S-a stricat reteaua care trimite mesaje Ro-Alert. Serviciul de urgenta 112 functioneaza

S-a stricat reteaua care trimite mesaje Ro-Alert. Serviciul de urgenta 112 functioneaza
📅 2024-09-27

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti. A fost afectată şi interfaţa IGSU care permite transmiterea mesajelor RO-ALERT, dar sistemul 112 a fost funcţional. Specialiştii STS au remediat problema.

UPDATE: ”STS informează că a fost restabilită disponibilitatea reţelei interne de telefonie interurbană de la nivelul municipiului Bucureşti, iar toate serviciile de comunicaţii funcţionează la parametri normali”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Potrivit acestora, transmiterea mesajelor de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT se realizează în condiţii normale.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Biroul de presă al STS informează că Serviciul de urgenţă 112 funcţionează fără probleme şi cetăţenii pot anunţa urgenţele din orice reţea de telefonie mobilă. De asemenea, precizăm că a fost semnalată o defecţiune la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti, iar în prezent o echipa tehnică a STS intervine pentru înlocuirea acestuia şi restabilirea serviciului de comunicaţii”, a transmis, luni seară, STS.

”Astfel, sunt disponibile atât reţeaua telefonică IP a 112, cât şi prin reţeaua de radiocomunicaţii TETRA. Informăm faptul că este afectată şi interfaţa de la nivelul IGSU care permite transmiterea mesajelor ROALERT, însă sistemul de avertizare a populaţiei prin tehnologia cellbroadcast este funcţional prin interfaţa redundantă a STS”, a mai transmis STS.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Horoscop de WEEKEND 28-29 septembrie 2024. Venus își face de cap prin zodia plăcerilor carnale. Trei semne vor fi favoritele astrelor

Weekendul dintre 27 și 29 septembrie 2024 se anunță a fi unul plin de intensitate și revelații, datorită influențelor astrale care ne vor modela stările interioare și relațiile cu cei din jur. Cu Venus aflându-se în Scorpion, semn al transformării profunde, și Luna traversând Racul, simbol al emo...

Criminalul fără scrupule. Un tânăr de 27 de ani și-a ucis tatăl, apoi a sunat la poliție să-l dea dispărut

Un tânăr de 27 de ani din Mehedinți este acuzat de o crimă deosebit de gravă, în urma unui scenariu incredibil de crime, regizat de el însuși.

Șeful Casei de Pensii, explicații despre revizuirea deciziilor de recalculare. Ce se va întâmpla cu seniorii care nu le-au primit până acum

Șeful Casei de Pensii a vorbit în exclusivitate la Realitatea Plus despre revizuirea deciziilor de recalculare. Daniel Baciu spune că 104 mii de români au fost în audiență până acum.

Accident tragic în Brașov: O femeie a murit după ce a fost lovită de o remorcă desprinsă din mers

Un accident mortal s-a produs joi seară în Brașov, când o remorcă s-a desprins de un vehicul și a lovit o femeie de 46 de ani, care se afla pe un trotuar. Incidentul a avut loc pe o stradă din cartierul Stupini, iar impactul a avut consecințe devastatoare pentru victima accidentului.

Conflictul din Orientul Mijlociu escaladează: Israelul anunţă noi lovituri împotriva grupării Hezbollah în sudul Libanului

Armata israeliană a declarat că a lansat joi seara noi atacuri aeriene împotriva grupării libaneze Hezbollah în sudul Libanului, după ce înalţi oficiali au respins un apel la o încetare a focului pentru 21 de zile adresat în special de Statele Unite şi Franţa.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..