Primele simptome ale deficitului de vitamina D. Iti poate afecta sanatatea mintala, dar si oasele

Primele simptome ale deficitului de vitamina D. Iti poate afecta sanatatea mintala, dar si oasele
📅 2025-01-24

Cum știi că ai deficit de vitamina D. Care sunt primele simptome care ar trebui să te îngrijoreze și care este rolul acestei vitamine în organism.

Vitamina D este foarte importantă pentru organism, fiind indispensabilă pentru oase, pentru sănătatea mintală, creier, dar are și alte funcții importante, precum cea de susținere a imunității.

Cum știi că ai deficit de vitamina D

Printre primele simptome ale lipsei de vitamina D este oboseala. Chiar și insomnia poate reprezenta faptul că ai un deficit de vitamina D în organism. Un alt simptom poate să fie slăbiciunea musculară și durerile musculare, de oase sau de spate. Dacă nu te expui la soare te poți confrunta cu astfel de simptome, conform specialiștilor.

Persoanele care suferă de artrită sau au dureri cronice, în general, au deficiență de vitamina D.

De asemenea, lipsa vitaminei D are legătură și cu densitatea scăzută a oaselor, iar acest lucru poate duce la fracturi de oase. Un alt simptom al lipsei de vitamina D din organism îl constituie vindecarea mai lentă a leziunilor sau rănilor.

Un rol important al vitaminei D este cel de susținere al sistemului imunitar, astfel că, dacă vă confruntați des cu răceli, gripe sau viroze, este posibil să aveți un deficit al acestei vitamine.

Căderea părului poate să fie un alt indiciu al faptului că vă lipsește vitamina D din organism. Anxietatea poate să apară, de asememea, și ca urmare a lipsei acestei vitamine.

Sfaturile specialiștilor sunt de a vă expune la soare minimum 15 minute zilnic sau consumați alimente bogate în vitamina D, precum peștele gras, avocado, gălbenuș de ou sau ciupercile, dar și sucul de portocale.

Puteți și să apelați la suplimente, însă, acestea să le luați doar la recomandarea medicului, deoarece suplimentele de vitamina D, pe perioada lungi de timp și în doze mari devin toxice pentru organism, conform Pacientul 2.0, scrie Almanah Online.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Ce mănâncă un cardiolog la micul dejun pentru o tensiune arterială mai bună. Aceste alimente sunt la îndemâna oricui

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, deoarece poate oferi organismului nutrienții de care are nevoie pentru a trece cu brio peste o zi plină.

An nou, probleme vechi. Pacienți lăsați fără medicamente esențiale

Trei luni a avut Ministerul Sănătăţii la dis­poziţie să rezolve o problemă care a ajuns să lase pacienţii din spitale fără două medi­ca­mente la începutul lui 2025 – un medicament folosit în hemoragiile după naştere sau avort şi un antiinflamator puternic, ambele pro­du­se în România

O țară din Europa îți oferă pensie după o perioadă minimă de cotizare. După doar cinci ani te poți numi pensionar

Într-o Europă diversă și dinamică, există o țară care a implementat un sistem de pensii atractiv, oferind cetățenilor săi oportunitatea de a se bucura de un statut de pensionar după o perioadă minimă de cotizare de doar cinci ani. Acest model nu doar că sprijină securitatea financiară a persoanel...

De ce e bine să pui o lingură de zahăr în mașina de spălat: secretul unei garderobe impecabile

Zahărul, cunoscut mai ales pentru utilizarea sa în bucătărie, surprinde printr-o întrebuințare neașteptată: îngrijirea hainelor. Specialiștii susțin că acest ingredient banal are capacitatea de a proteja culorile, de a înmuia țesăturile și de a prelungi viața articolelor vestimentare.

Tensiuni în Piața Victoriei, jandarmii au format un cordon în fața Guvernului. SURSE - Instigatorii care au aruncat cu petarde sunt din galeriile de fotbal - VIDEO

Tensiuni în Piața Victoriei, la protestele la care participă susținători ai lui Călin Georgescu și protestatarii care au venit să conteste prevederile ordonanței trenuleț, anunță Realitatea Plus. La un moment, câțiva protestatari au încercat să depășească de cordonul forțelor de ordine spre clădi...

Piatra ta vindecătoare, în funcţie de luna în care te-ai născut. Secretele universului pentru îmbunătățirea sănătății și energiei

În căutarea echilibrului și armoniei interioare, fiecare dintre noi se conectează cu forțe subtile ale universului, care ne pot influența sănătatea și energia. Această legătură profundă ne oferă oportunitatea de a descoperi resurse valoroase pentru îmbunătățirea stării noastre generale. Descoperi...

Mark Rutte, secretarul general al NATO, îl va primi pe ministrul de Externe Emil Hurezeanu în 28 ianuarie

Ministrul de Externe Emil Hurezeanu se întâlneşte în 28 ianuarie, la sediul NATO, cu secretarul general al NATO Mark Rutte. 

Marea Unire a Neamului. Președintele ales, Călin Georgescu: „Noi, împreună cu Dumnezeu, facem această horă întreagă!”

Președintele ales, Călin Georgescu le-a transmis românilor că este momentul să nu mai danseze după cum le cântă alții, într-un interviu exclusiv pentru Realitatea Plus.

Bărbat din Hunedoara reținut pentru instigare la violență pe rețelele de socializare. Ce transmitea în mediul online

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Baru Mare, județul Hunedoara, a fost reținut de polițiști după ce a postat mesaje amenințătoare pe o platformă de socializare. Mesajele îndemnau la acte de violență împotriva unor persoane publice și au atras atenția autorităților.

Câți generali a pierdut Putin în Ucraina? Informațiile pe care Kremlinul le voia șterse cu orice preț

O investigație de anvergură a jurnaliștilor BBC Rusia a identificat numele a peste 90.000 de militari ruși care au murit pe frontul din Ucraina, între aceștia numărându-se și 9 generali. Datele confirmă faptul că este vorba despre cel mai mare conflict militar de la încheierea celui de-al Doilea ...

Good News

Only good and positive news.