Efectele masurilor luate de Guvernul Ciolacu: romanii castiga, in medie, peste 1.000 euro pe luna

Efectele masurilor luate de Guvernul Ciolacu: romanii castiga, in medie, peste 1.000 euro pe luna
📅 2024-06-18

Potrivit Institutului Național de Statistică arată (INS), majorarea câştigului salarial mediu net s-a datorat creșterilor de producţie ori încasărilor mai mari. Astfel, în luna martie românii au câștigat, în medie, cu 309 lei mai mult față de luna precedentă și cu 13,9% mai mult față de anul trecut, ajungând la un salariu mediu net de 5.185 lei.

În luna iunie, momentul în care Marcel Ciolacu a preluat funcția de premier, salariul mediu net era de 4.600 lei. În privința salariului mediu brut, acesta a depășit, în martie, suma de 8.500 lei.

Datele INS arată o creștere constantă a veniturilor în România, atingând pragul de 1.000 de euro pe lună la finalul anului 2023. Aceste creșteri constante  reflectă eforturile de reformă și dezvoltare economică ale țării. De asemenea, tendința ascendentă este rezultatul investițiilor în diverse sectoare ale economiei, precum și al politicilor salariale echilibrate și predictibile implementate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

”Așa cum spuneam la începutul anului, salariul mediu net de peste 1000 euro va deveni normalitate în 2024. Iată că cifrele de la Institutul Național de Statistica ne confirmă acest lucru:

Salariul mediu net a depășit 1000 euro/lună, ajungând la 1043 euro în valoare nominală. Este acum momentul ca nivelul median al salariilor angajaților români să se ridice și el iar mijlocul scalei salariale să fie cât mai apropiat de media generală pe țară! Toată lumea a înteles că, dacă dorim dezvoltare, avem nevoie de forță de muncă bine calificată și bine plătită!”, a transmis fostul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, pe Facebook.

Majorarea salariului mediu, semnalul creșterii economice

Creșterea salariului mediu are impact în mai multe domenii ale societății românești. În primul rând, aduce beneficii directe pentru români, îmbunătățind nivelul lor de trai și oferindu-le oportunități mai mari de cheltuire și economisire. Acest lucru poate contribui la reducerea sărăciei și inegalităților sociale, consolidând coeziunea și solidaritatea în societate.

Pe de altă parte, creșterea salariului mediu poate stimula consumul intern, având un efect pozitiv asupra economiei în ansamblu. Mai mulți bani în buzunarul oamenilor înseamnă o cerere mai mare pentru bunuri și servicii, ceea ce poate susține creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

Nivelul salarial în România înregistrează încă unele disparități între sectoare de activitate sau regiuni, iar unele categorii de angajați pot să nu beneficieze în mod egal de pe urma creșterii salariului mediu. Pentru a reduce aceste decalaje, un pas important pentru creșterea în continuare a veniturilor ar putea fi majorarea salariului minim de la 1 iulie cu 400 de lei, măsură promisă de PSD. O treime din angajații din țara noastră sunt plătiți cu salariul minim pe economie.  ”Intenția clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3700”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

O astfel de majorare ar putea crește nivelul de trai al românilor, în special al celor cu salarii mici, dar ar fi și un pas important spre implementarea salariului minim european. În acest moment salariul minim pe economie este doar 40% din salariul mediu. O creștere cu 400 de lei, anunțată de Executiv pentru data de 1 iulie 2024 merge către o echilibrare a decalajului dintre salariul minim și salariul mediu, astfel încât de la 1 ianuarie să se poată aplica salariul minim european.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Doliu în lumea medicală. A murit un renumit chirurg și profesor universitar din Iași, un etalon al chirurgiei plastice românești

Este doliu în lumea medicală, după anunțul decesului renumitului prof. dr. Teodor Stamate, șeful clinicii de Chirurgie Plastică și Reconstructivă a  Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi.

Bărbat prins în flagrant când lua șpagă 30.000 de euro pentru a „interveni” pe lângă un primar

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA Iaşi după ce ar fi cerut unei persoane 90.000 de euro pentru a-l determina pe primarul unei comune din judeţ să îi concesioneze acesteia un teren pentru un abator.

Lideri politici, sacrificați de gruparea Coldea. Dorin Cocoș: I-am avertizat pe Geoană și Ponta, nu m-au ascultat - Informații halucinante

Dorin Cocoș a avertizat mai mulți lideri politici că vor fi sacrificați de rețeaua generalilor! Omul de afaceri spune că l-a sfătuit pe Mircea Geoană să nu candideze la prezidențiale, chiar dacă este împins din spate de altii. Dar și pe Ponta. Cocoș susține că fostul premier s-a ales cu dosar pen...

Deputații au adoptat legea majorării tichetelor de masă

Deputații au adoptat proiectul care aprobă OUG privind majorarea valorii tichetului de masă, în două etape, de la 1 august 2023 şi din 1 ianuarie 2024 / Legea merge la promulgare

Dezbinarea reziștilor atinge cote uriașe. Reacția șocantă a unui fost ministru la adresa unui fost membru USR: Minte ca un porc!

Scandalul din tabăra reziștilor ia amploare. După rezultatul dezastruos de la alegerile locale, a început dezbinarea între membrii de vârf. Valeriu Nicolae, fost secretar de stat la Ministerul Muncii în guvernul Cioloș, și membrul USR Cristian Ghinea sunt la cuțite. Aceștia s-au jignit și au lans...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..