Klaus Iohannis cauta sustinere pentru sefia NATO! Intalnire cu presedintele Consiliului European si alti lideri-cheie, la Bucuresti

Klaus Iohannis cauta sustinere pentru sefia NATO! Intalnire cu presedintele Consiliului European si alti lideri-cheie, l
📅 2024-07-27

Este prima dată când la București are loc o reuniune cu toți acești înalți oficiali. Întâlnirea are loc în formatul Agendei strategice, lansat de Charles Michel, și privește prioritățile UE pentru următorul ciclu instituțional. Astfel, vizita are loc cu trei luni înainte ca Ungaria să preia președinția rotativă a Uniunii Europene, exact în perioada în care vor fi negociate funcțiile de conducere ale marilor instituții comunitare după alegeri. 

Oficial, consultările organizate la București se înscriu în cadrul unui proces mai amplu de definire a priorităților Uniunii Europene pentru perioada 2024-2029, demarat cu prilejul reuniunii informale a Consiliului European de la Granada, din 6 octombrie 2023, când dezbaterile liderilor din statele membre UE au relevat interesul pentru plasarea, în prim-planul agendei europene, a aspectelor privind securitatea și apărarea, implicarea la nivel mondial și extinderea Uniunii, respectiv consolidarea rezilienței și a competitivității Uniunii.

Citește și: Klaus Iohannis, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Numărul crizelor internaţionale de securitate s-a înmulţit semnificativ”

Pe baza coordonatelor stabilite la Granada, discuțiile din cadrul reuniunii de la Palatul Cotroceni vor reprezenta o oportunitate de aprofundare a acestor elemente și de analiză a liniilor de acțiune la nivelul Uniunii Europene în sensul realizării obiectivelor comune de consolidare a profilului Uniunii la nivel internațional, de asigurare a prosperității și de promovare și protejare a democrației și valorilor europene.

Discuțiile de pregătire a Agendei Strategice pentru următorul ciclu instituțional vor continua la nivelul liderilor UE, cu obiectivul de a fi adoptată de către Consiliul European la reuniunea programată la finalul lunii iunie a acestui an, potrivit Administrației Prezidențiale.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Rețeta pentru cea mai răcoroasă băutură în vara anului 2024

Când vara atinge apogeul și temperaturile devin greu de suportat, o băutură răcoritoare fără alcool este soluția perfectă pentru cei care doresc să se bucure de un cocktail delicios și răcoritor.

Sute de fugari și zeci de mașini furate în spațiul Schengen, găsite în România

Peste 400 de persoane și zeci de mașini căutate în spațiul Schengen au fost găsite de polițiștii români, în ultima săptămână. Aceștia au pus în aplicare mai multe mandate europene de arestare.

Prețuri de infarct pe Aeroportul Otopeni. 128 de lei un buger - VIDEO

Un simplu burger ajunge să coste 128 de lei în aeroportul din Otopeni. Prețurile halucinante le depășesc cu ușurință pe cele practicate în restaurantele de lux din Capitală.

Cioban arestat după ce a violat o minoră de 12 ani. Bărbatul a fost prins cu fata în pat când au descins polițiștii

Un cioban în vârstă de 37 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit de viol asupra unei minore în vârstă de 12 ani. Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițiștii l-au găsit pe bărbat în pat cu fata.

Cine a fost iubirea ta dintr-o viață anterioară, în funcție de zodie

Mulți oameni se întreabă dacă au avut sufletul pereche într-o viață anterioară. Prin analizarea semnelor zodiacale, astrologii pot oferi indicii interesante cu privire la cine a fost persoana specială cu care am trăit viața dintr-o altă eră. Aceste indicii sunt bazate pe personalitatea și trăsătu...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..