Temperaturi de cosmar: Romania se topeste - 41 de grade Celsius! Arsita de nesuportat anunta COD ROSU de canicula. Avertismentul ANM pentru populatie

Temperaturi de cosmar: Romania se topeste - 41 de grade Celsius! Arsita de nesuportat anunta COD ROSU de canicula. Avert
📅 2024-07-20

"Azi așteptăm intensificări ale vântului, averse cu descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în zona de munte, în Subcarpații Olteniei și ai Munteniei, deci zona deluroasă din sudul țării și cu totul izolat în restul teritoriului. Pentru scurt timp, și acestea ar putea să aibă o intensitate mai mare, însă ele vor apărea pe suprafețe foarte mici, vor fi avertizate prin nowcasting-uri de fenomene periculoase imediate. Așa se întâmplă de obicei vara. Este foarte cald, iar după amiaza și seara, timp de câteva zeci de minute, pot să apară fenomene severe, ca ploile cu caracter torențial, vijelii, grindină", a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Meda Andrei. 

În zilele următoare, valul de căldură continuă, iar temperaturile vor fi tot mai ridicate. 

Azi avem cod portocaliu în vest, sud, parțial în centru, galben pe litoral și N-E teritoriului și în estul Transilvaniei, unde temperaturile vor fi mai ponderate, cu maxime de 33-36. În zonele cu cod portocaliu, vor fi 37-38 de grade, a mai explicat meteorologul. 

În zilele următoare, valul de căldură se va intensifica și extinde. Vor urma modificări la codul portocaliu de azi și asta pentru că vor fi mai multe valori de temperatură de 38-39 și chiar treptat vor apărea valori de 40-41 de grade, în weekend și la începutul săptămânii viitoare. 

Cel mai probabil, vor fi în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei - aici urmează să se înregistreze cele mai ridicate valori de temperatură, a mai spus Meda Andrei.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Incidentul care ar putea declanșa un conflict în interiorul granițelor NATO

Un poliţist de frontieră grec a fost rănit de un foc de armă dinspre partea turcă în cursul unei operaţiuni pentru a împiedica intrarea ilegală a unor migranţi.

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 57 de ani din Tulcea. A murit după ce a căzut într-o fântână de 25 de metri

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 57 de ani, din Tulcea, care a murit după ce a căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri. 

Un șofer beat și drogat a adormit la volan, în mijocul străzii VIDEO

Un șofer băut și drogat a fost găsit de polițiști în timp ce dormea la volan, în mijlocul străzii. Pentru că era „în altă lume”, acesta a fost luat de salvare și dus pentru investigații de spital.

Modificare majoră. Ce se întâmplă de la anul cu subvenționarea facturilor la utilizatorii casnici

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că, până în 1 aprilie 2025, va exista o definiţie a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic.

Crima de la Brăila. Cătălin Predoiu: „Felicit poliţiştii judiciarişti şi criminalişti care au rezolvat dificilul caz”

Ministrul de Interne a felicitat echipele de criminaliști și polițiști care au rezolvat cazul crimei de doctoriței stomatolog de la Brăila.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..