De ce nu e bine sa dormi cu crini in camera. Superstitii si legende uimitoare

De ce nu e bine sa dormi cu crini in camera. Superstitii si legende uimitoare
📅 2024-09-14

Simboluri herladice, cu origini istorice îndepărtate, semnificând puritatea și regenerarea, perfecțiunea, lumina și viața, crinii sunt unele dintre cele mai populare flori din lume. Reprezintă poate cel mai cunoscut simbol al regalității. Crinul poate fi considerat regele florilor. În creștinism, este asociat cu Sfânta Treime și Sfânta Fecioară Maria, cu imaculata creație.

În multe culturi, crinul este considerat simbol al feminității și al frumuseții. Și este adesea asociat cu zeițe și figuri mitologice feminine. Aspectul maiestuos, simetria, gingășia și forța se completează perfect cu parfumul amețitor. Nici nu e de mirare că oricine se bucură de prezența acestor flori minunate. Așa că e inevitabilă întrebarea: „de ce nu e bine să dormi cu crini în cameră?'.

Ce trebuie să știi despre crini

Sunt răspândiți și apreciați în toată lumea. Dar prima reprezentare a unei flori de crin datează din anul 1580 înainte de Hristos. Și a fost descoperită în Creta. De unde și legenda potrivit căreia Hera, soția lui Zeus, ar fi creat-o de fapt. De altfel, în mitologia greacă, floarea de crin ocupă un loc important.

Crinul este numele popular al genului Lilium, din familia Liliaceae. Este un tip de plante cu flori erbacee, care cresc din bulbi. Există aproximativ 110 specii în familia crinilor, cele mai multe dintre ele fiind native emisferei nordice temperate.

Se cultivă pe scară largă, în grădini, în regiunile temperate, tropicale și subtropicale. Spre deosebire de alte plante și flori, crinii conviețuiesc în armonie cu toate plantele de grădină. Deși sunt renumiți pentru parfumul lor amețitor, nu toate speciile de crini sunt parfumate.

Au fost creați și numeroși hibrizi ornamentali. Unii crini, în special Lilium longiflorum, formează importante culturi de flori tăiate sau plante în ghiveci. Aceștia sunt forțați să înflorească în afara sezonului normal de înflorire pentru anumite piețe. Și asta pentru că, în anumite culturi, este tradițional „crinul de Paști', iar Lilium longiflorum e specific.

Cum am menționat deja, crinii u o importanță culturală și literară în cea mai mare parte a lumii. Unele specii sunt, uneori, cultivate sau recoltate pentru bulbii comestibili. Iar egiptenii au fost primii care i-au speculat aroma pentru a extrage parfum. În creștinismul apusean, Lilium candidum e asociat cu Fecioara Maria, din Evul Mediu, și cu Sfântul Anton de Padova. De altfel, există numeroase reprezentări ale Sfintei Fecioare în prezența crinilor, mai ales la Buna Vestire. Dar și în reprezentările religioase ale Învierii lui Iisus Hristos există crini.

Citiți continuarea aici

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Premierul, la Galați. Măsuri urgente pentru salvarea și sprijinirea persoanelor afectate de inundații  

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții  persoanelor afectate de inundații și acordarea de ajutor în regim de urgență.

Se depun documentele pentru MICA RECALCULARE. Costuri uriașe la firmele de arhivare

Continuă haosul din sistemul public de pensii! Românii cer în continuare lămuriri după marea recalculare, iar alții depun în paralel documentele pentru a doua etapă a acestui proces. În cadrul micii recalculări se iau în considerare veniturile nepermanente precum acordul global sau prime și sporu...

Pod rupt de viiturile violente în județul Galați: Imagini fără precedent - VIDEO

Viiturile puternice cauzate de ploile torențiale din ultimele au dus la prăbușirea unui pod în județul Galați. Podul din localitatea Suhurlui a cedat sub forța apelor. Viiturile au afectat grav infrastructura locală, iar 60 de case au fost inundate.

În zonele devastate de inundații va continua să plouă: risc de VIITURI! Prognoza ANM actualizată

În zonele devastate de inundații va continua să plouă, anunță meteorologii. Chiar dacă nu vor cădea precipitații la aceeași intensitate, specialiștii avertizează că zona trebuie să fie atent monitorizată. De asemenea, încă de la noapte, ploi puternice vor fi și în județele din vestul țării.  Elen...

Comitetul Național pentru Situații de Urgență aprobă ajutoare umanitare pentru județul Galați: Se scot rezervele de stat!

În urma fenomenelor hidrometeorologice devastatoare din județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat Hotărârea CNSU nr. 24, prin care se dispune scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulate (pentru cazare), articole de cazarma...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..