Cum sa scapi rapid de herpes. Ce trebuie sa stii ca sa eviti aparitia acestei afectiuni inestetice

Cum sa scapi rapid de herpes. Ce trebuie sa stii ca sa eviti aparitia acestei afectiuni inestetice
📅 2024-07-20

Herpesul este o afecțiune foarte neplăcută, în primul rând din punct de vedere estetic, dar acesta poate fi și dureros. Afecțiunea denumită herpes este provocată de către virusul herpetic, care în majoritatea cazurilor a fost contactat în perioada copilăriei. Odată instalat, acest virus erupe sub forma unor bășici. Virusul este localizat în celulele nervoase și este activat atunci când imunitatea este scăzută.

Există o serie de pași pentru a-i face față și a diminua durerea și senzația neplăcută pe care o dă.

Herpes, tratamente

Folosiți o cremă antivirală pe bază de aciclovir

Acestă substanță este cea mai eficientă împotriva herpesului. Aciclovirul va avea efect în primele 24 de ore de la apariție.

Schimbați periuța de dinți

Periuța de dinți poate găzdui virusul herpetic câteva zile, reinfectându-vă după ce herpesul s-a vindecat. Doctorii recomandă să schimbați periuța de dinți de îndată ce simțiți că sunteți pe cale de a face un herpes. Periuța nu trebuie ținută într-un mediu umed, deoarece umezeala contribuie la prelungirea vieții virusului herpetic. Aveți grijă și la pasta de dinți, dacă ați atins cu ea periuța, există posibilitatea să se fi contaminat.

Folosiți creme pe bază de zinc

Cercetările arată că zincul, aplicat la prima senzație de furnicătură, ajută reducerea timpului de vindecare. De asemenea, puteți consuma vitamina C cu zinc, pentru a grăbi vindecarea.

Aplicați gheață

La primle furnicături este bine să aplicați gheață. Nu va funcționa în toate cazurile, dar puteți încerca și această metodă.

Evitați să vă expuneți la soare sau vânt

Atunci când aveți herpes, evitați să vă expuneți la soare sau vânt, deoarece se va amplifica senzația neplăcută și erupția.

Evitați stresul

Studiile au arătat că stresul poate declanșa recidive ale infecției cu virusul Herpes Simplex. Pentru evitarea stresului, care poate fi un factor ce activează herpesul, specialiștii recomandă menținerea unor relații sociale cordiale, care să constituie un sprijin moral sau recurgeți la exerciții de relaxare, precum cele de yoga.

Evitați alimentele bogate în arginină

Trebuie să renunțați la alimentele boate în arginină, printre care se numără și ciocolata, băuturile tip cola, cerealele, arahidele gelatine, castanele și berea.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Incidentul care ar putea declanșa un conflict în interiorul granițelor NATO

Un poliţist de frontieră grec a fost rănit de un foc de armă dinspre partea turcă în cursul unei operaţiuni pentru a împiedica intrarea ilegală a unor migranţi.

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 57 de ani din Tulcea. A murit după ce a căzut într-o fântână de 25 de metri

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 57 de ani, din Tulcea, care a murit după ce a căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri. 

Un șofer beat și drogat a adormit la volan, în mijocul străzii VIDEO

Un șofer băut și drogat a fost găsit de polițiști în timp ce dormea la volan, în mijlocul străzii. Pentru că era „în altă lume”, acesta a fost luat de salvare și dus pentru investigații de spital.

Modificare majoră. Ce se întâmplă de la anul cu subvenționarea facturilor la utilizatorii casnici

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că, până în 1 aprilie 2025, va exista o definiţie a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic.

Crima de la Brăila. Cătălin Predoiu: „Felicit poliţiştii judiciarişti şi criminalişti care au rezolvat dificilul caz”

Ministrul de Interne a felicitat echipele de criminaliști și polițiști care au rezolvat cazul crimei de doctoriței stomatolog de la Brăila.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..