Ce trebuie sa faci in noaptea de Inviere. Cine greseste va fi urmarit de ghinioane!

Ce trebuie sa faci in noaptea de Inviere. Cine greseste va fi urmarit de ghinioane!
📅 2025-04-20

Ce trebuie să faci în noaptea de Înviere

În noaptea de sâmbătă spre duminică, credincioşii merg la biserică pentru a primi Lumina Sfântă. Ce e bine să faci și ce nu să faci în Noaptea de Înviere. Iată câteva obiceiuri și tradiții pentru Noaptea de Înviere!

Fiecare dintre credincioșii care merg la biserică în Noaptea de Înviere pregăteşte o lumânare, care poate fi şi o candelă, pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar.

Această lumânare va rămâne aprinsă tot timpul săvârşirii Sfintei Învieri, după care, oamenii se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă. Ea va fi pusa la icoana din casa si va arde pana se va consuma.

Preoții spun că este bine că această flacără să nu fie stinsă până la Paștele următor, când o nouă lumină va fi luată de la biserică.

Seminificația ciocnirii ouălor în Noaptea de Înviere

Cei care ciocnesc ouă în noaptea de Înviere se vor întâlni pe lumea cealaltă.

De asemenea, se zice că oul crăpat trebuie să îl dai celui care ţi l-a spart, altfel îl vei mânca stricat în viaţa de apoi.

Dacă descoperi un ou cu două gălbenuşuri e semn de căsătorie.

În vremurile străvechi, oul era oferit cadou, fiind considerat un simbol al echilibrului şi al renaşterii naturii.

Lumânarea este poate cel mai important simbol al Învierii

Ea reprezintă biruinţa vieţii asupra morţii şi a binelui asupra răului. Tradiţia spune că după slujbă, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă.

Ce beneficii are apa sfințită în Noaptea de Înviere

Când mergi la biserică e bine să aduci cu tine apă sfinţită. După noaptea Învierii păstreaz-o, căci îţi va aduce noroc.

În tradiţie se zice că apa păstrată de la slujba de Paşte capătă proprietăţi vindecătoare. Este bună în caz de boală, deoarece îndepărtează suferinţa.

Sâmbătă seara, înainte de slujba de Înviere, gospodinele trebuie să pregătească un coș cu bunătăți pentru a fi dus la biserică, apoi sfințit de preot. Acesta trebuie să conțină următoarele preparate tradiționale: ouă, cozonac, pască, o bucată de slănină, zahăr, făină, o ramură de busuioc, un miel figurină din aluat copt şi vin, dar și un ştergar nou și o lumânare albă aprinsă.

Ce nu este bine să facem în noaptea de Înviere

Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se zice că trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie şi optimism în suflet.

Dacă eşti certat cu cineva ar trebui să faci pace, că să nu te prindă Învierea supărat.

Cei care înjură sau blesteamă în această noapte sfântă vor fi urmăriţi de ghinioane, conform superstițiilor.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Cea mai mare greșeală pe care o fac românii la masa de Paște. Ce atenționare face nutriționistul Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre cea mai mare greșeală pe care o fac românii la masa de Paște. Iată ce atenționare a făcut celebrul nutriționist.

Papa Francisc a apărut în Piaţa Sfântul Petru. Suveranul Pontif s-a întâlnit duminică dimineața cu vicepreşedinte JD Vance

Papa Francisc a apărut pentru o binecuvântarea din Duminica Paştelui în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, unde sărbătoarea este în curs de desfăşurare. 

În cât timp iese alcoolul din sânge? Care sunt factorii ce influențează metabolizarea și ce băutură este elimină cel mai repede din organism

Metabolizarea alcoolului în organism depinde de mulți factori, inclusiv tipul de băutură consumată, caracteristicile personale și cantitatea de alcool ingerată. Înțelegerea acestui proces este esențială pentru evitarea problemelor legale și asigurarea siguranței rutiere.

Un bărbat aflat la 1700 metri altitudine, în Munții Maramureșului, a solicitat ajutor autorităților

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cetățean ucrainean, a solicitat ajutor autorităților române, după ce a trecut granița în România și se află în Munții Maramureșului, la o altitudine de 1700 metri.

România, din nou pe podium. Sabrina Maneca Voinea obține aurul la Cupa Mondială de la Doha

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a obţinut, sâmbătă, medalia de aur la sol, la Cupa Mondială de la Doha. La bârnă a ratat exerciţiul şi a încheiat pe locul 5.

Scăderi cu aproape 8% a producției de țiței a României în primele două luni din 2025; importurile s-au majorat cu aproape 10%

România a produs, în primele două luni din 2025, o cantitate de țiței de 415.400 tone echivalent petrol (tep), cu 34.000 tep mai mică (-7,6%) față de cea din perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Ingredientele din bucătărie care îți șterg complet ridurile de pe față. Se prepară simplu și are efect anti-aging

Frumusețea a reprezentat dintotdeauna o provocare pentru toate femeile. Odată cu înaintarea în vârstă tenul necesită o îngrijire mai atentă pentru a-și păstra fermitatea, hidratarea, elasticitatea sau pentru a scăpa de petele pigmentare și reduce porii dilatați, care apar tot odată cu trecerea an...

6 persoane au murit în Australia, din cauza valurilor uriașe, în weekendul de Paște

Un număr de șase persoane și-au pierdut viața în acest weekend, din cauza valurilor, în Australia, unde coasta de est a fost lovită de valuri uriașe, transmite AFP, scrie Agerpres.

2 astronauți și un cosmonaut au revenit pe Pământ, după 7 luni în spațiu

Un american și doi ruși au revenit în siguranță pe Pământ după șapte luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), transmite duminică agenția DPA, scrie Agerpres.

Horoscopul săptămânii: 21-27 aprilie 2025. Un început nou pentru câteva zodii. Vezi dacă te numeri printre favoriții astrelor

Sătămâna de după sărbătorile pascale aduce multe schimbări pentru zodii. Iată cine sunt favoriții astrelor, în săptămâna ce urmează.

Good News

Only good and positive news.