RO-ALERT de rabie intr-o localitate din Romania! Planul de masuri al autoritatilor

RO-ALERT de rabie intr-o localitate din Romania! Planul de masuri al autoritatilor
📅 2024-06-18

Prefectul Ioan Tibil a convocat, în calitate de preşedinte, şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a confirmării unui focar de rabie la un câine într-o gospodărie din localitatea Apa.

După prezentarea situaţiei de către directorul executiv-adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Corneliu Ceică, CLCB a emis Decizia nr. 5/15.05.2024 privind aprobarea Planului de măsuri pentru focarul de rabie din comuna Apa şi zona considerată de risc crescut, care va fi transmisă pentru implementare tuturor Unităţilor Locale de Sprijin (UAT), către Garda Forestieră Judeţeană Satu Mare, RNP-Romsilva - Direcţia Silvică Satu Mare şi către gestionarii fondurilor cinegetice.

„Principalele măsuri stabilite azi privesc catagrafierea şi inspecţia animalelor receptive din exploataţia afectată, restricţionarea mişcării animalelor şi stabilirea zonelor de protecţie şi supraveghere, dar şi identificarea animalelor din speciile receptive din localitate.

Ca măsură suplimentară, la nivelul comunei Apa a fost dispusă identificarea şi gestionarea câinilor fără stăpân, ţinând cont de riscul epidemiologic ridicat legat de această boală gravă atât la animale, cât şi la om.

De asemenea, s-a decis transmiterea unei alerte locale prin sistemul RO-ALERT pentru informarea locuitorilor despre pericolul reprezentat de apariţia focarului de rabie", precizează sursa citată.

DSVSA Satu Mare recomandă tuturor deţinătorilor de câini şi pisici vaccinarea de urgenţă a acestora şi consemnarea în carnetele de sănătate.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Dezbinarea reziștilor atinge cote uriașe. Reacția șocantă a unui fost ministru la adresa unui fost membru USR: Minte ca un porc!

Scandalul din tabăra reziștilor ia amploare. După rezultatul dezastruos de la alegerile locale, a început dezbinarea între membrii de vârf. Valeriu Nicolae, fost secretar de stat la Ministerul Muncii în guvernul Cioloș, și membrul USR Cristian Ghinea sunt la cuțite. Aceștia s-au jignit și au lans...

Control judiciar pentru șeful IPJ Cluj, alături de alți 3 subalterni. Adjunctul Ciprian Neag scapă de măsuri preventive, momentan

Mihai Rus a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii de la DNA Cluj după ce ar fi instigat mai mulți subalterni de la Rutieră să întocmească în fals documentație care să ateste că nu el s-ar fi aflat la volanul mașinii sale când vehiculul a fost surprins rulând cu aproximativ 120 de km la oră ...

Anouk Aimée, actrița emblematică din filmul „Un bărbat și o femeie”, a murit la vârsta de 92 de ani. Doliu imens în cinematografie

Doliu uriaș în lumea artistică! Marea actriţă franceză Anouk Aimée, cunoscută mai ales pentru rolul său alături de Jean-Louis Trintignant în filmul "Un bărbat şi o femeie" (1966), a murit la vârsta de 92 de ani.

Vrei să ai succes la interviul pentru angajare? Iată 7 întrebări pe care e musai să le pui

Unul dintre obiectivele tale este sa folosești aceste întrebări pentru a te ajuta sa determini daca aceasta oportunitate este potrivita pentru tine - explică specialiștii.

Cât de norocos ești la bani. Ultimele două cifre din anul nașterii îți dezvăluie secretul

Ultimele două cifre din anul nașterii au o mare influență asupra potențialului tău financiar și nu numai. Cum să-ți calculezi acest număr și cum îți influențează destinul.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..