De ce cade parul. Cauzele care duc la pierderea podoabei capilare. Ce trebuie sa stii daca te confrunti cu aceasta afectiune

De ce cade parul. Cauzele care duc la pierderea podoabei capilare. Ce trebuie sa stii daca te confrunti cu aceasta afect
📅 2025-01-02

De ce cade părul este una dintre întrebările frecvent întâlnite, mai ales în cazul femeilor. Iată care sunt cauzele cele mai întâlnite ale acestei afecțiuni.

De ce ne cade părul?

Conform surselor este normal să ne cadă zilnic câteva zeci de fire de păr, fără ca să ne facem probleme. Însă, îngrijorarea ar trebui să apară în momentul în care ne trezim cu foarte mult păr căzut pe pernă sau când facem duș.

Conform sursei, în cazul bărbaților, principala cauză de pierdere a părului este de natură ereditară, fiind cunoscută ca alopecia androgenă, mai exact chelia de cauză genetică.

În cazul femeilor această cauză genetică se manifestă mai rar, într-un procent de aproximativ 20% dintre cazuri. Însă, în situația doamnelor este mai complicat, deoarece cauzele căderii părului pot fi multiple. De exemplu cauzele hormonale, după o sarcină sau problemele cu glanda tiroidă.

Stresul accelerează căderea părului

De asemenea, stresul accelerează căderea părului, deși conform specialistului, aceasta nu este o cauză în sine. De obicei părul căzul din cauza stresului poate fi recuperat după ce trecem de perioada stresantă care a dus la această afecțiune. Însă, în cazul părului pierdut genetic trebuie știut faptul că nu mai poate fi recuperat niciodată.

La bărbați pierderea părului din cauze genetice are loc în zonele fronto temporale, adică deasupra frunții, de o parte și de alta, și în zona vertexului, adică în mijlocul capului, puțin în spate. În cazul femeilor, acestea pot pierde păr din cauze genetice, la nivelul zonei centrale a capului, adică deasupra frunții, dar central, precum "o cărare pe mijloc", subliniază doctorul.

Conform aceleași surse, leacurile băbești nu sunt prea funcționale în astfel de situații. Singurele soluții pentru stoparea căderii părului ar fi tratamentele medicamentoase sau intervențiile chirurgicale care constă într-un transplant de păr.

În cazul unei predispoziții la alopecie genetică trebuie știut faptul că aceasta poate fi prevenită. Spre exemplu, în cazul unui tânăr al cărui tată suferă de alopecie, se pot lua măsuri prin administrarea unor tratamente. Acestea vor prevenii, ulterior, ca afecțiunea să se manifeste și să fie moștenită și de fiul predispus la asta.

Însă, tratamentul ar trebui administrat pe termen lung, susține aceeași sursă.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Manevrele ascunse din procesului lui Georgescu: sforile trase de Iohannis în dosarul anului - Detalii în premieră

Au fost descoperite manevrele din dosarul lui Călin Georgescu. Ce nu s-a știut până acum iese la iveală. În exclusivitate pentru Realitatea Plus, avocatul Tudor Dobrescu spune cum Iohannis și-a prelungit mandatului nelegitim și care este situația din procesul lui Călin Georgescu de reluarea turul...

Horoscop vineri, 3 ianuarie 2025. O zodie primește un telefon important, iar un nativ are un conflict la locul de muncă

Primul weekend din acest an bate la ușă, iar horoscopul pentru vineri, 3 ianuarie 2025, e plin de surprize. O zodie primește o veste importantă, iar un nativ are un conflict la locul de muncă.

Ce mesaje îți transmite o femeie care își mângâie părul în timpul unei conversații. Ce trădează acest gest, conform comunicării non-verbale

Ce mesaje îți transmite o femeie care își mângâie părul în timpul unei conversații. Ce trădează acest gest, conform comunicării non-verbale.

Mesajul președintelui ales. Călin Georgescu: „Corupția ne-a furat dreptul la liberul arbitru”

Președintele ales, Călin Georgescu, a postat un mesaj în limba engleză pe rețeaua socială „X” în care critică decizia autorităților de a anula votul perfect legal al milioanelor de români. 

Profesor ASE: „Taxa pe stâlp e mai nocivă decât creșterea TVA”

Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice, atacă introducerea taxei pe stâlp și consideră că este mult mai nocivă decât majorarea TVA.

Metode de stimulare a metabolismului lent. Ce trebuie să faci pentru a activa procesele de ardere ale organismului

Metode de stimulare a metabolismului lent. Ce trebuie să faci pentru a slăbi mai repede.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a anunțat 995 de urgenţe în ultimele 24 de ore, aproape dublu faţă de ziua precedentă

Numărul total de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) în perioada 01.01.2025 – 02.01.2025 a fost de 1532, dintre care cazuri de urgenţă au fost 995. 29 au fost cazurile înregistrate în locuri publice, dintre care 2 au fost lipotimii şi 4 dintre ele, sincope. C...

Şeful poliţiei din Gaza a fost ucis într-un atac israelian

Şeful poliţiei din Fâşia Gaza şi alţi câţiva oficiali ai Ministerului de Interne din enclava condusă de Hamas au fost ucişi joi de un atac aerian israelian în apropiere de Khan Younes, au anunţat autorităţile locale, potrivit unei agenții internaționale de presă. 

Cum să îngrijești CRĂCIUNIȚA ca să-i stimulezi înroșirea frunzelor. Trucuri utile pentru plante frumoase

Cum să îngrijești CRĂCIUNIȚA ca să-i stimulezi înroșirea frunzelor. Trucuri utile pentru plante frumoase.

DN 1 este blocat total. Se întorc turiștii acasă. Ce variante sunt la îndemână

Drumul Naţional 1 este aglomerat, joi după-amiază, pe tronsonul dinspre Braşov către Bucureşti, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre turiştii care au petrecut Revelionul la munte, în Braşov sau în staţiunile de pe Valea Prahovei, revin spre Capitală. 

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.