Un traseu montan din Romania a fost inscris in top 25 cele mai bune locuri de vizitat din intreaga lume in anul 2025

Un traseu montan din Romania a fost inscris in top 25 cele mai bune locuri de vizitat din intreaga lume in anul 2025
📅 2024-10-24

“De curând, publicaţia National Geographic a realizat un clasament cu 25 de destinaţii din lume de neratat în anul 2025. Printre locaţii extraordinare din Guatemala, Mexic sau Thailanda, se află şi un oraş de la noi din ţară! Din România, Braşov se află pe listă şi împarte locul cu Via Transilvanica drept destinaţii care sunt musai de vizitat în anul care vine. Ne bucurăm enorm că tot mai multe publicaţii de profil recomandă traseul nostru la nivel internaţional, iar asta se vede deja pe traseu, pentru că avem tot mai mulţi drumeţi din afară care vin să ne cunoască ţara”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Via Transilvanica.

National Geographic recomandă Braşovul ca destinaţie turistică în anul 2025 şi menţionează că regiunea poate fi explorată de-a lungul Via Transilvanica, traseu de drumeţie finalizat în anul 2022, care pleacă de la Putna şi traversează zece judeţe, până la intrarea Dunării în ţară.

În text se vorbeşte despre două dintre secţiunile Via Transilvanica: Terra Saxonum, care include Sighişoara, şi Terra Dacica.

Via Transilvanica – “Drumul care uneşte” – este un proiect iniţiat în anul 2018 de către Asociaţia Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa-Năsăud şi reprezintă un traseu turistic de lungă distanţă, de 1.400 kilometri, ce traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.

Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare şi este semnalizat cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori şi borne de andezit sculptate individual.

Șeful PNL Cluj, reacție acidă în scandalul presupusului blat dintre PSD și AUR, pornit de Gigi Becali: „Hrebenciuc are „Rusia în suflet”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Jurnalist român, acuzat oficial în Rusia și dat în urmărire internațională: „Aș minți dacă aș spune că nu sunt îngrijorat”

Jurnalistul român Mircea Barbu a fost pus oficial sub acuzare de autoritățile ruse și dat în urmărire internațională, fiind acuzat de trecerea ilegală a frontierei Rusiei. 

Ce spune ÎPS Teodosie despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween. Este păcat sau nu: „În loc să primească lumină, primesc amăgire şi întuneric”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a declarat joi că participarea copiilor la evenimentele de Halloween este considerată un păcat, subliniind că aceștia sunt expuși la amăgire și întuneric, nu la lumină. În cadrul unei emisiuni difuzate pe Radio Dobrogea, Arhiepiscopul a răsp...

Mihai Tudose, despre așa-zisa întîlnire de taină cu Viorel Hrebenciuc: "Hilar. Ne-am întîlnit o jumătate de oră, să mâncăm o ciorbă"

Mihai Tudose, șeful Consiliului Național al PSD, demontează speculațiile care au apărut în spațiul public după publicarea unor fotografii cu el și Viorel Hrenbeciuc, la un restaurant din București. "M-a chemat să jucăm șah, dar n-am avut timp decât de o ciorbă", a declarat Tudose în exclusivitate...

Grav accident rutier! O femeie a murit după ce s-a răsturnat cu mașina

Un accident rutier grav a avut loc joi după-amiază pe Drumul Național 6, pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș, în urma căruia o femeie de 48 de ani și-a pierdut viața. Incidentul a avut loc când autoturismul pe care aceasta îl conducea a ieșit de pe carosabil și s-a prăbușit într-o râpă.

Nicolae Ciucă, apel pentru Marcel Ciolacu pe tema pensiilor militare: „Țineti-vă de cuvânt, nu mai tergiversați”

Într-o declarație recentă, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a lansat un apel direct către Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), solicitând sprijinul acestuia pentru un proiect de lege liberal destinat eliminării inechităților din sistemul pensiilo...

Descoperire revoluționară în fizică: Ce se întâmplă când se întâlnesc 3 găuri negre

Fizicienii au făcut o descoperire importantă în ceea ce privește „problema celor trei corpuri”, un subiect de lungă durată în fizică, ce explorează felul în care trei obiecte interacționează gravitațional. Deși această problemă este cunoscută pentru natura sa haotică și impredictibilă, o cercetar...

Detalii șocante în cazul milionarului Ioan Crișan: Ce a făcut fiica sa cu două zile înainte de a duce planul la bun sfârșit

Laura Crișan, fiica milionarului Ioan Crișan, se află în centrul unei anchete complexe, fiind acuzată că a orchestrat atentatul cu bombă care a dus la moartea tatălui său în mai 2021. 

Cum iarna bate la ușă, Romsilva scoate la vânzare lemn pentru foc. Cât cere pe un metru cub

Pe măsură ce iarna se apropie cu pași repezi, nevoia de căldură și confort devine o prioritate pentru mulți dintre noi. Romsilva, Regia Națională a Pădurilor, răspunde acestei cerințe sezoniere prin oferirea de lemn pentru foc, o resursă esențială în perioadele reci. Această inițiativă nu doar că...

Lucian Bode, în sedința BPN al PNL: Nicolae Ciucă se va bate în turul 2 cu candidatul PSD - SURSE

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, este convins că partidul se află pe un trend bun înainte de alegerile parlamentare. De asemenea, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, Bode a declarat la ședința de joi seară a Biroului Politic Național al PNL că Nicolae Ciucă va ajunge în turul doi.

6 flori care înfloresc tot anul. Dacă le ai lângă tine, te vei bucura permanent de frumusetea și parfumul lor

Într-o lume în care frumusețea naturală își găsește locul în fiecare colțișor, există flori cărora nu le pasă de anotimpuri și care aleg să ne încânte simțurile pe tot parcursul anului. Aceste plante speciale nu doar că își păstrează culorile vibrante și parfumurile îmbietoare în orice moment, da...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.