Marcel Ciolacu, explicatii dupa declaratiile controversate despre pensionarii militari: ,,Nesimtitii erau politicienii demagogi

Marcel Ciolacu, explicatii dupa declaratiile controversate despre pensionarii militari: ,,Nesimtitii erau politicienii d
📅 2024-09-15

„Este aberant acel fake news în care i-aș jigni eu pe pensionarii militari. Tatăl meu a fost pilot al Armatei Române. Despre ce vorbim?!”, a declarat liderul social-democrat. Acesta a subliniat că termenul „nesimțiți”, pe care l-a folosit în declarațiile de la un post TV pe 3 septembrie, nu era adresat militarilor, ci politicienilor care au încadrați aceștia la pensii speciale, în cadrul PNRR.

„Dacă nu ar fi fost tăiat din context, s-ar fi văzut și auzit că 'nesimțiții' erau tocmai acei politicieni demagogi care i-au încadrat pe militari și polițiști la 'speciali' cu 'pensii nesimțite' în PNRR. Revolta mea era față de acești impostori, și nu față de militari”, a precizat Ciolacu.

De asemenea, președintele PSD a reamintit că a negociat la nivel european astfel încât pensiile militarilor să nu fie afectate de reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). „Se știe deja că am negociat la Comisie astfel încât pensiile militarilor să rămână intacte. Iar anul acesta s-a acordat indexare și pentru pensiile militare cu rata inflației”, a adăugat el.

Marcel Ciolacu a subliniat că a susținut constant interesele militarilor și polițiștilor și că toate declarațiile sale din ultimii ani reflectă sprijinul pentru această categorie de pensionari: „Toți cei care citesc declarațiile mele din ultimii ani știu că am fost mereu alături de militari și polițiști”.

Controversa a apărut după ce, într-o emisiune televizată, liderul PSD a criticat două mari categorii care, potrivit acestuia, au fost încadrate greșit la pensii speciale. „Sunt două categorii mari, unde iarăși, cei care urlă acum cu nesimțire, fiindcă nu pot să le spun altfel, vorbim de polițiști și de militari, de la MAPN, pe care i-au încadrat la un moment dat la pensii speciale, pentru că Ceaușescu așa a gândit, ca ei să nu aibă contribuții la pensii, în schimb viitorul este în funcție de contribuția fiecăruia la sistemul de pensii”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

România sub ape. În unele localități oamenii nu vor să-și părăsească gospodăriile: „Au dormit în poduri, poate îi convingem să plece” VIDEO

Primarul din comuna inundată, Slobozia Conachi a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea PLUS despre pagubele de până acum și despre măsurile ce urmează să fie luate pentru siguranța localnicilor.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, în vizită la oamenii distruși de inundațiile apocaliptice VIDEO

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers la oamenii distruși de inundații și au vizitat și taberele pentru sinistrați. Nicolae Ciucă a declarat că situația este sub control, dar măsurile trebuie luate în continuare pentru a-i ajuta pe oamenii devastați. 

Meteorologii au refăcut hărțile. Ploile se mută în Vestul și Estul țării. Cod Galben de averse torențiale HARTA

Potrivit meteorologilor, duminică va ploua în jumătatea de sud-vest a țării, unde se vor acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar spre seară vin câteva ploi şi în estul ţării.

Sondajul care dă toate calculele peste cap. Ce candidați ar putea intra în Turul II la alegerile prezidențiale

Un sondaj de opinie de la CURS realizat la nivel național, în perioada 13 – 27 August 2024, indică faptul că mai mulți candidați au șanse să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Spectacol pe cerul României. Când va putea fi văzută ultima eclipsă parțială de Lună din acest an

La București, Luna va apărea chiar în timp ce iese din penumbră, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Miercuri, eclipsa va putea fi urmărită de la ora 3.39 și se va încheia la ora 7.05. Maximul eclipsei va fi la ora 5.44. 

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..