Ce facem daca ne ataca un URS? A aparut chiar si sprayul care-i pune pe fuga

Ce facem daca ne ataca un URS? A aparut chiar si sprayul care-i pune pe fuga
📅 2024-07-20

Întâlnirea cu un urs poate fi o experiență înfricoșătoare, dar dacă urmați câteva reguli, puteți minimiza riscul.

Nu alerga și nu te sui în copaci: Chiar dacă este un reflex natural, nu vă ajută cu nimic, Ursul poate alerga mai repede decât un om și nu are probleme să se urce în copac, așa că fuga, în această situație, nu este deloc sănătoasă.

Fă zgomot: Ursul este sensibil la sunete puternice. În magazinele de specialitate se găsesc fluiere speciale de speriat urși, dar puteți improviza și bătând din palme pentru a-l speria.

Folosește spray-ul antiurs: Un astfel de device este tot mai popular. Practic, vorbim despre un produs puternic iritant, asemeni sprayurilor de autoapărare. E bine să vă antrenați înainte de a-l folosi, pentru a evita riscul de a-l orienta greșit, fie spre propria față, fie pe lângă țintă.

Încearcă să te prefaci că ești mort: Este o soluție recomandată în situații disperate, când nu găsiți altă cale de salvare, pentru că risc de a nu-l păcăli pe urs este mare.

Sună la 112: Dacă ești în pericol, apelează imediat numărul de urgență pentru a solicita ajutor.

Specialiști atrag atenția că în cele mai multe cazuri oamenii sunt cei care provoacă animalele să-i atace, prin gesturi sau acțiuni teribiliste și necugetate. Așadar, dacă vă comportați precaut, riscul de a fi atacat de un urs scade considerabil.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Incidentul care ar putea declanșa un conflict în interiorul granițelor NATO

Un poliţist de frontieră grec a fost rănit de un foc de armă dinspre partea turcă în cursul unei operaţiuni pentru a împiedica intrarea ilegală a unor migranţi.

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 57 de ani din Tulcea. A murit după ce a căzut într-o fântână de 25 de metri

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 57 de ani, din Tulcea, care a murit după ce a căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri. 

Un șofer beat și drogat a adormit la volan, în mijocul străzii VIDEO

Un șofer băut și drogat a fost găsit de polițiști în timp ce dormea la volan, în mijlocul străzii. Pentru că era „în altă lume”, acesta a fost luat de salvare și dus pentru investigații de spital.

Modificare majoră. Ce se întâmplă de la anul cu subvenționarea facturilor la utilizatorii casnici

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că, până în 1 aprilie 2025, va exista o definiţie a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic.

Crima de la Brăila. Cătălin Predoiu: „Felicit poliţiştii judiciarişti şi criminalişti care au rezolvat dificilul caz”

Ministrul de Interne a felicitat echipele de criminaliști și polițiști care au rezolvat cazul crimei de doctoriței stomatolog de la Brăila.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..