ulmi, prima fabrică Industry 4.0 din România, dotată cu cele mai recente tehnologii în materie de robotizare, inteligență artificială, machine learning și automatizare a proceselor. Fabrica din Ulmi a fost desemnată de către Forumul Economic Mondial (WEF) drept una dintre cele mai verzi unități de producție din lume, primind statutul de Sustainability Lighthouse, unul dintre puținele de acest tip din Europa.
Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 389 (16 decembrie – 16 februarie 2024). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.